* 4η αγωνιστική
* 7ο μεταξύ τους παιχνίδι, η Μαν. Σίτι έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στα 6 προηγούμενα (3-2-1), καμία εντός έδρας (2-1-0).
* Goal/Goal τα 4/6 μεταξύ τους παιχνίδια, η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα τέσσερις φορές.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Champions League σήμερα!
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (3-1) επί της Μπόρνμουθ. Ο Χάαλαντ σκόραρε δις (17’, 33’), ο Άνταμς (25’0 ισοφάρισε για την Μπόρνμουθ & ο Ο’Ράιλι (60’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Αρμοστή η αντίδραση της Σίτι στην ήττα του Villa Park, την Κυριακή πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση απέναντι σε επικίνδυνο επισκέπτη και σκαρφάλωσε στη 2η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, διατηρήθηκε στο -6 από την κορυφή.
Σε συνέχεια της φετινής αλλαγής αγωνιστικής φιλοσοφίας, ο Γκουαρδιόλα έδωσε την μπάλα στην Μπόρνμουθ (48-52% κατοχή) και την εξέθεσε στο transition, στο οποίο ο Χάαλαντ είναι μη αντιμετωπίσιμος. Κουβαλάει ο θηριώδης στράικερ, έφτασε τα 13 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ… 2ος στη λίστα των σκόρερ για την Σίτι είναι ο Εστέβ της Μπέρνλι με δύο αυτογκόλ!
Τον βρήκε έξοχα ο Τσερκί (με κεφάλι & αριστερό) στο χώρο για τα δύο πρώτα γκολ, είχε άλλα δύο (χαμένα) τετ α τετ η Σίτι με το Νορβηγό και τον Ο’Ράιλι, ο οποίος εντέλει έγραψε το τελικό σκορ στο 2ο ημίχρονο.
Έξοχο το ανασταλτικό πλάνο απέναντι σε μία Μπόρνμουθ που σκοράρει κατά ριπάς στις εξορμήσεις, δεν της έδωσε καθαρή ευκαιρία σε open play και θα είχε πολύ πιο εύκολο απόγευμα αν ο Ντοναρούμα δεν έκανε μεγάλη γκάφα σε κόρνερ για την προσωρινή ισοφάριση.
Όσον αφορά στο Champions League, καλό ήταν το ανασταλτικό transition και στο “Θεράμικα”, όπου κέρδισε σχετικά εύκολα τη Βιγιαρεάλ (0-2) με γκολ από Χάαλαντ & Σίλβα στο 1ο ημίχρονο. Όταν οπισθοχώρησε στο τελευταίο 20λεπτο δέχθηκε ευκαιρίες από τους Ισπανούς.
Πήγε έτσι στους 7 βαθμούς της League Phase μετά τη νικηφόρο πρεμιέρα με Νάπολι (2-0 εντός) και την πικρή ισοπαλία στο Μονακό (2-2), όπου ισοφαρίστηκε δύο φορές.
Αήττητος ο Γκουαρδιόλα στα 10 τελευταία παιχνίδια που αντιμετώπισε την Ντόρτμουντ, 8-4-3 το συνολικό του ρεκόρ απέναντι στην BvB, όλες τις ήττες τις γνώρισε απέναντι στον Κλοπ.
Στο 19-3-0 το εντός έδρας αήττητο σερί της Σίτι σε group/league phase, από τον Σεπτέμβριο του 2018 (Λυών), σκόραρε στα 22 εξ αυτών, απέτυχε μόνο στην περσινή πρεμιέρα με την Ίντερ (0-0).
Στα αγωνιστικά νέα, ο σπουδαίος Ρόδρι (μέσος) επέστρεψε ως αλλαγή στο κυριακάτικο παιχνίδι, επομένως η μοναδική απουσία είναι ο Κόβασιτς (μέσος), ο οποίος χάσει αρκετά ματς λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.
Στατιστικά
* Under 2.5 τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* No Goal τα 4/6 τελευταία εντός έδρας.
👉️ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-1) επί της Άουγκσμπουργκ. Ο Γκιρασί πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 37ο λεπτό.
Με back to back νίκες στην Bundesliga αποχαιρέτησε τον Οκτώβριο η BvB, την Παρασκευή ίδρωσε για να περάσει από τη Βαυαρία και να προσπεράσει στην 3η θέση, διατηρώντας το -7 από την κορυφή.
Έκανε rotation ο κόουτς Κόβατς στο Άουγκσμπουργκ και η ομάδα του παρουσιάστηκε ιδιαιτέρως αναιμική στο δημιουργικό κομμάτι (0.32 xGoals).
Ο αρχισκόρερ Γκιρασί εκμεταλλεύτηκε μία καραμπόλα μεταξύ των αντίπαλων αμυντικών για να φτάσει τα 7 γκολ στην σεζόν, δεν έφτιαξε άλλη καθαρή ευκαιρία η Ντόρτμουντ, μένοντας σε μόλις 5 τελικές προσπάθειες. Ανασταλτικά ήταν σοβαρή, αλλά στο 71’ χρειάστηκε in extremis τακλιν του Μπέλιγχαμ για να γλιτώσει την ισοφάριση.
Στο Champions League είναι πολύ πιο επιθετική, σκόραρε από 4 γκολ και στα τρία παιχνίδια της και για λίγα δευτερόλεπτα αδράνειας δεν κατάφερε το 3/3 νικών.
Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε στο Τορίνο από τη Γιουβέντους (από 2-4 σε 4-4), με “καρέ” υποδέχθηκε την Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-1) δύο εβδομάδες αργότερα και στην Κοπεγχάγη ήταν ξανά τρομερά αποτελεσματική για το τελικό 2-4.
Έχει μακράν το μεγαλύτερο επιθετικό overperformance (+7.5) στη League Phase αφού βρήκε δίχτυα 12 φορές σε μόλις 4.5 xGoals. Ταβάνιασε το conversion rate της στο 37.5%. Απόψε μπορεί να γίνει η 1η ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει 4+ γκολ σε 4 σερί ματς!
Με 20 ποδοσφαιριστές αναχώρησε η αποστολή για το Μάντσεστερ, μέσα ο σημαντικός Σλότερμπεκ (στόπερ) που έχασε το ματς της Παρασκευής. Αντιθέτως, παραμένει εκτός ο Ζίλε (στόπερ), ενώ ο ποιοτικός Μπραντ (μέσος) αποτελεί φρέσκια απουσία.
Στατιστικά
* Under 2.5 τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Goal/Goal τα 4/6 τελευταία εκτός έδρας.