*Επαναληπτικός αγώνας για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 6 φορές στο παρελθόν, με την Λίβερπουλ να μετρά 4 νίκες, την Ρόμα 1 νίκη, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

*Η αναμέτρηση που έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων ήταν το τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984, με την Λίβερπουλ να επικρατεί στα πέναλτι κι ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1.

*Στο πρώτο ματς: Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2: Η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή και προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μέρος, χάρη σε δύο γκολ του Σαλάχ στο 36΄ και στο 45΄, με τον Αιγύπτιο να μην πανηγυρίζει λόγω της παρουσίας του στη Ρόμα την προηγούμενη σεζόν. Οι «κόκκινοι» συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά και στην επανάληψη με τον Μανέ να κάνει το 3-0 στο 56΄ και τον Φιρμίνο το 4-0 στο 61΄. Ο τελευταίος έκανε και το 5-0 στο 69΄, για να «ξυπνήσει» η Ρόμα στη συνέχεια και να μειώσει στο τελικό 5-2, χάρη σε γκολ των Ντζέκο (81΄με πέναλτι) και Περότι (85΄).

ΡΟΜΑ

Καλείται μέσα σε λίγο καιρό να πετύχει ένα ακόμη… θαύμα μετά από εκείνο κόντρα στην Μπαρτσελόνα πριν από μερικές εβδομάδες. Αναζητά και πάλι ένα σκορ 3-0 όπως και κόντρα στους Καταλανούς, για να περάσει αυτή στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την εντός έδρας νίκη κόντρα στην Κιέβο με σκορ 4-1, αποτέλεσμα που την φέρνει πιο κοντά στην εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το επερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 6΄ το σουτ του Κάστρο από πλάγια δεξιά, σταμάτησε στο δοκάρι του Άλισον και στο 9΄ ο Ναϊνγκολάν σέντραρε από αριστερά και ο Σικ από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 11΄ ο Φάτσιο με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Σορεντίνο. Οι «τζιαλορόσι» είχαν κι άλλο δοκάρι με τον Ελ Σααραουί στο 28΄ και στο 41΄ ο Κολάροφ σέντραρε από αριστερά και ο Ντζέκο με προβολή από κοντά έκανε το 2-0. Στο 57΄ ο Ζουάν Ζέσους έκανε πέναλτι στον Ινγκλέζε και αποβλήθηκε, ωστόσο ο Άλισον απέκρουσε το πέναλτι του Ινγκλέζε και κράτησε το μηδέν για τη Ρόμα.  Στο 65΄ ο Ελ Σααραουί έκανε πανέμορφη ενέργεια και πλάσαρε από κοντά για το 3-0 και μάλιστα δύο λεπτά μετά ο Ντζέκο με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 4-0. Η Κιέβο πέτυχε το γκολ της τιμής με κεφαλιά του Ινγκλέζε στο 88΄.

Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντζέσκο μιλώντας για το αποψινό παιχνίδι τόνισε: «Στη δική μας έδρα δεν δίνουμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ελπίζω να το κάνουμε και αύριο (σ.σ σήμερα). Δεν είναι εύκολο να επαναλάβουμε μία ανατροπή όπως αυτή με τη Μπαρτσελόνα, αλλά με τον κόσμο στο πλάι μας και το πάθος του, υπάρχει θέληση να προσπαθήσουμε για ένα ακόμη θαύμα». Όταν ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του Σαλάχ, απάντησε: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλη την ομάδα για έναν παίκτη. Δεν γίνεται να βάλουμε τρεις παίκτες πάνω στον Σαλάχ. Στο πρώτο ματς είχαμε προετοιμαστεί καλά, αλλά κάποιες στιγμές ξεχάσαμε το πλάνο μας και δεν λειτουργούν πάντα όλα όπως θα έπρεπε. Ήμασταν στο έλεος της Λίβερπουλ για 25 λεπτά και αυτό δεν επιτρέπεται. Ελπίζουμε να έχουμε βρει την απάντηση». Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πέρα από τους μακροχρόνιους, τέθηκαν εκτός οι Περότι και Στρότμαν που αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, με τους Ελ Σαράουι και Πελεγκρίν να παίρνουν εκτός απρόοπτου την θέση τους στο βασικό σχήμα.

Στατιστικό: Μετρά 5/6 over στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 4-1 επί της Κιέβο, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Το Ρόμα – Λίβερπουλ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Βρίσκεται πολύ κοντά σε πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 11 χρόνια και τον χαμένο τότε τελικό της Αθήνας από τη Μίλαν το 2007. Καλείται να υπερασπιστεί ένα σημαντικό σκορ όπως το υπέρ της 5-2, ενώ κάτι ανάλογο έκανε με επιτυχία και απέναντι στην Σίτι μετά το υπέρ της 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα, προφανώς έχοντας και το μυαλό της στη Ρώμη, έμεινε στο 0-0 με την Στόουκ εντός έδρας. Στο 6΄ και στο 20΄ οι Σαλάχ και Ντιούφ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 21΄ ο Μπάτλαντ απέκρουσε το σουτ του Άρνολντ. Στο 23΄ η κεφαλιά του Κράουτς έφυγε μόλις άουτ, όπως και το σουτ του Βαϊνάλντουμ στο 28΄, ενώ στο 34΄ η εκτέλεση φάουλ του Σαλάχ πέρασε λίγο άουτ. Στο 68΄ το σουτ του Μορένο έφυγε άουτ, ενώ στο 89΄ ο Σόουκρος εξ επαφής έχασε απίθανη ευκαιρία για τη Στόουκ κι έτσι το 0-0 έμεινε ως το τέλος. Πλέον χρειάζεται και μαθηματικά μια νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια της (με Τσέλσι εκτός και Μπράιτον εντός) για να σφραγίσει την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας χθες για την αποψινή αναμέτρηση, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είναι φανταστικό. Τα παιδιά μας έφεραν μέχρι εδώ με τις εμφανίσεις τους. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τα όνειρά μας. Μετά το τέλος του πρώτου ματς, μερικοί ήταν απογοητευμένοι. Λες και είχαμε χάσει. Η Ρόμα πρέπει να νικήσει 3-0, το 3-0 είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα, αλλά και δύσκολο να το καταφέρεις. Για τη Ρόμα, θα είναι δύσκολο να μας βάλει τρία γκολ. Δεν είμαι εδώ για να πω κάτι για το ματς με την Μπαρτσελόνα. Σε εκείνο το ματς, η Ρόμα ήταν πιο έτοιμη. Ίσως να σκέφτηκε ότι όλα είχαν κριθεί». Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πέρα από τους Ματίπ, Τσαν και Γκόμες που λείπουν τελευταία, νοκ άουτ τέθηκε και ο Τσάμπερλεϊν που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρώτο παιχνίδι.

Στατιστικό: Μετρά 4/5 over στα 5 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) με αντίπαλο την Στόουκ, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Πρέμιερ.

Γιώργος Μάντζιος