* Στον πρώτο γύρο: Τρουά – Γκαζελέκ 1-0 (14/10)

* Η Γκαζελέκ είναι αήττητη στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

* Η Τρουά κράτησε το μηδέν παθητικό στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

* Η Τρουά δεν κατάφερε να κερδίσει στα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

ΓΚΑΖΕΛΕΚ

Αδύναμη να ξεφύγει οριστικά και αμετάκλητα από το γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται σε ίδια απόσταση μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας τριάδας έδειξε και την περασμένη αγωνιστική η Γκαζελέκ, η οποία έμεινε στο εντός έδρας 2-2 απέναντι στην ουραγό Τουρ. Επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, πως δεν έχει τις δυνατότητες να κυνηγήσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ενώ δεν μοιάζει και πολύ λογικό να προλάβει να κινδυνεύσει. Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12’, αλλά αντέδρασε ψύχραιμα, φτάνοντας στην ισοφάριση δώδεκα λεπτά αργότερα από στημένη φάση. Στο 42’ έμεινε εκ νέου πίσω στο σκορ και τρία λεπτά μετά τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα, αφού έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές.

Η εξέλιξη αυτή, όμως, όπως φάνηκε πείσμωσε τους παίκτες της, που έβγαλαν χαρακτήρα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας στην πολυπόθητη ισοφάριση με μακρινό σουτ του αρχηγού Ντικουρτιού. «Το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό. Από την άλλη, όμως, δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών μου» δήλωσε ο Βανουτσί. Επιστρέφει ο εκ των πρώτων σκόρερ της, Κουρ (Επιθετικός, 26/5), αλλά θα έχει αρκετές απουσίες στο σημερινό παιχνίδι, αφού θα λείψουν οι Ντιεντιού (Αμυντικός, 16/1), Τσιμπούμπου (Επιθετικός, 23/5), Γιούγκα (Μέσος, 18/2) και Λεμουάν (Μέσος, 20/2), ενώ αμφίβολος δίνεται και ο έμπειρος Κλερκ (Αμυντικός, 16/2).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στην Τουρ για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Είναι αήττητη στα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

O bookmaker δεν βρέθηκε

Δείτε τα Προγνωστικά Γαλλίας (Κλικ Εδώ)

ΤΡΟΥΑ

Τρεις αγωνιστικές μακριά από τις νίκες ήταν ομολογουμένως πολλές για μια ομάδα με την ποιότητα, αλλά και τους υψηλούς στόχους που έχει η Τρουά, η οποία έδειξε σημάδια αντίδρασης την περασμένη αγωνιστική, επικρατώντας με 4-0 της Αμιάν και μειώνοντας την απόσταση από την τρίτη θέση στους δύο βαθμούς. Μετά από τις σερί κακές εμφανίσεις, ήθελε όσο τίποτα ένα ξέσπασμα και το βρήκε, παίζοντας με αποφασιστικότητα και πολύ μεγάλο πάθος από τα πρώτα λεπτά. Βρίσκοντας τα πατήματά της μετά το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, άνοιξε το σκορ στο 26’ με τον Γκραντσίρ, για να πετύχει στη συνέχεια άλλα τρία τέρματα, δύο εκ των οποίων σημείωσε ο Νιάνε, που είναι πρώτος σκόρερ της Ligue 2, ενώ άλλο ένα προσέθεσε ο αρχηγός Νιβέ, ο οποίος είχε και μια ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο τελευταίος, μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποίησε αρχηγική παρέμβαση, στέλνοντας μήνυμα στους συμπαίκτες του και λέγοντας πως η άνοδος είναι στα πόδια τους και πως καλούνται να αποδείξουν ότι την αξίζουν στα επόμενα παιχνίδια. «Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήμασταν σοβαροί. Είναι μια σημαντική νίκη που μας κρατάει ψηλά στην βαθμολογία» δήλωσε με ικανοποίηση ο Γκαρσιά. Τραυματίες οι Κονφέ (Αμυντικός, 21/1) και Μπεν Σααντά (Επιθετικός, 24/3), ενώ στον αντίποδα επιστρέφουν μετά από λίγες αγωνιστικές οι Ομπιάνγκ (Μέσος, 16/0) και Κορντοβάλ (Αμυντικός, 23/0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 4-0 επί της Αμιάν για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Κράτησε το μηδέν παθητικό στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (Δες το στην Magicbet).