Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ πληρώνει αεροπορικά και ξενοδοχεία για θετικά σχόλια στα social media

Ανανεώθηκε:
μουντιάλ 2022 ειδησεις νεα

Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στις Μουντιάλ ημερομηνίες για να παρακολουθήσουμε επιτέλους τους αγώνες του. Φαίνεται πως οι διοργανωτές του κορυφώνουν και την προβολή του επιστρατεύοντας όλα τα μέσα.

Συγκεκριμένα, πληρώνουν οπαδούς για να βρεθούν στο Κατάρ με αντάλλαγμα θετικά τους σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς της χώρας. Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε γκρουπ φιλάθλων για να βρεθούν στο Μουντιάλ 2022 ως καλεσμένοι.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και 50 οπαδοί από την Ολλανδία, για τους οποίους το Κατάρ πληρώνει αεροπορικά και ξενοδοχεία για το ταξίδι.

Tα ανταλλάγματα

Οι φίλαθλοι αυτοί, από την πλευρά τους, καλούνται να υπογράψουν ότι θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο κώδικα συμπεριφοράς. Τους ζητείται να ποστάρουν θετικά σχόλια για τη διοργάνωση στα σόσιαλ μίντια. Επιπλέον, να αναφέρουν με screenshot οποιαδήποτε άλλα σχόλια βλέπουν, τα οποία είναι προσβλητικά ή υποτιμητικά.

Όπως μεταφέρουν ολλανδικά ΜΜΕ, δύο φίλαθλοι από τη χώρα τους παραδέχτηκαν πως επιλέχθηκαν από τους διοργανωτές ως “αρχηγοί” (“fan leaders”) των γκρουπ οπαδών. Τους ζητήθηκε να επιλέξουν περίπου 50 άτομα για δωρεάν ταξίδι στο Κατάρ.

Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που έχει δοθεί ή πόσα άτομα έχουν προσεγγιστεί για τον σκοπό αυτό συνολικά.

Βρείτε αποδόσεις & φαβορί για ➡️ Μουντιάλ στοίχημα

Τι είναι οι “fan leaders”

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουντιάλ του Κατάρ γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα “fan leaders”. Περιγράφεται ως ένα δίκτυο περίπου 400 φαν και ινφλουένσερ από 60 χώρες. Οι οποίοι προσφέρουν “την άποψή τους, έρευνα, έρευνα, δημιουργία περιεχομένου και ενίσχυση μηνυμάτων” για τη διοργάνωση. Οι υπεύθυνοι δεν αποκάλυψαν οικονομικές λεπτομέρειες.

Στον κώδικα δεοντολογίας προαναφέρθηκε, ζητείται επίσης από τους “fan leaders” να ενσωματώσουν περιεχόμενό στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προβολή. Αυτό κάνοντας like και κοινοποίηση δημοσιεύσεων τρίτων για το τουρνουά.

Αν και αναφέρεται πως καλούνται να μοιραστούν τις απόψεις τους για το Μουντιάλ του Κατάρ, τονίζεται ότι προφανώς δεν θα ήταν κατάλληλο να απαξιωθεί η xώρα, η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς ή το ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρόμοιες ειδήσεις βγήκαν και από γαλλικά και βελγικά ΜΜΕ. Δηλαδή, ότι προσφέρθηκε σε επιλεγμένες ομάδες οπαδών από τις χώρες δωρεάν ταξίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Δείτε τα ρόστερ για όλες τις ➡️ Μουντιάλ ομάδες