+25

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 24 / 05 / 2022

Β’ Βραζιλίας: Αφιέρωμα για τη σεζόν 2022

Αυτή την Παρασκευή ξεκινάει το εθνικό πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Βραζιλίας, ένα από τα πιο αμφίρροπα του κόσμου, το οποίο φέτος ξεκινάει νωρίτερα από ποτέ, έπειτα από την καθυστερημένη περσινή του έναρξη λόγω του κορωνοϊού! Φέτος ο λόγος έχει να κάνει με την έναρξη του παγκοσμίου κυπέλλου τον Νοέμβριο, το οποίο είναι και το μόνο γεγονός για το οποίο δεν διεξάγονται την ίδια εποχή αγώνες πρωταθλημάτων στη Βραζιλία! Βέβαια η ιδιαιτερότητα αυτού του πρωταθλήματος, όπως και της πρώτης κατηγορίας στην ίδια χώρα είναι πώς οι ομάδες βρίσκονται σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού γι’ αυτούς η σεζόν ξεκινάει τον Ιανουάριο ή αρχές Φλεβάρη με τα πολιτειακά τους πρωταθλήματα και διάφορα περιφερειακά κύπελλα.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα, είναι η παρουσία κάποιων παραδοσιακών μεγάλων ομάδων που έχουν «χάσει το δρόμο τους», αφού συμμετέχουν οι Γκρέμιο, Κρουζέιρο, Βάσκο Ντα Γκάμα, με τις δύο τελευταίες να παίζουν δεύτερη σερί σεζόν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Τέλος αυτό που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, όπως και αυτό της πρώτης εθνικής κατηγορίας της Βραζιλίας, είναι πώς παίκτες και προπονητές θεωρούνται εξαιρετικά «αναλώσιμοι», αλλάζοντας πολύ συχνά. Και ειδικά σε αυτή την κατηγορία, οι μεταγραφές που γίνονται είναι σχεδόν άπειρες, με ελάχιστους παίκτες να αλλάζουν ουσιαστικά τις ομάδες.

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 20 ομάδες οι οποίες θα δώσουν μεταξύ τους από δύο αναμετρήσεις (εντός και εκτός έδρας) σε ένα σύνολο 38 αγωνιστικών. Οι πρώτες τέσσερις εξασφαλίζουν την άνοδο, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται. Σε περιπτώσεις ισοβαθμιών τα κατά σειρά κριτήρια είναι τα εξής: 1) οι περισσότερες νίκες, 2) η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων, 3) η καλύτερη επίθεση, 4) τα μεταξύ τους αποτελέσματα, 5) οι λιγότερες κόκκινες κάρτες, 6) οι λιγότερες κίτρινες κάρτες.

