+72

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 05 / 07 / 2022

Poker Strategy: Postflop άμυνα από τα blinds

Η “άμυνα” όταν βρισκόμαστε στα blinds κρύβει μερικά πονηρά σημεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ουσιαστικά αξιολογείς το ενδεχόμενο ενός call σε χαμηλότερη τιμή με την έλλειψη πληροφοριών την οποία θα έχετε παίζοντας εκτός θέσης. Ο Εντ Μίλερ αναλύει στο παρακάτω άρθρο τις σκέψεις του για αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και περιγράφει μερικά τεχνάσματα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν αρκετά σε τέτοιες καταστάσεις.

Όσο καλύτερα παίζει in position ο αντίπαλος, τόσο μικρότερη προδιάθεση πρέπει να έχετε για να αμυνθείτε. Συνεπώς συνιστώ στους περισσότερους παίκτες να παίζουν tight από τα blinds. Αν και προσωπικά παίζω πολύ περισσότερο από τα blinds τον τελευταίο καιρό σε σχέση με παλαιότερα.

Το παιχνίδι μου έχει γίνει πιο loose διότι έχω καταφέρει με τη χρήση κάποιων τεχνασμάτων, να μετριάσω το μειονέκτημα που έχω από την έλλειψη πληροφοριών στην παρτίδα και μερικές φορές να τη χρησιμοποιήσω υπέρ μου.

1. Float out of position σε dry boards με σκοπό τη μπλόφα στο river

Ας υποθέσουμε ότι ανοίγω από late position με Q-J και το big blind κάνει call. To board έρχεται A-8-2 rainbow. Ο αντίπαλος κάνει check-call στο c-bet μου. Το turn δείχνει 9 και αυτός κάνεις check. Υποθέτω ότι λόγω του call στο flop είναι αρκετά πιθανό να έχει άσσο οπότε δεν έχει νόημα να συνεχίσω και κάνω check-back. Στο river ποντάρει το μισό pot και εγώ κάνω πάσο.

Η συγκεκριμένη παρτίδα είναι τρομερά κοινότυπη. Αν η υπόθεσή μου για τον άσσο στο flop είναι εύστοχη τότε το line που ακολούθησα είναι σωστό. Ίσως κάποιες φορές να πρέπει να ποντάρω και στα τρία streets ώστε να κάνω έναν αδύναμο άσσο να εγκαταλείψει αλλά σαν “standard” play είναι εντάξει.

Αν όμως η υπόθεσή μου ήταν λανθασμένη; Ο villain μπορεί να κάνει call εκεί και με άλλα χέρια όπως K-Js, 5-5 ή T-9s. Με το να κάνω c-bet στο flop και να εγκαταλείψω στο turn, δίνω την ευκαιρία στον αντίπαλο να κερδίσει πάνω από τις μισές αντίστοιχες παρτίδες.

Όταν αμύνομαι από τα blinds, συνειδητοποιώ ότι αρκετοί παίκτες δε φτάνουν τη σκέψη τους σε αυτό το σημείο. Πολύ συχνά παρατάνε την παρτίδα μετά το flop. Έτσι έχω διευρύνει αρκετά το range με το οποίο κάνω call στο flop, αναμένοντας να κερδίσω το pot σε μετέπειτα street.

2. Μικρό check-raise στο flop και μεγάλο turn bet

Ας δούμε μία παρτίδα από την οπτική γωνία του raiser. Ανοίγω ξανά από late position στα $20 με J-9s και το big blind κάνει call. Το flop είναι Q-9-6 rainbow. Το BB απαντάει στο bet μου στα $25 με raise στα $60. Αυτό δεν είναι πολύ καλό σημάδι αλλά πρέπει να βάλω μόλις $35 για να διεκδικήσω $127. Έχω μια επαφή και έχω και το πλεονέκτημα θέσης. Το turn είναι 4 και ο αντίπαλος συνεχίζει ποντάροντας $125 στο pot των $160.

Εγκαταλείπω την παρτίδα διότι boards όπως αυτά είναι εύκολο να έχουν δώσει στον αντίπαλο κάτι αλλά δύσκολα αυτό το κάτι να είναι πολύ δυνατό. Ας πούμε ότι αμυνόμουν από το big blind με K-T. Έτσι θα έπαιζα. Με μικρό check-raise στο flop και μεγάλο turn bet. Ο αντίπαλος θα πρέπει να έχει κάτι όπως Q-J ή καλύτερο για να σκεφτεί να συνεχίσει οπότε συνήθως εκεί θα κάνει πάσο.

3. Μικρό donk bet στο flop και raise/check-raise με την πρώτη ευκαιρία

Ας υποθέσουμε ότι ανοίγω από button στα $20 με J-Ts και το big blind κάνει call. Το flop είναι J-5-4. Ξαφνιασμένςο από το lead bet του αντιπάλου στα $10, κάνω raise στα $45 με το top-pair μου. Το BB τα κάνει $135 και δείχνει διατεθειμένο να παίξει μέχρι τέλους. Έχοντας μεγάλο effective stack, κάνω πάσο.

Ή εναλλακτικά, δεν κάνω raise στο flop, το turn είναι 8 και το ΒΒ κάνει check-raise. Και εδώ φαίνεται πως θέλει action. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πρέπει να πληρώσω και στο river ενώ συχνά θα χάνω ακόμα και αν το action στο river πάει check-check από χέρια όπως K-J ή Q-J. Οπότε κάνω πάσο.

Ας γυρίσουμε όμως στην οπτική γωνία του ΒΒ. Και οι δύο παίκτες είναι δύσκολο να συνδέθηκαν με αυτό το flop και το ξέρουν και οι δύο. Συνεπώς, ο preflop raiser μπορεί να αντιμετωπίσει ένα standard play που δείχνει δύναμη με καχυποψία. Όμως ένα μικρό donk bet και αργότερα ένα δυνατό raise δείχνει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τον αντίπαλο στο πάσο ακόμα και με J-T, δηλαδή με το μεγαλύτερο ποσοστό του range του.

Θα μπορούσα να κάνω αυτό το play με A-3, K-Q ή ακόμα και με K-10 ή 8-7. Σε περίπτωση που κάνω το donk bet, δεχτώ call και στο 8 turn κάνουμε και οι δύο check, η κίνησή μου θα εξαρτηθεί από το river. Αν είναι Α ή Κ θα πάω για το check-raise. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα κάνω ένα μεγάλο bet. Με το line που ακολούθησε ο αντίπαλος, το πιθανότερο είναι να πάει πάσο.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Σε συνεργασία με το 

Διάβασε επίσης

Poker News

Στρατηγική: Διαλύστε τα micro-stakes

Το PokerListings.com συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα των micro-stakes, Νέιθαν “BlackRain79” Ουίλιαμς και μαζί παρουσιάζουν τον απόλυτο οδηγό για να...
Poker News

Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει...