Ο Ολυμπιακός στο ίδιο παιχνίδι φλέρταρε με την ταπείνωση και πλησίασε ένα μεγάλο αποτέλεσμα!
Ο Ολυμπιακός για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ φεύγει απο το γήπεδο και αφήνει την αίσθηση πως το αποτέλεσμα τον αδικεί, πως μπορούσε κάτι περισσότερο.
Φεύγει από τα παιχνίδια με την αίσθηση πως αξίζει κάτι περισσότερο
Στο παιχνίδι με την Πάφο, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για 60 λεπτά, δεν το αξιοποίησε. Στο Έμιρεϊτς ταλαιπωρήθηκε, αλλά με το σκορ στο 2-1 είχε δύο καλές στιγμές πριν δεχτεί το τρίτο γκολ. Στην Βαρκελώνη όταν μείωσε σε 2-1 δέχτηκε μία άδικη αποβολή, απέναντι στην Αϊντχόφεν κυριάρχησε, όμως στην τελευταία άμυνα επέλεξε να παίξει τεχνητό οφσάιντ σε εκτέλεση φάουλ και ισοφαρίστηκε. Με την Ρεάλ στο τελευταίο 10λεπτό κυριάρχησε και πίεσε για την ισοφάριση.
Αμείλικτο το Τσάμπιονς Λιγκ
Η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι αμείλικτο. Ένας ποδοσφαιριστής να μην είναι καλά, σε έναν χώρο να έχεις πρόβλημα, θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα. Ο ρυθμός είναι πολύ υψηλός και οι ποδοσφαιριστές πλέoν είναι εκπαιδευμένοι στο να βρίσκουν και να αξιοποιούν το πρόβλημα.
Πολύ καλά γυμνασμένος
Ο Ολυμπιακός πρόκειται για μία ομάδα πολύ καλά γυμνασμένη, με τρεξίματα που αποδεικνύει πως η δουλειά που έχει γίνει από τον Μεντιλίμπαρ και το επιτελείο του είναι σε θέση να κρατήσουν από πλευράς φυσικής κατάστασης και τρεξιμάτων ανταγωνιστική την ομάδα στο πιο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, ασφαλώς βοηθήθηκε ο Ολυμπιακός που πέτυχε μέσα από τις επιτυχίες του, να έχει δύο ελεύθερα καλοκαίρια για να ξεκουραστεί και να δουλέψει.
Δεν είναι καπάτσος, δεν έχει ρεαλισμό
Το πρόβλημα όμως έχει να κάνει με την διαχείριση των αγώνων. Ο Μεντιλίμπαρ είναι σπουδαίος προπονητής και όσα γράψαμε παραπάνω είναι δικιά του κατάκτηση. Η αλήθεια όμως είναι πως και ο ίδιος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρωτάρης, είχε μόλις μία μικρή εικόνα πό δύο παιχνίδια σαν προπονητής της Σεβίλλης.
Η εικόνα των αγώνων, το κλείσιμο τους με τον Ολυμπιακό να έχει δυνάμεις για να μένει ψηλά, η επιθετικότητα που μπορεί και βγάζει καθόλη την διάρκεια των αγώνων δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα καπατσοσύνης. Προσέξτε, η κριτική που γίνεται αφορά την πιο υψηλή την πο δύσκολη πίστα. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή, αξιολογείται για ένα ποδοσφαιρο που δεν ανήκει στο επίπεδο που βρίσκεται το δικό μας ποδόσφαιρο.
Μπορεί να κάνει το θαύμα του, κινδυνεύει όμως να ταπεινωθεί
Δείχνει όμως πως μπορεί και είναι ανταγωνιστικός και του λείπουν κάποιες λεπτομέρειες για να πάρει αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα άμα δούμε τα παιχνίδια που δίνει με τις μεγάλες ομάδες ισορροπούν ανάμεσα στο να πάρει αποτέλεσμα και να ταπεινωθεί. Μοιάζει σαν η δουλειά, τα τρεξίματα που έχει να του επιτρέπουν όταν πλησιάζει στο σκορ, να κάνει άλλη μία προσπάθεια για να κάνει το θαύμα του, όμως μέχρι να συμβεί αυτό το αγωνιστικό του πλάνο, είναι επικίνδυνο για να δεχτεί τεράστιο πλήγμα.