Κρουζέιρο – 3,50

Βάσκο – 6,50

Μπαϊα – 6,50

Σπορτ Ρεσίφε – 13,00

Σαπεκοένσε – 25,00

CSA – 30,00

Γκουαρανί – 30,00

Κλαμπ Ντε Ρεγκατας – 35,00

Ναούτικο – 35,00

Πόντε Πρέτα – 40,00

Βίλα Νόβα – 60,00

Οπεράριο – 75,00

Μπρούσκε – 100,00

Ιτουάνο – 100,00

Σαμπάιο Κορέα – 100,00

Κρισιούμα – 150,00

Νοβοριζοντίνο – 150,00

Λοντρίνα – 150,00

Τομπένσε – 150,00

OI OMAΔΕΣ

Μπαϊα: Ομάδα που εδρεύει στο Σαλβαδόρ, στην πολιτεία Μπαϊα. Υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία, όπου τερμάτισε στην 18η θέση. Δεν έκανε κάποια μεγάλη μεταγραφή, αν και πήρε αρκετούς παίκτες με εμπειρία σε ομάδες ακόμη και μεγαλύτερων κατηγοριών. Στον πάγκο της παραμένει ο Γκούτο Φερέιρα, παρόλο που ανέλαβε πέρυσι τον Οκτώβρη και απέτυχε να την σώσει. Και η πορεία της στο πολιτειακό πρωτάθλημα ήταν μέτρια τελείως, αφού τερμάτισε στην έκτη θέση ανάμεσα σε 10 στον αρχικό όμιλο, χωρίς να μπορέσει να μπει στην πρώτη τετράδα που διεκδίκησε τον τίτλο. Από τις ομάδες που έπεσαν φέτος σε αυτή την κατηγορία, αν και συνήθως αυτές έχουν άμεσο στόχο την άνοδο, όπως το ίδιο συμβαίνει και με αυτήν, δείχνει να έχει τις λιγότερες πιθανότητες να το καταφέρει.

Μπρούσκε: Ομάδα που εδρεύει στην Μπρούσκε, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα. Πέρυσι τερμάτισε στην 13η θέση του πρωταθλήματος, ποντάροντας κυρίως στην έδρα της και μένοντας σχετικά εύκολα στην κατηγορία. Αυτός είναι και ο στόχος για τη νέα σεζόν, που μπορεί να γίνει και απόλυτα εφικτός. Φτάνει να βρει αντικαταστάτη του Εντού, του πρώτου της σκόρερ και βασικού επιθετικού πέρυσι, ο οποίος φέτος πήγε στην Κρουζέιρο. Στον πάγκο της παραμένει ο Γουαγκίνιο Ντίας που ανέλαβε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, βοήθησε στην παραμονή της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα οδήγησε φέτος την ομάδα στην κατάκτηση του πολιτειακού της πρωταθλήματος, ενώ δεν συμμετείχε στο φετινό κύπελλο Βραζιλίας.

Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας: Ομάδα που εδρεύει στο Μασέιο, στην πολιτεία Αλαγκόας. Πέρυσι τερμάτισε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, διεκδικώντας μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές την άνοδο, χωρίς να καταφέρει να την πάρει. Και φέτος ο ανταγωνισμός αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος, επομένως δύσκολα να κάνει πάλι τόσο καλή πορεία. Ειδικά έχοντας χάσει έναν από τους καλύτερους της παίκτες, τον Αργεντίνο μέσο Ντιέγκο Τόρες. Βέβαια πήρε κάποιους ποδοσφαιριστές από ομάδες θεωρητικά μεγαλύτερες, μένει να φανεί αν μπορούν να την βοηθήσουν. Στον πάγκο της έχει τον Μαρσέλο Κάμπο, ο οποίο ανέλαβε αρχές Φλεβάρη. Και στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έχει φτάσει στα ημιτελικά, εκεί που αντιμετωπίζει τη μισητή της συμπολίτισσα CSA, αλλά έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του κυπέλλου Βραζιλίας.

CSA: Ομάδα που εδρεύει στο Μασέιο, στην πολιτεία Αλαγκόας. Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, κυνηγώντας και αυτή την άνοδο ως το τέλος, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την τέταρτη και τελευταία ομάδα που ανέβηκε. Στόχος της και φέτος να διεκδικήσει άνοδο, αν και ο ανταγωνισμός πλέον είναι πάρα πολύ δυνατός! Αρκετοί παίκτες ήρθαν, εξίσου πολλοί έφυγαν, λείπουν τα μεγάλα ονόματα. Στον πάγκο της έχει προπονητή τον Μότσαρτ, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι προς τα τέλη του καλοκαιριού και παραμένει εκεί. Και στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έχει φτάσει στα ημιτελικά, εκεί που αντιμετωπίζει τη μισητή της συμπολίτισσα Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας, ενώ συνεχίζει και στο κύπελλο Βραζιλίας.

