* 33η αγωνιστική.
* Under 2,5 όλες οι μεταξύ τους αναμετρήσεις εντός δεκαετίας, 7/9 με N/G.
* Στον πρώτο γύρο: Κάντιθ-Βαγιαδολίδ 0-0 (10/11).
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 0-1 εντός έδρας από την Μπούργος στο καστιγιάνικο ντέρμπι, από πέναλτι του Νταβίδ Γκονθάλεθ στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Ένα ούτως ή άλλως αρνητικό αποτέλεσμα, μια εντός έδρας ισοπαλία, έγινε ακόμα χειρότερο από μια… ατυχία, που έφερε ένα πέναλτι εις βάρος της. Αναμφίβολα δεν άξιζε να χάσει, καλύτερη από την Μπούργος ήταν και πιο σημαντικές οι φάσεις της για γκολ, οι οποίες βέβαια ήταν χαμηλού δείκτη επικινδυνότητας, όπως και της αντιπάλου βέβαια.
Το παιχνίδι αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία και από πλευράς γοήτρου, περίλυπος ο κόσμος στο τέλος, αποδοκίμασε την ομάδα για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Φρανκ Εσκριμπά. Αναμενόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι ξανά στο όριο με τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον απέχει μόνο τρεις βαθμούς από την τέταρτη από το τέλος, Σαραγόσα.
“Εξάποντο” παραμονής το ματς με την Κάντιθ, η οποία στον πίνακα βρίσκεται ακριβώς από πάνω της με δύο βαθμούς περισσότερους. Αν το χάσει κι αυτό, θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο να πέσει στην τελευταία τετράδα, αν η Σαραγόσα κερδίσει τη Λεγανές, η οποία βέβαια επίσης είναι στο +2 από την ίδια.
Στατιστικά
* Over 2,5 τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της, τα 5/7 πιο πρόσφατα με G/G.
* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 4 τελευταία.
ΚΑΝΤΙΘ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-1 εκτός έδρας από τη Θέουτα, από το γκολ του Μάρκος Φερνάντεθ (21’) και το αυτογκόλ του Κοβάσεβιτς (65’), μείωσε απλώς με τον Ρόζερ Μαρτί (78’).
Άσχημο αποτέλεσμα στη Θέουτα, αλλά όχι και εντελώς εκτός προγράμματος με την πορεία που έχουν οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν. Θα είχε ξεχαστεί κιόλας αν δεν είχε προηγηθεί η πολύ βαριά ήττα με 0-3 από τη Μάλαγα στο ντέρμπι, αποτέλεσμα που είχε προκαλέσει σφοδρές αποδοκιμασίες από πλευράς κόσμου.
Το καλό ξεκίνημα του Σέρχιο Γκονθάλεθ με τη νίκη επί της Μιραντές εκτός, δεν είχε συνέχεια, ακολούθησαν δύο ήττες με εκείνον στον πάγκο και η ομάδα βρίσκεται ξανά σε πολύ δύσκολη θέση βαθμολογικά. Δεν απειλείται άμεσα, έχει διαφορά πέντε βαθμών από την τέταρτη από το τέλος, Σαραγόσα, αλλά αν χάσει ξανά στο “εξάποντο” με τη Βαγιαδολίδ, τότε μπορεί να βρεθεί και σε απόσταση κάτω από μια νίκη από τους Αραγονούς.
Τρίτο εκτός έδρας με τον Σέρχιο στον πάγκο, πρώτη φορά με εκείνον που δίνει δεύτερο συνεχόμενο. Άλλη μια φορά έγινε αυτό στη φετινή σεζόν, είχε πάρει δύο βαθμούς, με δύο ισοπαλίες με Γρανάδα και Ανδόρα, αμφότερες “λευκές”.
Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ, Ρέθιο, επιστρέφει ο εξτρέμ Οκάμπο, αλλά δεν είναι έτοιμος για βασικός.
Στατιστικά
* Δέχτηκε πρώτη γκολ στα 5/6 τελευταία.
* N/G τα 4/5 εντός έδρας παιχνίδια της.