Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να θυμηθεί πως έχτισε την τελευταία μεγάλη του ομάδα

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ ολυμποιακος 06-02-2024
Photo Credits: INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο ντέρμπι που τον άφησε 9 πόντους πίσω από την κορυφή του πρωταθλήματος, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον τεχνικό του διευθυντή. Δεν νομίζω να έχει συμβεί κάτι ανάλογο, στον χώρο του ποδοσφαίρου,  ο Ολυμπιακός, αποφάσισε να προσλάβει τρίτο τεχνικό διευθυντή μέσα στην ίδια χρονιά. Ο Ολυμπιακός στην συνολική και εύκολη αλλαγή πλάνων που κάνει, αλλάζει με πολύ μεγάλη συχνότητα και ευκολία τους τεχνικούς διευθυντές. Μία θέση που είναι διοικητική, οργανωτική και θα πρέπει να κρίνεται σε βάθος χρόνου και αφορά ένα ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παίρνει σειρά ο Καρβαλιάλ

Το περίεργο είναι πως ο Πορτογάλος Αλβες, αντικαταστάθηκε, παρότι έφερε προπονητή της αρεσκείας του και πρόσφατα ολοκληρώθηκαν 9 μεταγραφές με τις 8 να έχουν άμεση συνάρτηση από την αγορά που πρεσβεύει ο απολυμένος Άλβες και στην πλειοψηφία τους να έχουν συνεργαστεί με τον Καρβαλιάλ.

Πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών, ήρθε η απόλυση του τεχνικού διευθυντή, ενώ όλοι καταλαβαίνουμε πως και ο προπονητής, δύσκολα να μακροημερέψει. Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες, οι ρεπόρτερ διαρρέουν, πως ο Άλβες ήταν ανεπαρκή και δεν μπορούσε να κλείσει ο ίδιος τις συμφωνίες, μπορεί και να ισχύει. Δεν είναι όμως, ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έφυγε γρήγορα απο τον Ολυμπιακό.

Δείτε τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος

Πέντε προπονητές και 44 μεταγραφές μετά την απόλυση Μάρτινς

Το πρόβλημα είναι πως απο την ημέρα που έφυγε ο Πέδρο Μάρτινς, ένας προπονητής που έμεινε για περισσότερα απο 4 χρόνια, δημιούργησε μία ομάδα που πήρε 3 πρωταθλήματα, ένα ντάμπλ και έκανε σπουδαίες επιτυχίες στην Ευρώπη, έχουν παρελάσει 5 προπονητές. Κορμπεράν, Μίτσελ, Αμιγκό, Μαρτίνεθ, Καρβαλιάλ και είναι δύσκολο να μετρηθούν πόσοι ποδοσφαιριστές. Απο το καλοκαίρι του 2023, η διοίκηση έχει ανακοινώσει 44 ποδοσφαιριστές. Έχουν γίνει 44 μεταγραφές, έχουν δημιουργηθεί 4 διαφορετικές ομάδες, χωρίς να δίνεται σε κανένα πλάνο ο χρόνος, για να δέσει και να κριθεί δίκαια.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται σωστό χρόνο δουλειάς

Πιστεύω πως το πρόβλημα στον Ολυμπιακό είναι πως δεν μπορεί να αποδεχτεί, ότι δεν είναι σε θέση η ομάδα να κατακτήσει άμεσα τίτλους και πρέπει να βρει ένα σχέδιο που θα το πετύχει σε βάθος χρόνου.

Δεν μπορούν να δεχτούν πως αυτήν την εποχή οι τρεις ανταγωνιστές τους, επειδή έχουν δουλέψει καλύτερα επειδή έχουν εκπαιδευτεί σε ένα ποδοσφαιρικό πλάνο σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, βρίσκονται  σε πιο υψηλό επίπεδο. Πως στον Ολυμπιακό δεν φτάνουν αυτήν την στιγμή, δύο, τρεις καλοί παίκτες και ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μυαλό για να τον οδηγήσει σε τίτλους.

