+30

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 07 / 08 / 2020

B. Γραμμένος: “Υπαρχουν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα”

grammenow sthmena paixnidia

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη” στο Open και μίλησε ανοιχτά για όλα τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε στη διαιτησία, στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, στις συνομιλίες του με τον κύριο Γεραπετρίτη και δήλωσε πως έχει την αίσθηση ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα!

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έρχονται αναφορές που χαρακτηρίζουν ύποπτα τα παιχνίδια. Η αίσθηση μου είναι ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η τεχνογνωσία που ξεκίνησε εδώ και 1.5 χρόνο από την ΟΥΕΦΑ, να την πάρουμε και να την προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα συνεχίζεται… Δυστυχώς, με αργούς ρυθμούς. Δεν είπα ότι θα υπάρχει point system.

Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι εύκολο να καταγνώσει κανείς αν ένας αγώνας είναι προσυνεννοημένος. Θέλει πολύ δουλειά. Ο δικαστής που θα κρίνει, πρέπει να είναι βέβαιος. Θέλουμε τις πρακτικές της ΟΥΕΦΑ, να τις ενσωματώσουμε στον κανονισμό για να μπορέσουμε φτάσουμε στην καταστολή. Ξέρετε τι μεθόδους χρησιμοποιούν σε άλλες χώρες που εμείς λόγω κείμενης νομοθεσίας, δεν μπορούμε να τις εφαρμόσουμε. Πριν από λίγους μήνες, μου έκανε μια παρουσίαση η Sportsradar. Τρόμαξα με αυτά που είδα. Τους είπα ότι αν αυτά τα εφαρμόσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι μισοί θα πάνε φυλακή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι πρακτικές που είδα, ναι μεν είναι αποτελεσματικές, είναι μη εφαρμόσιμες εδώ».

Σχετικά με την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της απόφασης για την αναβολή των αγώνων της Σούπερ Λιγκ είπε:  «Και για μένα είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Εμείς ως ΕΠΟ, με τη Σούπερ Λιγκ 2 και την Φούτμπολ Λιγκ την προηγούμενη ημέρα, είχαμε αποφασίσει αναστολή όλων των δραστηριοτήτων. Εμείς μάλιστα αναστείλαμε και τα εθνικά πρωταθλήματα. Το ζήτημα της Σούπερ Λιγκ, κατά την άποψη μου, θα έπρεπε να είχε λυθεί με τηλεφωνική συνδιάσκεψη και να αποφασιστεί η αναστολή του πρωταθλήματος. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν είχε συναινέσει σε αυτό, επικαλούμενος το σύννομο του πράγματος, ότι δεν προβλέπονταν αυτό στο καταστατικό της Σούπερ Λιγκ.  Προφανώς και δεν συμφωνεί κανείς σε τέτοιες λογικές. Εγώ, πρώτα πήρα την απόφαση για αναστολή Εθνικών πρωταθλημάτων και την επομένη κάναμε την συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και την επικυρώσαμε».

Πανδημία

Σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού δήλωσε:  «Επιβάλλεται να σταθούμε ψύχραιμοι και απέναντι στο πρόβλημα. Είμαι ένας μέσος άνθρωπος που ενώνει τη φωνή του με τους υπόλοιπους. Χρειάζεται υπακοή σε αυτά που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Η προσπάθεια του καθενός είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα να αποφύγουμε απρόβλεπτες καταστάσεις. Δεν έχει να κάνει με το τι θέλω εγώ, το ζήτημα είναι να μην συμπαρασύρει και άλλους που δεν φταίνε. Σε αυτή την λαίλαπα που επιχειρεί να κυριαρχήσει στον πλανήτη, χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί».

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα

Διαιτησία

Όσον αφορά την διαιτησία σχολίασε:«Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η διαιτησία ανήκει στις Ομοσπονδίες. Τα τελευταία 3 χρόνια, τι παρεμβάσεις έχουν γίνει από τις Ενώσεις στη συγκρότηση των πινάκων; Οι Ενώσεις δεν εκπαιδεύουν τους διαιτητές, δεν συμβάλουν στην εκπαίδευση τους; Από την πρώτη μέρα, η ΚΕΔ με Περέιρα αμφισβητήθηκε σφόδρα απ’ όλους. Φανταστείτε να ήταν Έλληνες τι θα γινόταν. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσει το bullying στους διαιτητές. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να τους κάνουν μηνύσεις. Για μια κακή διαιτησία προσφεύγεις ποινική δικαιοσύνη και του καταλογίζεις δόλο;»

Το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ

«Ο κ. Γεραπετρίτης μπορεί να λέει την άποψη του για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει μέλη της μόνο Ενώσεις άρα δεν μπορούν να ψηφίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Τα σωματεία της γ’ κατηγορίας με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν στις εκλογές της ΕΠΟ, τι γνώση έχουν; Δεν τα υποτιμάω καθόλου, απλά δεν έχουν το ενδιαφέρον και δεν είναι κοινωνοί των δράσεων της ΕΠΟ. Διαφάνεια υπάρχει και τώρα. Τι εικόνα έχει για τα πεπραγμένα της ΕΠΟ ένα ερασιτεχνικό σωματείο; Γιατί πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα; Οι πρόεδροι των Ενώσεων και τα μέλη είναι ανάξιοι να εκλέξουν τη διοίκηση της ΕΠΟ; Το εκλογικό σύστημα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Η UEFA το έχει επιβάλει. Γιατί πρέπει να απαξιώσουμε τις ΕΠΣ;»

Αθλητική δικαιοσύνη

«Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχουν τακτικοί δικαστές. Ας την κάνει την επιλογή ένα ανώτατο δικαστικό συμβούλιο, ας την κάνει ο προϊστάμενος τους την επιλογή, ας το κάνει όποιος θέλει. Υπάρχει μεγάλη ασφάλεια δικαίου με τους τακτικούς δικαστές. Έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άρης δεν πρέπει να πληρώσει. Αν γνώριζαν οι επόμενοι ιδιοκτήτες, επενδυτές, του κάθε Άρη, όλων ων ομάδων, ότι θα υπήρχαν αναδρομικά, ποινές από παλιές οφειλές, θα αναλάμβαναν με τους ίδιους όρους; Φέτος άλλαξε η φιλοσοφία της FIFA σε αυτό το κομμάτι. Η ΠΑΕ Άρης συντάχθηκε με την Ομοσπονδία, υπάρχουν και άλλες ΠΑΕ, όχι μόνο ο Άρης. Όλοι αυτοί που ήρθαν και επένδυσαν, αν γνώριζαν ότι υπάρχει από πίσω μια οφειλή προφανώς και δεν θα επένδυαν, ή θα ήταν πιο προσεκτικοί. Θεωρώ ότι ο Άρης θα δικαιωθεί»

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα

Διάβασε επίσης