Ήταν εύκολο να βρει καθαρές ευκαιρίες
Για να έρθουμε στο παιχνίδι με την Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μία τεράστια ομάδα, που είδε το παιχνίδι πολύ σοβαρά, όμως είχε σοβαρά αμυντικά ζητήματα. Αποδείχτηκε μέσα στο παιχνίδι, πως την απουσία καθαρών στόπερ, στο 73ο λεπτό βγήκε και ο Ασένσιο και η Ρεάλ δεν είχε κανέναν σέντερ μπακ ο Ολυμπιακός μπορούσε να την αξιοποιήσει.
Τρία γκολ και πέντε ευκαιρίες
Πέτυχε τρία τέρματα, είχε και 5 μεγάλες ευκαιρίες. Στο 5ο και στο 19ο λεπτό σουτ του Τσικίνιο από θέση παρόμοια με αυτή που έκανε το γκολ στο 8ο λεπτό. Στο 34ο λεπτό από απλό βολέ του Τζολάκη, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε μόνος του με τον Λούνιν. Στο 46ο λεπτό σε φάση παρόμοια με τα γκολ που πέτυχαν οι Ταρέμι, Ελ Κααμπί, ο Γκαρσία έκανε σέντρα, την κεφαλιά του Ελ Κααμπί τον έβγαλε σε κόρνερ ο Λούνιν. Στην επόμενη φάση του 3ου τέρματος ο Ελ Κααμπί είχε μία γρήγορη εκτέλεση με την μπάλα να γλύφει το δοκάρι και στο φινάλε ο Στρεφέτσα είχε μία καλή εκτέλεση εκτός περιοχής άουτ. Μιλάμε για 3 γκολ και 5 καλές ευκαιρίες.
Ποτέ δεν αμύνθηκε με πολυπρόσωπη άμυνα
Σε όποιο επίπεδο και να παίζεις όταν μπορείς να είσαι απειλητικός θα πρέπει να είσαι σε θέση να πάρεις αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση, το τέλος του αγώνα μπορεί να αφήνει την αίσθηση πως ο Ολυμπιακός μπορούσε κάτι να πάρει, όμως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν απελπιστική. Ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι, που μπορούσε εύκολα να απειλήσει κινδύνευσε με ταπείνωση. Η Ρεάλ αυτή την εποχή δεν είναι στα καλά της. Οι παίκτες είναι χωρισμένοι σε ομάδες, δεν έχουν δέσει με τον Αλόνσο, που προσπαθεί αλλά δεν έχει καταφέρει να τους κάνει πιο δημιουργικούς. Στα δύο τελευταία παιχνίδια που κόλλησε στο πρωτάθλημα Ισπανίας, δεν κατάφεραν να ανοίξουν πολυπρόσωπες άμυνες. Η Βαγιεκάνο κράτησε το 0-0 η Έλτσε νικήθηκε δύο φορές από στημένα. Αυτές οι δύο ομάδες, αμύνθηκαν σε χαμηλά μέτρα και δεν επέτρεψαν να δεχτούν καμία φορά παιχνίδι στην πλάτη της άμυνας τους.
Σε καμία άμυνα στον Βινίσιους δεν υπήρξε πάνω του δεύτερος παίκτης
Ασφαλώς ο Ολυμπιακός έχει διαφορετικό σχέδιο και όλες αυτές οι επιθέσεις που βγήκαν, δεν θα έβγαιναν με διαφορετική προσέγγιση. Όμως δεν γίνεται να παίζεις με την Ρεάλ, να αντιμετωπίζεις τους Εμπαπέ, Βινίσιους και να τους επιτρέπεις να βγουν τόσες φορές στην πλάτη σου. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αμυνθεί στο αντίπαλο μισό κάτι που λατρεύει ο Μεντιλίμπαρ.
