Από παράνομο στοίχημα έβγαλαν 40 εκατομμύρια HK $ σε 4 μήνες

Ανανεώθηκε:
στοιχημα ειδησεις νεα

Μια υπόθεση που φέρνει το μη νόμιμο στοίχημα στο επίκεντρο, αλλά και το ξέπλυμα χρήματος, εντόπισαν οι Αρχές.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ εξάρθρωσε μια συμμορία που εισέπραξε και ξέπλυνε 40 εκατομμύρια HK $ (5 εκατομμύρια $) από παράνομο στοίχημα. Συγκεκριμένα, από την ιστοσελίδα της για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια και μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.

Εφτά άτομα συνελήφθησαν συνολικά. Δύο βασικά μέλη του κυκλώματος και άλλα πέντε που ξέπλεναν τα λεφτά μέσω 25 τραπεζικών λογαριασμών.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Ο ανώτερος επιθεωρητής Λο Τσουν-Χέι, του γραφείου χρηματοοικονομικών πληροφοριών και έρευνας έδωσε λεπτομέρειες για την υπόθεση. Ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι δημιούργησαν ιστοσελίδα για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια στο εξωτερικό. Ενώ έβρισκαν πελάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

«Το κύκλωμα προσέφερε τότε μια χρηματική ανταμοιβή για να παρασύρει τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν λογαριασμούς σε εικονικές τράπεζες», δήλωσε ο Λο.  Προσθέτοντας ότι πληρώνονταν κάθε φορά από 500 έως και 2.000 δολάρια HK.

Ακόμη, είπε ότι τα βασικά μέλη χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς για παράνομα στοιχήματα και για να ξεπλένουν τα χρήματα μέσω συχνών διαδικτυακών μεταφορών. Σε μια προσπάθεια να καλύψουν τη ροή των κεφαλαίων και να αποφύγουν τον εντοπισμό της αστυνομίας.

«Η έρευνα έδειξε ότι το κύκλωμα χρησιμοποίησε 25 τραπεζικούς λογαριασμούς για τη διαχείριση 40 εκατομμυρίων δολαρίων HK από ύποπτα έσοδα μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου», είπε ο Λο.

Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικες εταιριες στην Ελλάδα

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες, υπολογιστές και έγγραφα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Όπως επίσης και μικροποσότητα μεθαδόνης που βρέθηκε σε σπίτι μέλους της συμμορίας.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 19 έως 56 ετών, κρατήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο στον τομέα της καθαριότητας, έναν ντελιβερά και άνεργους.

Ο Λο τόνισε ότι η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τη ροή των χρημάτων και τους τελικούς προορισμούς για τα μετρητά. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η έρευνα συνεχίζεται και είναι πιθανές νέες συλλήψεις.

Η προσφορά παράνομου στοιχήματος τιμωρείται με φυλάκιση έως και εφτά ετών και πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων HK στο Χονγκ Κονγκ. Από την άλλη, η τοποθέτηση στοιχημάτων σε παράνομο μπουκμέικερ επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και πρόστιμο 50.000 δολαρίων HK.

Μάθε εδώ γιατί θεωρείται από τις κορυφαίες στοιχηματικές στην Ελλάδα η stoiximan gr