Θέμα με ύποπτο στοίχημα σε κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Γκρανίτ Τζάκα έχει προκύψει και απασχολεί τους τελευταίους μήνες τις Βρετανικές Αρχές.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων της Μεγάλης Βρετανίας (NCA) έχει πια αναλάβει την υπόθεση. Η οποία φαίνεται να παίρνει προεκτάσεις, καθώς είναι πιθανή η εμπλοκή της αλβανικής μαφίας.

Να σημειωθεί ότι ο 29χρονος δέχτηκε κάρτα ενώ είχε προηγηθεί ύποπτο στοίχημα σε κίτρινη σε ματς κόντρα στη Λιντς στο “Έλαντ Ρόουντ” τον Δεκέμβριο του 2011. Η ποινή του επιβλήθηκε για καθυστέρηση στο 86ο λεπτό, όταν η ομάδα του κέρδιζε 4-1 (ήταν και το τελικό σκορ).

Γιατί θεωρείται ύποπτος ο στοιχηματισμός

Αυτό που κινητοποίησε την έρευνα ήταν το ασυνήθιστα μεγάλο ποντάρισμα λίγο πριν ο διεθνής με την Ελβετία παίκτης αντικρύσει την κάρτα. Περίπου 60.000 € τοποθετήθηκαν για το ενδεχόμενο αυτό στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα από κάποιον και του απέφεραν κέρδη 290.000 €.

Στοιχηματικές εταιρίες ειδοποίησαν για το περιστατικό την FA. Με βάση τις έρευνες πολλά χρήματα παίχτηκαν σε κρυπτονομίσματα. Ο μεγαλύτερος όγκος στοιχηματισμού προήλθε από την Αλβανία.

Εξετάζεται από την Υπηρεσία Εγκλημάτων ο Αλμπάν Γιουσούφι, επιθετικός με καταγωγή από την Αλβανία και τη Σουηδία. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βρετανίας, πόνταρε πολύ μεγάλα ποσά στην τιμωρία του Τζάκα.

Το 2017, είχε τιμωρηθεί με πενταετή αποκλεισμό για στημένα παιχνίδια. Κρίθηκε από τη δικαιοσύνη ένοχος για δωροδοκία 150.000 λιρών προς τον τερματοφύλακα της ΑΙΚ, Κυριάκο Σταματόπουλο.

Ο ίδιος ο Τζάκα, πάντως, δεν θεωρείται ύποπτος για το περιστατικό.