Ο CEO της winmasters Θωμάς Τζόκας στο 27ο Συνέδριο του Economist

Ανανεώθηκε:
winmasters τζοκας

Παρουσία υψηλών πολιτικών προσώπων και σημαντικών εκπροσώπων της εγχώριας αγοράς πραγματοποιήθηκε το 27ο Συνέδριο του Economist στο Grand Resort Lagonissi.

🎁 Δώρα* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ για όλους!
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, το πάνελ με θέμα «Online Gaming: Prospects, Challenges and Responsibility» και ομιλητές τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κ. Δημήτρη Ντζανάτο, τον Πρόεδρο της Hellenic Gaming Association (HGA) κ. Χρήστο Παναγόπουλο, καθώς και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της winmasters και Αντιπρόεδρο της HGA κ. Θωμά Τζόκα ανέδειξε σημαντικές ειδήσεις για τον κλάδο του διαδικτυακών παιγνίων.

Ο CEO της winmasters Θωμάς Τζόκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τοποθετήθηκε για μια σειρά από θέματα του κλάδου του iGaming στην Ελλάδα.

Για την πορεία και τη συμβολή του στην εθνική οικονομία: «Ο κλάδος μας αναπτύσσεται δυναμικά προσφέροντα καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και σημαντικά φορολογικά έσοδα. Πιο συγκεκριμένα το 2022, το κράτος εισέπραξε φόρους και εισφορές αξίας 257 εκ. ευρώ. Ο κλάδος μας είναι ο κύριος υποστηρικτής του αθλητισμού στην Ελλάδα, ενώ διαθέτει 70 εκ. ευρώ ανά έτος στη διαφημιστική αγορά».

Για το μεγάλο πρόβλημα της δράσης των παράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών, ο επικεφαλής της winmasters τόνισε ότι: «Έχει δημιουργήσει σωρεία κοινωνικών προβλημάτων αλλά και απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Ελληνικό δημόσιο. Η Kappa Research, η οποία εκτέλεσε έρευνα για λογαριασμό της ΕΕΕΠ,  διαπίστωσε ότι 800.000 Έλληνες έπαιξαν σε παράνομες εταιρείες την προηγούμενη χρονιά. Η εκτίμηση της ΕΕΕΠ είναι ότι διακινούνται 6 δις ευρώ ανά έτος προς τις παράνομες εταιρείες. Είναι σημαντικό να επισημάνει κανείς ότι οι παίχτες των παράνομων εταιρειών δεν είναι παραβατικές προσωπικότητες, αλλά καθημερινοί άνθρωποι όλων των ηλικιών και τάξεων οι οποίοι επιλέγουν να παίζουν σε αυτές (κατά 72%) διότι δεν φορολογούνται τα κέρδη τους, αλλά και διατηρείται η ανωνυμία τους. Εμείς ως ένωση έχουμε ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων Υπουργών, της ΕΕΕΠ, της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Δυστυχώς, παρ’ όλες τις προσπάθειες μας, οι παράνομες εταιρείες ανθίζουν, διαφημίζονται μαζικά στα social media και μέσω influencers και συνεχίζουν απρόσκοπτα τη διακίνηση χρήματος μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών οδηγώντας τα υπερκέρδη τους σε φορολογικούς παραδείσους.

Κατά την Ernst & Young, η οποία επίσης έχει εκπονήσει μελέτη για λογαριασμό της ΕΕΕΠ, η μείωση του φόρου που επιβάλλεται στα κέρδη των παικτών, αποτελεί μονόδρομο».

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες του επιχειρείν, να προστατευθεί το κοινό από τους παρανόμους και να μειωθούν οι στρεβλώσεις της gaming αγοράς, ο κ. Τζόκας παρουσίασε 3 βασικούς άξονες:

Προστασία του κοινού από παράνομους παρόχους μέσω τεχνικών μεθόδων (IP and payment blocking) και εφαρμογή και αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες.
Μείωση της φορολογίας στα κέρδη των παιχτών και η εισαγωγή μεθόδων για πιο δίκαιη φορολόγηση των κερδών τους (eg. daily session). Βάσει ερευνών, μονόδρομος για την εξάλειψη του παράνομου τζόγου είναι η μείωση της φορολογίας στα κέρδη των παιχτών.
Για να κατανοήσουμε πλήρως την αναγκαιότητα εξορθολογισμού της φορολογίας, σας παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία της ΕΕΕΠ: Το πρώτο 8μηνο του 2023 τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών φτάνουν τα 554 εκ. Την ίδια στιγμή, το Κράτος εισπράττει από φόρους και δικαιώματα 329 εκ. ευρώ.  Όλα αυτά τα έσοδα δημιουργούνται από την εμπορική-παιχτική δραστηριότητα των παιχτών και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κατευθυνθούν προς παράνομες εταιρείες, αν συνεχίσουμε να φορολογούμε τα κέρδη τους με αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι οι παράνομοι είναι ένα click away.

Εξομάλυνση του συνολικού φορολογικού καθεστώτος για το Gaming. Η Ελλάδα έχει ένα από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη στο i-gaming, 35% επί των ακαθάριστων εσόδων και επιπλέον οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν corporate tax. Επίσης η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κόστος κτήσης άδειας 5εκ. για την 7ετή άδεια λειτουργίας. Είναι απαραίτητο λοιπόν να ανοίξουμε το θέμα της υπέρμετρης φορολόγησης των στοιχηματικών εταιρειών το επόμενο διάστημα και να δημιουργήσουμε κίνητρα για επενδύσεις των εταιρειών αυτών στην Ελλάδα.

🎁 Δώρα* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ για όλους!
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

👉 Τα πιο δυνατά προγνωστικά στοιχήματος τα βρίσκεις κάθε μέρα στους Betarades:

⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τέννις
Προγνωστικά Value Bets
🎯 Bet Builder Προγνωστικά
🔹 Μελετημένα Προγνωστικά
✍️ Αναλύσεις αγώνων
🥇 Καλύτερες Στοιχηματικές Εταιρίες

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑTags: