Φάση των «16» για το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας. Οι αγώνες είναι διπλοί και είναι σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Οι επαναληπτικοί θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

ΣΑΝΤΟΝΓΚ

Από την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Τσανγκτσούν Γιατάι προέρχεται η Σαντόνγκ, επιβεβαιώνοντας έτσι την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μετρώντας μια νίκη, δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες στα έξι τελευταία ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Το συγκρότημα του Μανό Μενέζες πήρε την πρόκριση τερματίζοντας στη 2η θέση του έκτου γκρουπ που αποτελούταν επίσης από τις Σεούλ, Χιροσίμα και Μπιριράμ Γιουνάιτεντ και στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην «πρωτάρα» σε τέτοιες φάσεις Σίδνεϊ, καλείται να πάρει έστω και ένα μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Βραζιλιάνος κόουτς καλείται να βρει τη σωστή χημεία ώστε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα που στη φάση των ομίλων απέδειξε ότι μπορεί να τα βάλει με τους καλύτερους, κερδίζοντας μέχρι και την κάτοχο του τροπαίου, Γκουανζού. Μοναδικός απών είναι ο Ζινγκντάο που είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Τσανγκτσούν Γιατάι.

Στατιστικό: N/G σημειώθηκε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ανεξαρτήτως έδρας.

ΣΙΔΝΕΪ

Από τις 3 Μαΐου και το τελευταίο παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει να αγωνιστεί η Σίδνεϊ, καθώς το πρωτάθλημα της Αυστραλίας έχει τελειώσει εδώ και κάποιο διάστημα. Το σύνολο του Γκράχαμ Άρνολντ εντυπωσίασε με την παρουσία του στη φάση των ομίλων και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη φάση των “16”. Κατέκτησε την κορυφή του 8ου γκρουπ (Ουράβα, Γκουανζού, Ποχάνγκ) που ήταν ίσως και το πιο αμφίρροπο όλης της διοργάνωσης και πέτυχε νίκες απέναντι σε ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν στη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι στη σημερινή αναμέτρηση καλούνται να πάρουν θετικό αποτέλεσμα εν όψει της ρεβάνς του Σίνεϊ, ωστόσο παραμένει άγνωστη η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται μετά από την αγωνιστική απραξία των τελευταίων εβδομάδων. Τα καλά νέα είναι πως άπαντες είναι στη διάθεση του Άρνολντ, ο οποίος θα παρατάξει στην καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 0-1 από την Γκουανζού.

Στατιστικό: N/G σημειώθηκε στα πέντε τελευταία ανεξαρτήτως έδρας.

Γιάννης Μανιάτης