Στημένο παιχνίδι στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

μπάλα ποδόσφαιρο γήπεδο

Μια υπόθεση που προκαλεί αίσθηση σημειώθηκε στα προκριματικά Μουντιάλ και αφορά στημένα παιχνίδια. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Νοτίου Αφρικής (SAFA) έκανε γνωστό ότι έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να αποδείξει ότι αγώνας της χώρας χειραγωγήθηκε.

Πρόκειται για αυτόν της περασμένης Κυριακής εναντίον της Γκάνας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Ομοσπονδίας, ο Αντίλ Ενκομπό, πρώην διαιτητής, δήλωσε ότι ανακάλυψε 71 αποφάσεις που υποδηλώνουν σαφέστατη χειραγώγηση από τον Σενεγαλέζο διαιτητή, Μογκέτα Ντιάγιε.

«Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο διαιτητής σε αυτόν τον αγώνα ήταν κατάφωρα προκατειλημμένος εναντίον της Νοτίου Αφρικής. Το 90,9% των λανθασμένων αποφάσεων ήταν κατά της ομάδας. Είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση που ένας διαιτητής του αγώνα επηρεάζει παράνομα και χειραγωγεί την πορεία και το αποτέλεσμα του αγώνα. Από τις 33 λανθασμένες αποφάσεις, οι 30 ήταν κατά της Νοτίου Αφρικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ενκομπό.

Οι αποφάσεις που συζητήθηκαν

Ο Εντιαγέ καταλόγισε ένα πέναλτι κατά της Νοτίου Αφρικής αφού αποφάσισε ότι ο Ντε Ρέουκ υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Αμαρτέι μέσα στην περιοχή. Τη στιγμή που δεν υπήρχε σχεδόν καν επαφή μεταξύ των δύο παικτών.

Εκτός από αυτή τη φάση, υπήρξαν πολλές άλλες αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις. Ώθησαν την Ομοσπονδία Νοτίου Αφρικής να υποψιαστεί ότι μπορεί να πρόκειται για στημένο αγώνα, που πλέον πιέζει για να επαναληφθεί το ματς.

«Στο πρώτο ημίχρονο, από τις 45 σημαντικές αποφάσεις, πήρε μόνο 17 σωστές. Στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρχε ήδη μια αίσθηση άνεσης ότι το αποτέλεσμα είχε επιτευχθεί μέχρι μια συγκεκριμένη στιγμή.

Ξαφνικά, είχαμε έναν διαιτητή που έπαιρνε ολόσωστες αποφάσεις. Ο ίδιος διαιτητής που έκανε λάθη σχεδόν στις μισές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, μετά τις έπαιρνε σωστά», συμπλήρωσε ο Ενκομπό.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοτίου Αφρικής, Ντάνι Τζόρνταν, δήλωσε ότι ο αγώνας χειραγωγήθηκε και ζήτησε από τη FIFA να τον διερευνήσει.

«Μας απασχολούν ορισμένες αποφάσεις στον αγώνα. Πιστεύουμε ότι το παιχνίδι χειραγωγήθηκε. Υπήρξε εκτίναξη των στοιχημάτων πριν δοθεί πέναλτι σε βάρος μας. Είναι γεγονός ότι η στοιχηματική δραστηριότητα στο ματς είναι ύποπτη».

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα