* 1ος προκριματικός γύρος.
* Πρώτο παιχνίδι, ακολουθεί ρεβάνς στο Καζακστάν την επόμενη εβδομάδα.
* Το 2014 η Λέγκια απέκλεισε την Ακτόμπε στα προκριματικά του Europa League, με συνολικό σκορ 3-0.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Europa League σήμερα!
ΛΕΓΚΙΑ (Πολωνία)
Προηγούμενο ματς: Φιλική νίκη (5-1) επί της Γκόρνικ Λέτζνα.
Διπρόσωπη η περασμένη σεζόν για τη “λεγεώνα”, αφενός ουδέποτε κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, τερματίζοντας 5η και στο -16 από την κορυφή, αφετέρου κατέκτησε το 21ο Κύπελλο της ιστορίας της και παράλληλα έφτασε ως τα προημιτελικά του Conference League, όπου αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τσέλσι.
Πολλά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, της έλειψε η σταθερότητα κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς οι επενδύσεις του προηγούμενου καλοκαιριού με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο κόουτς Φέιο.
Διάδοχος στον πάγκο της Λέγκια ο 47χρονος Έντουαρντ Ιορντανέσκου, ο οποίος την προηγούμενη διετία ήταν εκλέκτορας της Εθνικής Ρουμανίας. Highlight της καριέρας του το πρωτάθλημα Ρουμανίας (2021) με την Κλουζ.
Βελτιωμένη η εικόνα του συνόλου στα δύο τελευταία νικηφόρα φιλικά προετοιμασίας, την Κυριακή παίζει το Σούπερ Καπ με τη Λεχ Πόζναν και η Ekstraklasa ξεκινά μία εβδομάδα αργότερα.
Λίγα πράγματα στο μεταγραφικό κομμάτι, αποχώρησε ο πολύπειρος Πέκχαρτ (φορ), έληξε ο δανεισμός του κομβικού Λουκίνιας (επιτελικός). Νέο πρόσωπο ο Στογιάνοβιτς (δεξί μπακ) από την Έμπολι, ο οποίος όμως δεν μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα, μεταξύ άλλων. Επέστρεψε από δανεισμό και υπολογίζεται ο Αλφαρέλα (Καλλιθέα).
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 6/8 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
* No Goal τα 5/7 τελευταία εντός έδρας.
ΑΚΤΟΜΠΕ (Καζακστάν)
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (2-0) επί της Ατιράου. Ο Ζάιρο σκόραρε δις (35’ & 80’) για την Ακτόμπε.
Το 2ο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η Ακτόμπε τον περασμένο Σεπτέμβριο για να αναβαθμίσει το ευρωπαϊκό της εισιτήριο, ψάχνοντας μία υπέρβαση στη διοργάνωση.
Το 2024 το έκλεισε στην 3η θέση της εγχώριας λίγκας, τερμάτισε στο -4 από την κορυφή και στην τρέχουσα καμπάνια βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Στην αλλαγή του μήνα έκανε back to back νίκες δίχως να δεχθεί γκολ και διατηρήθηκε στο -5 από την πρωτοπόρο Αστάνα.
Στις 14 Μαΐου μονιμοποιήθηκε στο τιμόνι της ομάδας ο κόουτς Λέβτσουκ, διαδεχόμενος τον Ιγκόρ Λεόνοφ που οδήγησε τον σύλλογο στο φθινοπωρινό τρόπαιο.
Σύντομη η περσινή της συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League, αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την Σαράγεβο, στη διαδικασία των πέναλτι, στην εκτός έδρας ρεβάνς.
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 5/8 τελευταία παιχνίδια της.
* Goal/Goal τα 4/5 τελευταία εκτός έδρας.