* Μόνο νίκες για την Ατλέτικο στις τελευταίες έξι συναντήσεις με την Έιμπαρ (για Πριμέρα και Σεγούντα Ντιβισιόν).

* Οι “ροχιμπλάνκος” έχουν σκοράρει από δύο γκολ και πάνω στα 5/6 προαναφερθέντα ματς.

* Μόλις δύο νίκες μετρά ο Μεντιλιμπάρ (ως προπονητής) στις 12 συναντήσεις του με την Ατλέτικο για τη μεγάλη κατηγορία (2-2-8).

ΕΪΜΠΑΡ

Να… βάλει δύσκολα στην Ατλέτικο θα προσπαθήσει σήμερα η Έιμπαρ, εκμεταλλευόμενη και τη δύναμη που της δίνει το “Ιπουρούα”. Ιδανικό το “ποδαρικό” των Βάσκων στο 2017, έφυγαν με το εμφατικό 0-3 από την έδρα της Οσασούνα και μετατράπηκαν σε σούπερ φαβορί του ζευγαριού για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Σημειώστε, βέβαια, ότι το σύνολο του Μεντιλιμπάρ αγνοεί τη νίκη στην τελευταία τριάδα αγώνων πρωταθλήματος, με την ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1) να δίνει τη σκυτάλη στις ισοπαλίες κόντρα σε Αλαβές (0-0 εντός) και Λεγκανές (1-1 εκτός). Παράλληλα, όμως, “τρέχουν” σερί 3-1-0 στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια τους για τη λίγκα.

Κανονικά διαθέσιμοι ο κίπερ Ριέσγο, οι μέσοι Φραν Ρίκο και Ντάνι Γκαρθία και ο επιθετικός Σέρχι Ενρίτς. Επιστροφή στην αποστολή και για τον μπακ Χουνκά. Παραμένει στα πιτς ο αμυντικός Ραμίς, τραυματίας και ο επιθετικός Κίκε Γκαρθία.

Προηγούμενο ματς: Έφυγε με το νικηφόρο 0-3 από την έδρα της Οσασούνα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους “16” του Κυπέλλου Ισπανίας. Ο Νάνο άνοιξε το σκορ στο 28′, το 0-2 από τον Μπεμπέ στο 75′, το 0-3 από τον Αντριάν στο 90′.

Στατιστικό: Αήττητη στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (3-1-0).

Δείτε τα Προγνωστικά Ισπανίας (Κλικ εδώ)

Το Έιμπαρ – Ατλέτικο παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η Ατλέτικο, από την πλευρά της, έρχεται στο σημερινό ματς με μοναδικό στόχο το διπλό. Παρουσίασε σαφείς τάσεις βελτίωσης στο μεσοβδόμαδο 0-2 επί της Λας Πάλμας, που τη μετέτρεψε σε φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στην 6η θέση του πίνακα έχουν υποχωρήσει οι “ροχιμπλάνκος”, με σερί 2-1-3 στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχουν ηττηθεί στις 3/4 τελευταίες εξόδους για τη λίγκα, μένοντας και άσφαιροι στα τρία αυτά ματς (1-0 από Σεβίλλη, 2-0 από Σοσιεδάδ, 3-0 από Βιγιαρεάλ).

Ο Σιμεόνε θα υιοθετήσει πιθανότατα στο σημερινό ματς καινοτομίες στο αρχικό σχήμα, με τον Χιμένες να τοποθετείται σε ρόλο “κόφτη” στη μεσαία γραμμή και τον Φερνάντο Τόρες να αντικαθιστά τον Γκαμεϊρό στην επίθεση. Παραμένουν στα πιτς ο κίπερ Όμπλακ, οι μέσοι Τιάγκο και Αουγκούστο Φερνάντες και ο εξτρέμ Καράσκο. Στο Κόπα Άφρικα ο μέσος Τόμας. Την αποστολή συμπλήρωσε ο νεαρός Χουάν Μορένο.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε με 0-2 της Λας Πάλμας στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους “16” του Κυπέλλου Ισπανίας. Προηγήθηκε με τον Κόκε στο 23′ και ο Γκριεζμάν “έγραψε” το 0-2 στο 51′.

Στατιστικό: Άσφαιρες ήττες τα 3/4 τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος (παίξτο στην Goalbet).

Βασίλης Μελίδης