Κρισιούμα: Ομάδα που εδρεύει στην Κρισιούμα, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα. Πέρυσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου της στην τελική φάση της τρίτης κατηγορίας, παίρνοντας την άνοδο. Από τις μεταγραφές που έκανε σημαντικότερες θεωρούνται δύο έμπειρων μέσων, των Ρενάν Μπρεσάν, Μαρκίνιος Γκάμπριελ, που έχουν «πλούσια» εμπειρία από αυτή την κατηγορία. Στον πάγκο της είναι ο Κλαούντιο Τεντσάτι, με τον οποίο κέρδισε την άνοδο, αν και την ανέλαβε στις αρχές Οκτώβρη. Και είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που έχει παίξει μόνο δύο (!) επίσημα παιχνίδια το 2022, για το κύπελλο Βραζιλίας, εκεί που αποκλείστηκε για τη συνέχεια. Και αυτός καθώς στην πολιτεία της έχει υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, το οποίο ξεκινάει τέλη Μάη και θα εξελίσσεται παράλληλα με το εθνικό, δημιουργώντας της σημαντικό πρόβλημα. Αυτό ίσως και να την κάνει ένα από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό.

Κρουζέιρο: Ομάδα που εδρεύει στο Μπέλο Οριζόντε, στην πολιτεία Μίνας Τζεράις. Πέρυσι ήταν το φαβορί για την άνοδο, μετά τον προπέρσινο υποβιβασμό της, αλλά τελικά όχι μόνο δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο άνοδο, κινδύνεψε με δεύτερο σερί υποβιβασμό, τερματίζοντας τελικά στην 14η θέση! Όλα αυτά για μία ομάδα με 4 εθνικά πρωταθλήματα, 6 κύπελλα Βραζιλίας και 2 Κόπα Λιμπερταδόρες! Στις μεταγραφές αυτή που ξεχωρίζει είναι του επιθετικού Εντού που πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ της Μπρούσκε. Στον πάγκο της έχει τον Ουρουγουανό Πάολο Πατσολάνο, που ανέλαβε τον Γενάρη, ερχόμενος από την Πατσούκα του Μεξικό. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έφτασε στον τελικό, αλλά έχασε από την μισητή συμπολίτισσα της Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ συνεχίζει στο κύπελλο Βραζιλίας. Μαζί με την Γκρέμιο είναι τα μεγάλα φαβορί για άνοδο, θα είναι «αυτοκτονία» αν δεν τα καταφέρει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν!

Γκρέμιο: Ομάδα που εδρεύει στο Πόρτο Αλέγκρε, στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία, όπου τερμάτισε στην 17η θέση, πληρώνοντας το κακό της ξεκίνημα. Μία ομάδα που το 2017 ήταν πρώτη στην κατάταξη όλων των βραζιλιάνικων συλλόγων, έχοντας κατακτήσει 2 εθνικά πρωταθλήματα, 5 εθνικά κύπελλα,  3 Κόπα Λιμπερταδόρες, 2 Κόπα Σουνταμερικάνα, ακόμη και ένα διηπειρωτικό! Δεν έκανε κάποιες μεγάλες μεταγραφές, αλλά κράτησε αρκετά σημαντικό μέρος από το περσινό της ρόστερ, δείχνοντας να βρίσκεται σε πορεία οικονομικής εξυγίανσης. Στον πάγκο της είναι ο Ρότζερ Μασάντο που ανέλαβε μέσα Φλεβάρη και με αυτόν κατέκτησε το πρωτάθλημα της πολιτείας της, αν και αποκλείστηκε από το κύπελλο Βραζιλίας. Θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αν και το ίδιο ίσχυε πέρυσι με την Κρουζέιρο που μόλις είχε υποβιβαστεί, σε μία κατηγορία που το «βάρος» της φανέλας μοιάζει να παίζει ελάχιστο ρόλο. Αλλά αν δεν καταφέρει να ανέβει θα πρόκειται για τεράστια αποτυχία.

