53 συλλήψεις για παράνομο στοίχημα και χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων

Ανανεώθηκε:
online στοιχημα νεα ειδησεις
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Στη σύλληψη 53 ατόμων οι οποίοι συνεργάζονταν με εγκληματική οργάνωση, η οποία εμπλέκεται με χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων και παράνομο στοίχημα, προχώρησε η ισπανική αστυνομία.

ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του και εκτός Ευρώπης, καθώς σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, έστηνε παιχνίδια σε ποδόσφαιρο και τένις σε περισσότερα από 20 έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Βολιβίας.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από έρευνα που διεξήχθη από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου και υποστηρίχθηκε από την Europol, την Interpol και την ισπανική φορολογική υπηρεσία (Agencia Tributaria), ενώ οι 53 ύποπτοι συνελήφθησαν στη Μαδρίτη και τη Γουαδαλαχάρα.

Οι ύποπτοι φέρονται να πούλησαν στο εγκληματικό δίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία και τους λογαριασμούς που διατηρούσαν σε στοιχηματικές εταιρίες. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, οι ηγέτες της οργάνωσης έβαζαν μεγάλα στοιχήματα σε προκαθορισμένα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη εξαπατώντας τα γραφεία στοιχημάτων. Η έρευνα αποκάλυψε ότι το εγκληματικό συνδικάτο ήλεγχε πάνω από 1.500 λογαριασμούς στοιχημάτων και έβγαλε κέρδη ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Οι φερόμενοι ως εγκληματίες χρησιμοποιούσαν προηγμένη τεχνολογία για να χειραγωγούν τις ζωντανές ροές, υποκλέπτοντας δορυφορικά σήματα και καταγράφοντας το περιεχόμενο των μεταδόσεων, γεγονός που τους επέτρεπε να αποκτούν πρόσβαση σε ζωντανά σήματα πριν από τα γραφεία στοιχημάτων και να τοποθετούν σημαντικά νικηφόρα στοιχήματα.

Επιπλέον, το εγκληματικό δίκτυο επινόησε ένα εξελιγμένο σύστημα για τη νομιμοποίηση των εσόδων που προέρχονταν από τα τυχερά παιχνίδια. Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν επί του παρόντος κατηγορίες σχετικά με τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, την εξαπάτηση φορέων εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο και το τένις αποτέλεσαν στόχο του εγκληματικού δικτύου, καθώς η IBIA σημείωσε ότι το ποδόσφαιρο και το τένις ήταν τα αθλήματα που δημιούργησαν τον υψηλότερο αριθμό ειδοποιήσεων το 2023, ενισχύοντας την εστίαση της έρευνας σε αυτά τα δύο αθλήματα.

ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