* 8η και τελευταία αγωνιστική.

* Δεν έχουν συναντηθεί την τελευταία δεκαετία, μόνο τη σεζόν 2000/01 συναντήθηκαν στο τότε κύπελλο UEFA, αμφότερες πέτυχαν από μία νίκη εντός, με 3-0 η Θέλτα, με 1-0 ο Ερυθρός Αστέρας.

* Αρνητική αλλά όχι όσο θα μπορούσε η προϊστορία του Ερυθρού Αστέρα με ισπανικούς συλλόγους, μετράει 6-4-9. Απόλυτα ισορροπημένος ο απολογισμός στην έδρα της, 4-2-4.

* Πέρα από τον Ερυθρό Αστέρα, η Θέλτα δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη σερβική ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης.

* Ο Ερυθρός Αστέρας με ισοπαλία εξασφαλίζει θέση στην πρώτη 24αδα ενώ με νίκη έχει αξιόλογες πιθανότητες να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα.

* Η Θέλτα με νίκη εξασφαλίζει θέση στην πρώτη 24αδα ενώ έχει και κάποιες πιθανότητες να μπει στην πρώτη οκτάδα.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Σερβία)

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 1-0 τη Μάλμε εκτός έδρας, με το γκολ του Κοστόφ στο 16’.

Σε διακοπή ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο το πρωτάθλημα της Σερβίας, επομένως το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ήταν την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Μάλμε για το Γιουρόπα Λιγκ. Το παιχνίδι με τους Σουηδούς, στην πρεμιέρα του Στάνκοβιτς στον πάγκο σε επίσημο παιχνίδι, πήγε ακριβώς όπως το περίμενε, βρήκε απέναντι με μια ομάδα που είχε ακόμα λιγότερο αγωνιστικό ρυθμό και ελάχιστο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού είχε απομείνει με μαθηματικές ελπίδες για να περάσει και βρήκε τον τρόπο να φύγει με τη νίκη στεκόμενη σαφώς καλύτερα από τους Σουηδούς στον αγωνιστικό χώρο.

Πλέον κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια όσον αφορά την πρόκριση και είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εκείνον το γεγονός ότι έχει πιθανότητες ακόμα και να μπει στην οκτάδα και να περάσει στους “16” απευθείας. Το πολύ θετικό είναι ότι περνάει ακόμα και με ήττα, εκεί όμως παύει να εξαρτάται από τον εαυτό του κι αυτό είναι κάτι που ο Στάνκοβιτς και οι παίκτες του δεν το θέλουν με τίποτα.

Αήττητος στην έδρα του, το να διατηρηθεί και μετά το παιχνίδι με τη Θέλτα θα είναι κάτι το σημαντικό, ακόμα και ομάδες που είναι αυτήν τη στιγμή στην οκτάδα, όπως η Μπράγκα και Ρόμα, δεν το έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο, έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία και η μόνη που είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει τη league phase με καλύτερο εντός απολογισμό είναι η Φράιμπουργκ που έχει 4/4.

Πρώτο ματς με τον Στάνκοβιτς στο “Μαρακάνα”, ο κόουτς το χαρακτήρισε ιδιαίτερο, τονίζοντας πως θα είναι δύσκολο να συγκρατήσει την ψυχική του φόρτιση.

Μοναδικός απών, ο Νιγηριανός στόπερ, Τέμπο, ασφαλώς και δεν υπολογίζονται τα νέα αποκτήματα, ο εξτρέμ Ντάγκλας και ο φορ Ενέμ.

Στατιστικά

* Κέρδισε τα 2 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση.

* Πέτυχε πρώτη γκολ και είχε προβάδισμα στο ημίχρονο στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.

NEWSTX2026 🎁 Προσφορά ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ* με 1100 Δώρα*
stoiximan logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΘΕΛΤΑ (Ισπανία)

Προηγούμενο ματς: Ήττα με 3-1 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο πρωτάθλημα, από τα γκολ των Ογιαρθάμπαλ (17’, 75’) και Μπράις Μέντεθ (90’+6), είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ιγκλέσιας στο 72’.

Ήττα μετά από πολύ καιρό στο πρωτάθλημα, λυγισμένη από τα συνεχή παιχνίδια που έχει δώσει σε Λα Λίγκα και Ευρώπη, αλλά και από την εξαιρετική φόρμα της αντιπάλου. Το ματς στο Σαν Σεμπαστιάν ήταν πολύ πιο ισορροπημένο απ’ όσο λέει το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο άλλωστε διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, με την ίδια να έχει βγει όλη μπροστά για να ισοφαρίσει και να υποπίπτει σε πέναλτι στη μετάβαση της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Είχε το μυαλό και στο Γιουρόπα Λιγκ, το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα είναι τρομερά κρίσιμο, δεν πρέπει να το χάσει, ώστε να έχει πιθανότητες να περάσει, αν και πάλι θα εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα. Μόνο η νίκη την καθιστά αδιάφορη για τα αποτελέσματα των άλλων κι από ‘κει και πέρα της δίνει και κάποιες ελπίδες, όχι πολλές, για να βρεθεί στη φάση των “16” απευθείας, χωρίς να παίξουν νοκ άουτ.

Η νίκη επί της Λιλ την προηγούμενη αγωνιστική με 2-1 εντός και κυρίως ο ηρωικός τρόπος με τον οποίον προέκυψε, αφού αγωνίστηκε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη περισσότερο, ήταν ένα αποτέλεσμα που έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στους Γαλιθιάνους. Εκτός έδρας βέβαια έχουν να επιδείξουν από τη μία, εξαιρετικές βραδιές, όπως το 3-0 στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό και εφιαλτικές, όπως το 3-2 από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία.

Δούλευε από καιρό τον δανεισμό του πρώην δικού της εξτρέμ, Φερ Λόπεθ, από τη Γουλβς, τα κατάφερε και ο παίκτης είναι με την αποστολή στο Βελιγράδι, για την περίπτωση που μπορέσει να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Απόντες οι τιμωρημένοι βασικοί, Σοτέλο και Σουέντμπεργκ και ο αμυντικός, Μάνου Φερνάντεθ, με πρόβλημα από χτύπημα στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Στατιστικά

* Over 2,5 τα 7 φετινά παιχνίδια της στη διοργάνωση, τα 6 με G/G.

* Πέτυχε πρώτη γκολ στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΘΕΛΤΑ στην Stoiximan
stoiximan logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