Η προσωρινή υποχώρηση των Σκοπιανών και η ΕΡΤ…BBC!

Ανανεώθηκε:
THOMAIDIS ARTHRO

Όταν κάποιος είναι προκλητικός και αποφασίσει να κάνει ένα βήμα πίσω, να είστε βέβαιοι ότι σύντομα θα κάνει δύο βήματα μπροστά.

Κάπως έτσι θα πάει η ιστορία με τους Σκοπιανούς. Προκάλεσαν στο Euro, έδειξαν την ίδια διάθεση στο Τόκιο και μαζεύτηκαν μόλις τους έβαλε χέρι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το παιχνίδι εξελίσσεται στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων κατάλαβαν ότι η διπλή ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας ήταν μια πυριτιδαποθήκη και φρόντισαν το ζήτημα αποτελεσματικά. Υποχρέωσαν τους γείτονές μας να αλλάξουν τον τίτλο της επίσημης ιστοσελίδας της Ολυμπιακής τους Επιτροπής.

Λίγο πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων η «Μακεδονική Ολυμπιακή Επιτροπή» μετονομάστηκε σε «Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας». Φυσικά οι αθλητές παρήλασαν με την ένδειξη «Βόρεια Μακεδονία».

Αυτό που συνέβη σε δύο μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, θα πρέπει να διδάξει τόσο την ελληνική εξωτερική πολιτική, όσο και το αθλητικό κίνημα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διαγνώσουμε τα επόμενα βήματα των Σκοπιανών. Αποκλείεται να το βάλουν κάτω. Θα συνεχίσουν να αμφισβητούν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες».

Είναι εύκολο να προβλέψει κανείς πότε θα έρθει το επόμενο χτύπημα. Οι αθλητικές διοργανώσεις είναι συγκεκριμένες και οι γείτονές μας εκμεταλλεύονται την επίφαση ανεξαρτησίας των αθλητικών ομοσπονδιών.

Λένε αριστερά και δεξιά ότι δεν πρόκειται για δημόσιες οντότητες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το κράτος. Οπότε μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους.

Να έχουμε στο μυαλό μας ότι όλη αυτή η πολιτική υπαγορεύεται από την επίσημη κυβερνητική θέση των Σκοπίων και να μην την αποσυνδέσουμε ποτέ. Μόνον έτσι θα επέλθει ισορροπία.

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ: Το ατόπημα της Δημόσιας Τηλεόρασης να μη δείξει την επική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, εξέπληξε ακόμα και αυτούς που γνωρίζουν τις παθογένειες της ΕΡΤ.

Εδώ και 30 περίπου χρόνια η τηλεοπτική κάλυψη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων έχει δύο πηγές: Τη live μετάδοση που επιλέγει ο κεντρικός πάροχος και την εικόνα που έρχεται στο control του τηλεοπτικού σταθμού και επιλέγει οποτεδήποτε θελήσει ο τοπικός μεταδότης.

Η δικαιολογία της ΕΡΤ ότι «έτσι έκριναν οι Ιάπωνες» είναι αστεία και αναχρονιστική. Η εικόνα Πετρούνια υπήρχε, απλώς κανείς στην ΕΡΤ δεν φρόντισε να την παραλάβει και να τη μεταδώσει. Πρόκειται για τηλεοπτική εγκληματική ενέργεια.

Θα περίμενε κανείς να ανοίξει ένας κύκλος παραιτήσεων στη Δημόσια Τηλεόραση. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Ευθιξία, μηδέν.

Ούτε μια συγγνώμη δεν ζητήθηκε από τους τηλεθεατές που ακριβοπληρώνουν το προϊόν. Για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι. Η μόνιμη επωδός.

Το γελοίον του πράγματος είναι ότι αυτοί που υποτίθεται πως ευθύνονται έχουν την τρίτη οικονομία του κόσμου και την κορυφαία τεχνολογία.

Το γελοιοδέστερον  είναι ότι κατάφερε να μη δείξει και την αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη, ρίχνοντας πάλι την ευθύνη στους Ιάπωνες και συγκρίνοντας τον εαυτό της με το…BBC!

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA