+13

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 30 / 06 / 2022

“Ανθίζει” το παράνομο στοίχημα στην Ασία

ball football

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στην Ασία ο παράνομος στοιχηματισμός σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ασιατική Ομοσπονδία Ιπποδρομιων.

Η έρευνα επικεντρώνεται στον διαρκή πολλαπλασιασμό των παράνομων και μη αδειοδοτημένων ιστότοπων που προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα, καζίνο κλπ) και οδηγούν τους παίκτες σε απώλεια χρημάτων και οικονομικών δεδομένων, ενώ υπονομεύεται και η ακεραιότητα των αθλητικών γεγονότων. Τονίζεται, ακόμη, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο και οι χρήστες να στραφούν αποκλειστικά στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε κάθε χώρα.

Η έκθεση επικεντρώθηκε σε 534 ιστότοπους σε 61 διαφορετικές περιοχές και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό αυτών που ήταν “αδειοδοτημένο και ρυθμισμένο” ήταν μικρότερο του 40%. Οι περισσότερες από τις ιστοσελίδες που βρέθηκαν να λειτουργούν σε γκρίζες ζώνες, εντοπίστηκαν κατά κύριο λόγο στην Ασία, εκεί όπου οι ρυθμιστές αρχές καθυστερούν χαρακτηριστικά να αναλάβουν δράση κατά τέτοιων πρακτικών ή δε διαθέτουν τους απαιτούμενους πόρους για να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Οι ιστότοποι που ερευνήθηκαν, δεν επιλέχθηκαν τυχαία, καθώς τέθηκαν υπό το μικροσκόπιο κάποια από τα μεγαλύτερα brands που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Τουλάχιστον 262 από αυτούς, μάλιστα, ήταν ανάμεσα στις στοιχηματικές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα την περίοδο 2019-2021, οπότε και πραγματοποιήθηκε η έρευνα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των “γκρίζων” σελίδων δήλωνε ως έδρα το Κουρακάο, τη Μάλτα και τις Φιλιππίνες. Οι τελευταίες, μάλιστα, θεωρούνται ο “παράδεισος” των παράνομων στοιχηματικών. Σύμφωνα, με την έκθεση, το ποσοστό του παιχνιδιού που γίνεται μέσω μην αδειοδοτημένων εταιριών στην Ασία μπορεί να αγγίζει και το 80% των συνολικών πονταρισμάτων!

Οι παράνομες στοιχηματικές φαίνεται ότι μπορούν να κερδίζουν εύκολα έδαφος έναντι των νόμιμων και να πείθουν τους – ανυποψίαστους πολλές φορές – παίκτες να ανοίγουν λογαριασμούς σε αυτές καθώς δεν υπόκεινται σε κανένα κανόνα, μπορούν να διαφημιστούν με αθέμιτες πρακτικές και να εκμεταλλευτούν, εν γένει, τη χαλαρότητα που συνεπάγεται η έλλειψη ελέγχου, ιδιαίτερα στην Ασία.

Στην Ελλάδα, η ΕΕΕΠ διεξάγει διαρκείς ελέγχους για να εντοπιστούν τυχόν παράνομοι ιστότοποι που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια. Αν κάποιος μπλεχτεί στα “δίχτυα” εταιριών που δεν έχουν άδεια κινδυνεύει τόσο να χάσει το κεφάλαιό του εν μία νυκτί, όσο και να βάλει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα του. Αυτός ο κίνδυνος δεν υφίσταται στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένους και πολύ αυστηρούς κανόνες που έχει θεσπίσει η ρυθμιστική αρχή στη χώρα μας.

Τηλέμαχος Παπαγγέλου
Ο Τηλέμαχος Παπαγγέλου σπούδασε στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 2009 ασχολείται επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από ένα μικρό πέρασμα από εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, αφοσιώθηκε στο χώρο του ίντερνετ. Αφού για κάποια χρόνια περιηγήθηκε σε αθλητικές και... Διαβάστε Περισσότερα
Τηλέμαχος Παπαγγέλου

Διάβασε επίσης

Betsson Quiz* για τον 1 χρόνο Betsson!

Η Betsson γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην Ελλάδα και σας γεμίζει δώρα με ένα ξεχωριστό Quiz*. Απαντώντας...

Το Apple Pay στην bwin!

Η bwin δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και ενισχύεται με ακόμα μια μέθοδο κατάθεσης, κάνοντας το...