ΦΕΪΡΕΝΣΕ

Ούτε με αντίπαλο τη Μορεϊρένσε κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μένοντας τελικά στο 0-0.

Η ομάδα του Νούνο Σάντος είχε απλά μια πρωτοβουλία κινήσεων και την κατοχή μπάλας, αλλά τίποτα το ουσιαστικό στο παιχνίδι της. Το τελικό 0-0 αφήνει ικανοποιημένες τις δύο ομάδες, αφού και οι δύο πρώτιστα κοιτούσαν να θωρακίσουν τα μετόπισθεν.

«Οφείλουμε να δουλέψουμε περισσότερο την επιθετική μας ανάπτυξη», τόνιζε ο Νούνο Σάντος μετά το παιχνίδι, ενώ χθες αναφερόμενος στην αναμέτρηση με την Πάσος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παίζουμε στην έδρα μας με μια καλή ομάδα και θέλουμε να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι. Δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα είμαστε απόλυτα έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Στο μεταξύ το θέμα της μεταγραφής του Αμρ Ουάρντα έληξε πριν καν ολοκληρωθεί, καθώς υπήρξαν καταγγελίες ότι παρενόχλησε γυναίκες συμπαικτών του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών και αναμένεται να παραταχθεί η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Στατιστικό: Σε συνέχεια από πέρυσι μετρά 5 συνεχόμενα G/G στα ισάριθμα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) με αντίπαλο την Μορεϊρένσε, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο νέο πρωτάθλημα, μένοντας στο 2-2 με την νεοφώτιστη Άβες.

Η τελευταία ήταν αυτή που ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, αφού προηγήθηκε μόλις στο 8΄με γκολ του Πονγκ και τρία λεπτά αργότερα ο Άγκρα της έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων. Όσο περνούσε χρόνος ωστόσο, η Πάσος ισορροπούσε το παιχνίδι και η τελική τα αντεπίθεση έπιασε τόπο στο δεύτερο μέρος. Κατάφερε να μειώσει στο 54΄με τον Πεδρίνιο Μορέιρα και τελικά να ισοφαρίσει στο 87΄με τον Λουίζ Φελίπε.

«Χάσαμε ένα ημίχρονο μέχρι να μπούμε στο παιχνίδι και φταίμε εμείς για αυτό. Θα πρέπει να μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό φέτος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βάσκο Σεάμπρα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τέθηκε εκτός ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Σόουζα Ριμπέιρο, ενώ για πρώτη φορά είναι στην αποστολή ο νεοφερμένος κεντρικός αμυντικός ΜακΓκόβαν, που ήρθε από την Αδελαϊδα Γιουνάιτεντ της Αυστραλίας.

Στατιστικό: Σε συνέχεια από πέρυσι μετρά μόλις 1 ήττα στα 7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στην Άβες, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Γιώργος Μάντζιος