Μουντομπάσκετ 2023, Προκριματική Φάση: Ζορίζεται στο Νιούκασλ

Lida_Betarades
Λήδα Χούκλη
Ανανεώθηκε:
προκριματικα μουντομπασκετ αναλυσεις

5080. ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ  – ΕΛΛΑΔΑ (20:30, NOVASPORTS 4)

1η αγωνιστική για τον 2ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Νιούκασλ.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει κάποιους παίκτες με θητεία σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα ο Κλαρκ που έπαιξε πολλά χρόνια στην Ισπανία. Στα τελευταία τέσσερα ματς που έδωσε έκανε τέσσερις νίκες με τελευταία αυτή επί της Γαλλίας τον Φεβρουάριο. Εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Ευρωμπάσκετ.

Ο Κασελάκης έμεινε στον Παναθηναϊκό, ώστε να τον έχει ο Πρίφτης για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ. Δίχως τα μεγάλα ονόματα που παίζουν στην Ευρωλίγκα, ο Καμπερίδης που έχει πάρει τη θέση του Μανωλόπουλου που νοσεί. Θα είναι μάλλον παρών στον δεύτερο αγώνα με τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη.

Μεγ. Βρετανία – Ελλάδα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενδεικτικά αναφέρουμε και την αποστολή της εθνικής μας ομάδας σε ένα ταξίδι που ξεκινά σήμερα και ελπίζουμε να τελειώσει με τον πιο όμορφο τρόπο. Στην παρούσα φάση λοιπόν στην αποστολή της εθνικής μας είναι οι: Δημήτρης Κατσίβελης, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Βασίλης Μουράτος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Νίκος Χουγκάζ, Γιάννης Κουζέλογλου

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Δύσκολη πρεμιέρα για την Ελλάδα, η οποία δεν θα έχει και τον Μανωλόπουλο στον πάγκο. Οι Βρετανοί  δεν είναι αμελητέα ποσότητα και μπορούν να κάνουν τη ζημιά με σύμμαχο και την έδρα. Υπάρχει πάντα κίνητρο για κάποια χώρα που δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο, να κερδίσει την Ελλάδα έστω κι αν αυτή δεν παίζει με τα μεγάλα της χαρτιά στο τραπέζι. Θα ρισκάρουμε στο 2.10 στον άσσο που το βρίσκουμε στη stoiximan.


5168. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ  (18:30, NOVASPORTS 3)

1η αγωνιστική για τον 2ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Μινσκ.

Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο οι Λευκορώσοι, ενώ σίγουρα η ατμόσφαιρα θα είναι παράξενα με όσα συμβαίνουν στη χώρα σε πολιτικό επίπεδο. Τον Αύγουστο πάντως έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι και ήταν καταιγιστική στην έδρα της Ρουμανίας για να βρεθεί στα προκριματικά.

Λευκορωσία – Τουρκία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τουρκία δεν θα έχει κι αυτή τα βαριά χαρτιά της στο παρκέ, αφού οι παίκτες που παίζουν στην Ευρωλίγκα και φυσικά στο ΝΒΑ θα είναι απόντες. Το τελευταίο ματς που έχει παίξει είναι αυτό στην Ολυμπιάδα κόντρα στην Ελλάδα όπου έχασε με ευρεία διαφορά. Έχει κάποιους αναπληρωματικούς από Εφές και Φενέρ.

Έχει 7.5 πόντους στο πλευρό της η Λευκορωσία. Δεν ξέρουμε αν αξίζει να μπλέξουμε. Παράξενο ματς, περίεργη ατμόσφαιρα και οι Τούρκοι με τα δευτερότριτα. Ας απέχουμε καλύτερα.


5169. ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ (19:00)

1η αγωνιστική για τον 1ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Λέβιτσε.

Σε τριπλή ισοβαθμία Βόρεια Μακεδόνια και Ελβετία βρέθηκε κατάφερε να βρεθεί ως εδώ η Σλοβακία, η οποία έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Ο Νόβακ της Νίμπουργκ και ο Μπροντιάνσκι της Μπανταλόνα είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει.

Σλοβακία – Βέλγιο στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Βέλγιο έχει φιλοδοξίες. Αρκετοί παίκτες του παίζουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα, την ισπανική, με μεγάλο αστέρι τον Φαν Ρόσομ, ο οποίος όμως δύσκολα θα παίξει, αφού έρχεται από τραυματισμό.

Στους 14.5 πόντους το χάντικαπ, δεν πρόκειται να μπλέξουμε.


5157. ΙΣΡΑΗΛ – ΠΟΛΩΝΙΑ (19:00)

1η αγωνιστική για τον 4ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Τελ Αβίβ.

Τελευταίο της ματς ήταν η ήττα στις λεπτομέρειες από την Ισπανία τον Φεβρουάριο. Πάντα σκληρή ομάδα, έχει καλούς παίκτες, όχι όμως και κάτι ιδιαίτερο. Κι αυτή δεν θα παίξει με τα πρώτα της βιολιά, αλλά έχει δυνατή έδρα.

