Euroleague (06/01): Ιταλική… υποχώρηση στο ΣΕΦ

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:

5639.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ (21:00, NOVASPORTS PRIME)

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει στο 2023 ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την ανεβασμένη Μιλάνο στο ΣΕΦ και θέλει να την… φρενάρει. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν με καλό τρόπο το 2022, διαλύοντας τον Παναθηναϊκό, τον αιώνιο αντίπαλο τους, με 71-95, μέσα στο ΟΑΚΑ, και έτσι έχουν καλή ψυχολογία για τον σημερινό αγώνα, ο οποίος και κρύβει «παγίδες» αν δεν είναι προσεκτικοί.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Euroleague

Η προσοχή όλων ήταν αυτές τις μέρες αν θα παίξει ο Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος όμως θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, κάτι που ο ίδιος ο κόουτς επιβεβαίωσε με δήλωσή του: «Είναι κανονικά στη διάθεσή μου. Έκανε ένα μέρος της προπόνησης τις δύο τελευταίες μέρες. Θα δούμε πόσο χρόνο θα έχει στο παιχνίδι. Πόσο μπορεί να παίξει και πως θα τον χειριστούμε». Πέραν της παρουσίας του Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλα προβλήματα και θα υποδεχθεί πλήρης τη Μιλάνο, με την οποία έχει επτά νίκες σε οκτώ αγώνες μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα.

Η Μιλάνο έρχεται στο ΣΕΦ «ανεβασμένη» μετά από τρεις διαδοχικές νίκες στην Euroleague και μετά τη νίκη της, στον πρώτο αγώνα για το 2023, στο ντέρμπι του Ιταλικού πρωταθλήματος επί της Βίρτους Μπολόνια με 74-96, με Ντέιβις πρωταγωνιστή με 23 πόντους, ενώ οι Λουβαβού-Καμπαρό και Μπάρον είχαν από 17 πόντους. Δε θα έχει και πάλι τους Σιλντς και Πάνγκος και είναι αμφίβολος αλλά με ελπίδες συμμετοχές ο Ντατόμε, μετά από δύο μήνες απουσίας. «Θα πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο για να νικήσουμε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός», τόνισε ο Έτορε Μεσίνα.

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άσος όλοι θα πουν για τον αγώνα αυτόν, αλλά το ίδιο είπαν (και είπαμε) και στους αγώνες με τη Βαλένθια π.χ., οπότε θα χρειαστεί προσοχή απ’ τους γηπεδούχους για να βελτιώσουν το 5-3 που έχουν εντός φέτος. Ας ελπίσουμε να το κάνουν γιατί θα επιλέξουμε τον άσο και το under 155,5 σε απόδοση 2,52 που βρίσκουμε στη Stoiximan, ποντάροντας στο ότι οι Ιταλοί ακόμη και τώρα που επέστρεψαν στις νίκες έχουν πρόβλημα στην επίθεση και δεν βάζουν πάνω από 70-75 πόντους, οπότε αν ο Ολυμπιακός παίξει λίγο καλή άμυνα μπορεί να κερδίσει με χαμηλή παραγωγικότητα των Ιταλών.


5638.ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (19:30, NOVASPORTS 4)

Δεν έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το 2022 οι δυο ομάδες, αφού αποχαιρέτησαν με ήττα. Η Εφές έχασε στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι με 80-72 με ένα… κάκιστο 4ο δεκάλεπτο, όπου δέχθηκε ένα σερί 23-7 και έχοντας μόνο ένα (!) καλάθι εντός πεδιάς! Έτσι έπεσε στο 8-8 και είναι με το… ζόρι στην πρώτη οκτάδα.

Έχει, βέβαια, την ποιότητα να κάνει το come back και όλοι περιμένουν να αρχίσει το φορμάρισμά της και πάλι απ’ αυτόν τον μήνα, παρά τα σημαντικά προβλήματα που έχει στο rotation της, ιδίως με την απουσία του Λάρκιν, που δεν παίζει και σήμερα. Αμφίβολοι είναι και οι Μίτσιτς, Εμπαγιέ για τον σημερινό αγώνα, οπότε όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς αν δεν παίξει κι ο Σέρβος, όπως και ο Λάρκιν, τότε η περιφέρεια θα έχει πρόβλημα, όσο καλοί κι αν είναι ο Κλάιμπερν και ο Μπομπουά.

Αναντολού Εφές – Βιλερμπάν στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Εφές επικράτησε της Γκαζιαντέπ με 77-73, με τον Μίτσιτς να έχει 20 πόντους και τον Μπομπουά να προσθέτει άλλους 18, για το τουρκικό πρωτάθλημα. Προχθές ανακοίνωσε την επιστροφή του Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος δε θα παίξει σήμερα επίσης.

Η Βιλερμπάν έγινε η ομάδα που ξέσπασε η Άλμπα Βερολίνου (79-91, Καουντί 14, Τάιους 13), μετά από 12 σερί ήττες των Γερμανών και προφανώς αυτό επηρεάζει τους παίκτες του TJ Πάρκερ, που καλούνται σήμερα με μια ισχυρή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις. Δύσκολο…

Θα πάμε με τον άσο ποιότητας και… έδρας για τους Τούρκους που καλούνται να δείξουν, παρά τις απουσίες του, την ποιότητά τους και να ανεβούν βαθμολογικά, απέναντι σε μια Βιλερμπάν που θα παλέψει, αλλά είναι δίκαια το αουτσάιντερ. Άσος και under 157,5 σε απόδοση 2,22 που βρίσκουμε στη Stoiximan, μια που οι μεν γηπεδούχοι βάζουν κατά μέσο όρο 82 πόντους και οι Γάλλοι 74…


5640.ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (21:30, NOVASPORTS 5)

Παραμονές του νέου έτους οι δυο ομάδες έφυγαν με στεναχώρια απ’ το γήπεδο, αφού γνώρισαν ήττες στην Ευρωλίγκα. Οι γηπεδούχοι έχασαν 90-79 από τη Μιλάνο (Ντούμπλιεβιτς 26) και οι Σέρβοι παρά την δεδομένη βελτίωσή τους, λύγισαν στην παράταση από τη Μπαρτσελόνα μέσα στο Βελιγράδι μετά από «μάχη» (94-99, Πετρούσεφ και Νέντοβιτς 24) και μαζί έχασαν και τον καλύτερό τους παίκτη, τον Βιλντόζα που τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για 3-4 εβδομάδες.