Με μία ντρίμπλα, με μία πάσα στην πλάτη της άμυνας
Όσες φορές η Ρεάλ πήγε να επιτεθεί κάθετα η άμυνα του Ολυμπιακού, ανταποκρίθηκε και οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίθεση. Το πρόβλημα όμως ήταν πως όταν η μπάλα πήγαινε στην πλευρά του Ροντινέι γινόταν πάρτι. Σε καμία άμυνα, δεν υπήρξε δεύτερος παίκτης στον Βίνσιους από τον άξονα ή από τα εξτρέμ και ο Ολυμπιακός χάρισε στον Βραζιλιάνο κάτι σπάνιο. Το δικαίωμα σε ολόκληρο το παιχνίδι με μία ντρίμπλα του Βινίσιους η με μία πάσα προς τον Εμπαπέ να βγαίνει η Ρεάλ στην πλάτη της άμυνας. Βρέθηκε και σε μία άθλεια ημέρα ο Ροντινέι και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε εύκολα να έχει δεχτεί ακόμη και 6 γκολ στο ημίχρονο. Ναι ο Ολυμπιακός άφησε την αίσθηση της καλής προσπάθειας, του καλού κλεισίματος. Είναι σπουδαίο και αξίζει χειροκρότημα, που έδειξαν οι παίκτες του να έχουν περισσότερα να δώσουν στο κλείσιμο του αγώνα από της Ρέαλ, όμως ταυτόχρονα είναι πολύ τυχερός που στο ημίχρονο το σκορ δεν είχε πάρει δραματικές διαστάσεις.
Τα πάντα στον χώρο του Ροντινέι
Επίσης είναι να αναρωτιέται κανείς πως γίνεται ο Μεντιλίμπαρ, να περίμενε μέχρι το 71ο λεπτό για να βγάλει απο το γήπεδο τον Ροντινέι, που ούτε μία φορά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αμυντική αποστολή. Η Ρεάλ τα πάντα τα έχτισε στον χώρο του.
Στο 22ο λεπτό, ο Καμαβιγκά που οργίασε στο πρώτο μέρος και ήταν δώρο του Αλόνσο η έξοδος του, έδωσε την μπάλα στον Βινίσιους, ο Ροντινέι κάνει πίσω βήματα επιτρέπει στον Βραζιλιάνο να πασάρει γίνεται το 1-1.
23 εφιαλτικά λεπτά στον χώρο του Ροντινέι
Στο 24ο λεπτό δημιουργείται η μοναδική φάση απο τα δεξιά, η οποία όμως τελειώνει στην πλάτη του Ροντινέι. ο Άρνολντ πασάρει στον κόψιμο του Γκιούλερ, ο οποίος σεντράρει στο πίσω δοκάρι, ο Ροντινέι δεν βλέπει ούτε το κόψιμο του Βινίσιους ούτε την κίνηση που κάνει πίσω του ο Εμπαπέ και γίνεται το 1-2.
Στο 29ο λεπτό ο Καμαβινγκά έχει χώρο και χρόνο για να πασάρει, στην πλάτη του Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος αργεί να τραβηχτεί και ο Εμπαπέ στην πλάτη του κάνει το 1-3.
Στο 32ο λεπτό, ο Βινίσιους εκτελεί διαγώνια απο τα αριστερά, ο Ροντινέι είναι μπροστά του, στον φόβο μην δεχτεί ντρίμπλα τον αφήνει να εκτελέσει και γίνεται το 1-4. Ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που στο ξεκίνημα της φάσης πήρε την μπάλα από θέση οφσάιντ ο Εμπαπέ.