Ο στόχος δεν πρέπει να είναι να κατακτήσει άμεσα τίτλους

Πως ο στόχος δεν πρέπει να είναι να έρθει ένας προπονητής να ανατρέψει τα δεδομένα και να φέρει τίτλους, γιατί δεν γίνεται, δεν υπάρχουν οι βάσεις ο κορμός, για να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, μπορεί να τερματίζει ακόμα και πιο ψηλά στην βαθμολογία από ότι αξίζει, λόγω της δυναμικής και του φόβου που δημιουργεί στους αντιπάλους του, δεν μπορεί όμως να νικήσει τις τόσες πολλές αλλαγές που έχει κάνει.

Για να μπορέσει να γίνει ξανά ανταγωνιστικός και να κατακτήσει τίτλους, χρειάζεται χρόνος δουλειάς με ένα καλό προπονητικό επιτελείο και με ένα ρόστερ, που θα παίξει χωρίς πολλές αλλαγές για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίχως να κρίνεται σε κάθε παιχνίδι η ύπαρξη του.

Έχει ξενερώσει ο κόσμος του

Το χειρότερο που συμβαίνει στον σύλλογο είναι πως ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει ξενερώσει.

Θα σας πω κάτι όμως, από προσωπική εμπειρία. Όταν ο Ολυμπιακός έκλεινε ποδοσφαιριστή, ήταν μία σημαντική ημέρα για όπου εργαζόμουν. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, διψούσε για να μάθει νέα και να ρουφήξει κάθε πληροφορία για τον νέο ποδοσφαιριστή που αποκτούσε η ομάδα του. Είναι αμέτρητες η φορές, που ενώ βρισκόμουν εκτός δουλειάς, χτυπούσε το τηλέφωνο και η εντολή ήταν “σταμάτα ότι κάνεις πήρε τον τάδε ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός, πήγαινε να γράψεις κείμενο”.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τρόπος όμως που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η ομάδα κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο. Να ξενερώσει τον μόνιμα διψασμένο κόσμο του. Δεν περίμενα ποτέ πως θα φτάσει η στιγμή που ο Ολυμπιακός θα κάνει μεταγραφές και κανένας δεν θα ενδιαφέρεται. Είναι τόσες πολλές και άσκοπες, σε πολλές περιπτώσεις οι κινήσεις, γίνεται τόσο γρήγορα η αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών, που οι παίκτες έρχονται και φεύγουν δίχως να αφήσουν το παραμικρό στίγμα τους στην ομάδα. Κάτι που έχει προκαλέσει συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά έχει οδηγήσει και στο να ξενερώσει ο κόσμος.

Θα επιστρέψει στο επίπεδο που ανήκει, όταν θυμηθεί πως έφτιαξε την τελευταία μεγάλη ομάδα

Όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι θέμα χρόνου να έρθει ακόμη μία αλλαγή. Σύντομα θα διαβάσουμε πως τελειώνει και ο Καρβαλιάλ και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει με άλλον προπονητή, που θα πρέπει να δουλέψει με ένα ρόστερ που αποκτήθηκαν πρόσφατα 5 συμπατριώτες του Καρβαλιάλ και 6 ποδοσφαιριστές που έχουν δουλέψει μαζί του.

Δείτε τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος

Ο Ολυμπιακός όμως, θα μπορέσει να επιστρέψει στο επίπεδο που ανήκει όταν όλο αυτό τελειώσει. Όταν θα γίνει ξανά μία ομάδα, που θα έχει έναν προπονητή που εμπιστεύεται, που όλοι θα γνωρίζουν πως δουλεύει καθημερινά σωστά στου Ρέντη και θα τον αφήσουν να χτίσει την δική του ομάδα. Όπως ακριβώς έγινε την σεζόν 2018-19, με τον Πέδρο Μάρτινς.

Θυμίζω πως την πρώτη χρονιά ο Μάρτινς δεν είχε κατακτήσει το παραμικρό. Είχε μάλιστα αποκλειστεί στο κύπελλο από την Λαμία. Όμως η διοίκηση τον στήριξε του έδωσε χρόνο και την επόμενη χρονιά κατέκτησε τα πάντα.

Δεν γίνεται να μην έχεις δημιουργήσει τίποτα, να γκρεμίζεις και να χτίζεις συνεχώς και να θές να πας καλύτερα από ομάδες, που έχουν δουλέψει σωστά σε βάθους χρόνου. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποδεχτεί τα λάθη του, να θυμηθεί με ποιο τρόπο έφτιαξε την τελευταία ομάδα που κυριάρχησε και να δουλέψει με υπομονή, για να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