Αμφότερες πάντως μπήκαν στο 2023 με νίκη στα πρωταθλήματά τους. Οι «πορτοκαλί» νίκησαν τη Φουενλαμπράδα με 92-86 με κορυφαίο τον Χάρπερ με 18 πόντους, τον Ριβέρο με 14 πόντους, και τον Ντούμπλιεβιτς με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Οι δε Σέρβοι κέρδισαν την Σπλιτ με 63-72 (Μπεντίλ 12 π., Νέντοβιτς 9 π.) για την Αδριατική Λίγκα, όμως χωρίς να είναι εντυπωσιακοί. Παραμένουν όμως μια ομάδα που έχει εκπληκτική μεταστροφή προς το καλύτερο με το που ανέλαβε την ομάδα του ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Είναι στο 8-8 στην κατάταξη της Ευρωλίγκας, ενώ οι Ισπανοί είναι μια νίκη πίσω, με 7-9.

Βαλένθια – Ερυθρός Αστέρας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σημαντικά προβλήματα για τη Βαλένθια, αφού δεν παίζει και ο Κλαβέρ, πέραν των ήδη απόντων Χέρμανσον, Βαν Ρόσομ και Χιμένεθ. Το καλό είναι ότι επιστρέφει ο σκόρερ Σαμ Τζόουνς.

Ακόμη πιο σημαντική η απουσία του Βιλντόζα για τους Σέρβους, που έχουν και το θέμα του Καμπάτσο, ο οποίος ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας τους για οικονομικά θέματα. Γίνονται προσπάθειες για να αλλάξει η απόφαση, αλλά σίγουρα δεν παίζει σήμερα. Παραμένουν εκτός οι εδώ και καιρό τραυματίες Νικόλα Ιβάνοβιτς και Χασάν Μάρτιν.

Οι ομάδες έχουν πολλά προβλήματα, έχουν σημαντικές απουσίες και γι’ αυτό  δε θα ασχοληθούμε με τον αγώνα στοιχηματικά, καθώς θα είναι αλλοιωμένη η εικόνα τους σε σχέση με όλα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Θα δίναμε ένα προβάδισμα στο over, αλλά προχωράμε…


5641.ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (21:45, NOVASPORTS 4)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πηγαίνει στη Μαδρίτη σε καλύτερη κατάσταση, αγωνιστικά και ψυχολογικά, σε σχέση με την Ρεάλ, που άρχισε με τον χειρότερο τρόπο το 2023, αφού έχασε στην έδρα της από την «αιώνια» αντίπαλό της, Μπαρτσελόνα με 78-87, για το πρωτάθλημα. Νωρίτερα, στο τέλος του 2022, είχε χάσει και από τη Μπασκόνια με 92-86, αποτελέσματα που προφανώς και δε φέρνουν την καταστροφή αλλά δείχνουν και μια προβληματική κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Έχει και ζητήματα με απουσίες, αφού πέρα από τους μακροχρόνιους απόντες Κάρλος Αλοσέν και Άντονι Ράντολφ, δεν παίζουν ο Ρούντι Φερνάντεθ και ίσως και ο Μάριο Χεζόνια που είναι εκτός προπονήσεων για προσωπικούς λόγους, αλλά και ο Γκάμπριελ Ντεκ, ενώ επιστρέφει ο Άνταμ Χάνγκα.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντίθετα η Μακάμπι είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού έχει σερί έξι νικών σε όλες τις διοργανώσεις εντός κι εκτός συνόρων. Κέρδισε για την EuroLeague την Αναντολού Εφές με 80-72, με απίστευτη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου το επί μέρους σκορ ήταν 23-7 και εξαιρετικό στο τέλος τον Λορένζτο Μπράουν με 23 πόντους και 7 ασίστ

Η «ομάδα του λαού» έχει ήδη δώσει δύο παιχνίδια μέσα στο 2023 για το πρωτάθλημα Ισραήλ, νικώντας την Χαποέλ Ελιάτ με 109-57 και την Χαποέλ Χάιφα με 59-80. Εκτός παραμένουν οι Πόιθρες και Γουέιν Μπάλντγουιν, που όμως τα κενά τους φαίνεται πως καλύπτονται επαρκώς.

Ένα ζευγάρι που θυμίζει τα παλιά καλά χρόνια του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τη σημερινή αναμέτρηση να είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων τις τελευταίες εβδομάδες.

Θεωρούμε πως η Μακάμπι μπορεί να κάνει τη «ζημιά», ιδίως αν δεν παίξει κι ο Ντεκ για τους γηπεδούχους, και να πάρει ακόμη και τη νίκη μέσα στη Μαδρίτη. Θα πάρουμε το υπέρ της χάντικαπ, ήτοι διπλό στο +9,5 σε αποδοση 1,90 που βρίσκουμε στη Betsson, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να πάνε και στο καθαρό «διπλό» σε απόδοση 4.60! Άλλωστε χθες έγιναν πολλές εκπλήξεις σε όλα σχεδόν τα ματς, οπότε γιατί όχι και μία ακόμη σήμερα;