* Ανέπαφη η εστία της Βιγιαρεάλ στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Βαλένθια.

* Η Βαλένθια αποτελεί τη μοναδική ομάδα στα πέντε “μεγάλα” ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η οποία έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα φετινά παιχνίδια της.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η σημερινή “μάχη” του “Μαδριγάλ”, με τη Βιγιαρεάλ να επιζητά την επιστροφή στις νίκες κόντρα σε μία Βαλένθια που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Με ισοπαλίες συνδυάστηκαν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές (1-1 με Μπαρτσελόνα εντός, 0-0 με Λα Κορούνια εκτός), ενώ θυμίζουμε ότι η ομάδα γνώρισε αποκλεισμό από τη Σοσιεδάδ στους “16” του Κόπα ντελ Ρέι. Την ίδια στιγμή, όμως, το σύνολο του Φραν Εσκριμπά έχει πάρει τη νίκη στα 6/8 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (6-1-1).

Εξέτισαν την ποινή τους κι επιστρέφουν απευθείας στο αρχικό σχήμα ο επιθετικός Σανσόνε και ο μπακ Χάουμε Κόστα. Μάλιστα, ο Σανσόνε θα συναντήσει σήμερα (ως αντίπαλο) τον… παλιόφιλο Σιμόνε Ζάζα, με τον οποίο συνυπήρξαν στη Σασουόλο από τον Ιανουάριο του 2014 ως τον Ιούνιο του 2015. Παραμένουν στα πιτς οι Μουσάτσιο, Σολδάδο και Τσερίσεφ, ενώ θυμίζουμε ότι ο επιθετικός Μπακαμπού βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα με την Εθνική Κονγκό.

Προηγούμενο ματς: Έμεινε στο ισόπαλο 0-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λα Κορούνια.

Στατιστικό: Έχει γνωρίσει μόλις μία εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα (6-2-1).

Το Βιγιαρεάλ – Βαλένθια παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Επιτέλους νίκη… για τη Βαλένθια. Σε “ιερό δισκοπότηρο” είχε μετατραπεί για τις “νυχτερίδες” το τρίποντο επί της Εσπανιόλ το περασμένο σαββατοκύριακο, το οποίο τελικά επιτεύχθηκε και έδωσε πολύ μεγάλο boost στην ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Όλοι ελπίζουν ότι η επιτυχία αυτή θα συνοδευθεί σήμερα από ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να… χτιστεί αυτοπεποίθηση. Μόλις στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η ιστορική ομάδα της Ισπανίας, με την άμυνα να αποτελεί ξεκάθαρα “αχίλλειο πτέρνα”. Στο 1-4-4 το σερί στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές, στο 0-2-3 το σερί στα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος. Πάντως, ο Βόρο (τέταρτη… υπηρεσιακή θητεία στον πάγκο της Βαλένθια) προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να αντιστρέψει το κλίμα εσωστρέφειας.

Εντός της 18μελούς αποστολής για το σημερινό ματς ο νεοφερμένος επιθετικός Σιμόνε Ζάζα, παρά το γεγονός ότι απείχε από αγωνιστική δράση για αρκετό καιρό. Εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο κεντρικός αμυντικός Μαγκαλά, παραμένουν στα πιτς οι Ροντρίγκο, Σικέιρα και Ράιαν. Απολογήθηκε και μπήκε στην αποστολή ο μέσος Μάριο Σουάρεθ, στο Κόπα Άφρικα ο κεντρικός αμυντικός Αμπντενούρ.

Προηγούμενο ματς: Πήρε την εντός έδρας νίκη-οξυγόνο επί της Εσπανιόλ με 2-1. Ο Μοντόγια άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό, ο Σάντι Μίνα έκανε το 2-0 στο 73′ και το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 85′.

Στατιστικό: Έχει δεχθεί γκολ και στα 26 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (παίξτο στην Goalbet).

Βασίλης Μελίδης