Ισραήλ – Πολωνία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δίχως Πονίτκα και Μίχαλακ χάνει μεγάλη δύναμη στην επίθεση της η Πολωνία. Ξέρουν μπάσκετ οι παίκτες της και ιδιαίτερα στην έδρα της θα είναι υπολογίσιμη αντίπαλος.

Είναι θέμα έδρας. Το Ισραήλ δεν θέλει να κάνει εντός έδρας ήττα από άμεσο ανταγωνιστή. Οι απουσίες της Πολωνίας έχουν φέρει καθαρό φαβορί το Ισραήλ. Το όριο είναι στους 7.5 πόντους και αξίζει να ρισκάρουμε στον άσσο στο χάντικαπ στην winmasters.


5079. ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ (20:00)

1η αγωνιστική για τον 4ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στη Νυρεμβέργη.

Με την ποιότητα του Μπένζινγκ να ξεχωρίζει στο παρκέ, αλλά και αρκετούς παίκτες κυρίως από τα παρκέ της Μπουντσελίγκα, η Γερμανία είναι ομάδα που με την προσθήκη των αστέρων της αργότερα μπορεί να περάσει στο Μουντομπάσκετ.

Γερμανία – Εσθονία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εσθονία έδωσε ένα φιλικό με την Ισλανδία και κέρδισε με 93-72. Έχει κάποιες καλές μονάδες με εικόνες από πρωτοκλασάτο επίπεδο, ενώ υπάρχει και όρεξη για διάκριση.

Μας φαίνονται αρκετοί οι 10.5 πόντους στους οποίους βρίσκεται το line της αναμέτρησης. Οι Εσθονοί διψάνε για κάτι καλό. Πιο ποιοτικοί οι Γερμανοί, αλλά κι αυτοί δεν έχουν τα μεγάλα ονόματα στο παρκέ σε πρώτη φάση. Πάμε στο διπλό στο χάντικαπ στο 1.90 στην bwin.


5167. ΣΟΥΗΔΙΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (21:00)

1η αγωνιστική για τον3ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στη Στοκχόλμη.

Λίντκβιστ και Χάκανσον οδηγούν τη Σουηδία, η οποία βρέθηκε εδώ αφήνοντας εκτός το Λουξεμβούργο και έχοντας από μία νίκη και μία ήττα κόντρα στην Πορτογαλία. Δεν υπάρχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.

Σουηδία – Φινλανδία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Φινλανδία έχει σαν μεγάλο αστέρι τον Σαλίν. Σε τέσσερα φιλικά που έχει δώσει από τον Ιούνιο και μετά έχει τρεις ήττες. Κατάφερε μόνο να επιβληθεί του Βελγίου στο τελευταίο ματς που έδωσε. Πάντως σε αυτό το επίπεδο, μπορεί να σταθεί με το υλικό που έχει αν γίνει καλή δουλειά από τον κόουτς.

Οριακά φαβορί η Σουηδία στο 1.98, στο 1.80 βρίσκεται το λογικό φαβορί που είναι η Φινλανδία. Καλύτερα να απέχουμε.


5170. ΣΕΡΒΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ (21:00)

1η αγωνιστική για τον 1ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Δίχως τα μεγάλα ονόματα, σε πρώτη φάση και οι Σέρβοι. Πάντως είναι φορές που σε τέτοια παιχνίδια ξεπετάγονται νέοι παίκτες οι οποίοι σύντομα ανεβαίνουν στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι το απόλυτο φαβορί του ομίλου. Ο Πέσιτς στον πάγκο και ο Τεόντοσιτς στο παρκέ ξεχωρίζουν στην παρούσα φάση.

Σερβία – Λετονία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Λετονία δεν έχει κακό υλικό. Έχει παράδοση στο μπάσκετ, αλλά δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Πάντως σε αυτή τη φάση θα προκαλέσει προβλήματα στους αντιπάλους της. Ο έμπειρος Λούκα Μπάνκι είναι στον πάγκο της.

Υποψιασμένοι και οι μπουκ, δεν ανέβασαν πολύ το χάντικαπ. Το κράτησαν στους 9.5 πόντους και λέμε να μην ανακατευτούμε.


5171. ΚΡΟΑΤΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ (21:45, NOVASPORTS 2)

1η αγωνιστική για τον 3ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ.

Παταγώδης αποτυχία στην Ολυμπιάδα για τους Κροάτες που δείχνουν σαν να μην μπορούν να μονιάσουν ποτέ μεταξύ τους. Εξαιρετικές μονάδες, σπάνια καλή ομάδα. Τα μεγάλα ονόματα κι εδώ είναι εκτός.

Κροατία – Σλοβενία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Σλοβενία με τον Ντόντσιτς έκανε πράγματα και θαύμα στο Τόκιο. Τελικά δεν πήρε μετάλλιο, αλλά το γεγονός και μόνο ότι έφτασε ένα σουτ μακριά από τον τελικό λέει πολλά. Τώρα κι αυτή δεν θα έχει τα αστέρια της στο παρκέ.

Δίνεται φαβορί η Σλοβενία στο 1.40. Πολύ δύσκολο ματς για στοίχημα, δεν θα ασχοληθούμε.