Στο 36ο λεπτό ο Βινίσιους κλέβει την μπάλα απο τον Μάρτινς η πλευρά είναι εντελώς άδεια, ο Ροντινέι δεν προλαβαίνει να επιστρέψει, ο Βραζιλιάνος ντριμπλάρει εύκολα τον Ρέτσο δίνει έτοιμο γκολ στον Γκιουλέρ και ο Ολυμπιακός έχει την τύχη ο Τούρκος να μην εκτελέσει και να δώσει λανθασμένη πάσα στον Εμπαπέ, στην συνέχεια της φάσης ο Τσουαμενί εκτός περιοχής σουτάρει στο δοκάρι. Η πραγματική ευκαιρία που δύσκολα χάνεται ήταν η πάσα στον Γκιουλέρ.
Στο 44ο λεπτό, είναι η σειρά του Εμπαπέ να πάει στον χώρο του Ροντινέι που μοιάζει με ζαλισμένο κοτόπουλο, πασάρει στον Βινίσους που είναι σε θέση φορ, ο Βραζιλιάνος επιλέγει να τσιμπήσει την μπάλα να κάνει μία μικρή λόμπα που πηγαίνει ελάχιστα άουτ.
Προσέξτε όλα αυτά έγιναν σε 23 λεπτά, στον ίδιο χώρο και ποτέ δεν υπήρξε ένας παίκτης απο τις μπροστινές γραμμές για να μαρκάρει, ποτέ για να αποτρέψει ώστε μία ντριμπλα η μία πάσα να μην είναι αρκετή για να βγάλει παίκτη της Ρεάλ μόνο του με τον Τζολάκη.
Μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο
Είναι απίστευτα αλλά ο Ροντινέι μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο, χρειάστηκε να δεχτεί και 4ο γκολ ο Ολυμπιακός απο την πλευρά του στο 59ο λεπτό με τον Βινίσιους να περνάει τον Ρέτσο που ήταν σε θέση μπακ και ο Ροντινέι να κινείται με τα χέρια πίσω από την πλάτη και να λειτουργεί σαν αόρατος στην συγκεκριμένη φάση.
Ανάμεσα στον Ροντινέι και στον Ρέτσο είχε περάσει ο Βινίσιους και δύο λεπτά νωρίτερα απο το 4ο γκολ, τον πρόλαμε όμως με γρήγορη έξοδο ο Τζολάκης.
Φλέρταρε με ταπείνωση σε παιχνίδι που μπορούσε εύκολα να απειλήσει
Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός φλέρταρε με ιστορική ταπείνωσε σε ένα παιχνίδι που τα αμυντικά προβλήματα της Ρεάλ του επέτρεψαν να φτάνει εύκολα τόσο με κάθετο ποδόσφαιρο, ακόμη και με βολέ του Τζολάκη όσο και με σέντρες από τα πλάι σε καθαρές ευκαιρίες και οι φυσικές του δυνάμεις ήταν τέτοιες που μπόρεσε να βάλει πολύ δύσκολα στους παίκτες του Αλόνσο στο κλείσιμο του αγώνα. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως χρειαζόταν ένα καλύτερο αμυντικό σχέδιο.
Έχει δυνάμεις και δυνατότητες χρειάζεται περισσότερο ρεαλισμό
Εύκολο είναι να πεις πως ήταν άτυχος ο Ολυμπιακός, πως το ποδόσφαιρο δεν του φέρεται δίκαια πως του χρωστάει, η αλήθεια όμως είναι πως δεν έπαιξε έξυπνα και πιο κοντά έφτασε στο να ταπεινωθεί παρά στο να πάρει αποτέλεσμα. Απλά το τέλος του αγώνα, μας έκανε ακόμη μία φορά να καταλάβουμε πως από αποψη φυσικής κατάστασης, ο Μεντιλίμπαρ και το επιτελείο του, έχουν κάνει πραγματικά σπουδαία δουλειά και ο Ολυμπιακός με ένα πιο ρεαλιστικό σχέδιο, είναι σε θέση να πάρει σπουδαία αποτελέσματα.