Γκουαρανί: Ομάδα που εδρεύει στο Καμπίνας, στην πολιτεία του Σάο Πάουλο. Πέρυσι τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις στο -4 από τις θέσεις ανόδου, την οποία διεκδίκησε μέχρι τέλους. Το ίδιο θα προσπαθήσει και φέτος, αν και δύσκολα να βρεθεί τόσο ψηλά, πιθανόν να είναι λίγο πιο κοντά στη μέση του. Στις μεταγραφές, ως συνήθως, δεν εντυπωσίασε, απλά άλλαξε λίγο το ρόστερ της. Στον πάγκο της είναι ο Ντανιέλ Παουλίστα που ανέλαβε τον προηγούμενο Μάιο. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα, ένα από τα δυσκολότερα της χώρας, αν όχι το δυσκολότερο, έφτασε ως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κορίνθιανς, ενώ στην ίδια διαδικασία αποκλείστηκε και από το κύπελλο Βραζιλίας.

Ιτουάνο: Ομάδα που εδρεύει στο Ιτου, στην πολιτεία Σάο Πάουλο. Πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο της τρίτης εθνικής κατηγορίας, κερδίζοντας στον τελικό με συνολικό σκορ 4-1 την Τομπένσε (1-1 εκτός, 3-0 εντός), έχοντας κερδίσει ήδη την άνοδο της στο εθνικό επίπεδο. Πρόεδρος της είναι ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, με σημαντική καριέρα και στην Ευρώπη, Ζουνίνιο Παουλίστα! Δεν έκανε κάποια μεγάλη μεταγραφή, κυρίως πήρε κάποιους παίκτες με εμπειρία στην κατηγορία. Στον πάγκο της είναι ο Ματζόλα Ζούνιορ, με τον οποίο ανέβηκε και κατηγορία. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα, ένα από τα δυσκολότερα της χώρας, αν όχι το δυσκολότερο, έφτασε στα προημιτελικά, εκεί αποκλείστηκε, αλλά κέρδισε το τρόπαιο των «αποκλεισμένων στα προημιτελικά»! Και δεν συμμετείχε στο φετινό κύπελλο Βραζιλίας. Όπως όλες οι νεοφώτιστες ομάδες πρώτος στόχος είναι η άνετη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο προκύψει, ίσως η καλύτερη από τις ομάδες που ανέβηκαν φέτος.

Λοντρίνα: Ομάδα που εδρεύει στην Λοντρίνα, στην πολιτεία του Παρανά. Πέρυσι τερμάτισε στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καταφέρνοντας να παραμείνει στην κατηγορία την τελευταία κυριολεκτικά αγωνιστική, με νίκη που πέτυχε και γκέλα της Ρέμο. Και φέτος θα παλέψει για την παραμονή, αν και στόχος της είναι να το καταφέρει πιο άνετα. Πάντως έκανε αρκετές μεταγραφές, με αυτήν που ξεχωρίζει να είναι του Αχμέντ Σαλάχ, ενός παίκτη που ήρθε από μία μικρή αυστριακή ομάδα, με γερμανική υπηκοότητα! Στον πάγκο της είναι ο Βινίσιους Εουτρόπιο που ανέλαβε φέτος την ομάδα, ενώ στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έφτασε ως τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε και την ίδια τύχη, τον αποκλεισμό, γνώρισε στο κύπελλο Βραζιλίας.

Νοβοριζοντίνο: Ομάδα που εδρεύει στο Νόβο Οριζόντε, στην πολιτεία Σάο Πάουλο. Πέρυσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου της στην τελική φάση της τρίτης κατηγορίας, παίρνοντας την άνοδο. Πάντως ίσως και να έκανε την καλύτερη και πιο χρήσιμη μεταγραφή από τις ομάδες που ανέβηκαν, παίρνοντας τον Αργεντίνο μέσο Ντιέγκο Τόρες που πέρυσι έκανε «παπάδες» με την Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας σε αυτήν την κατηγορία. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα, ένα από τα δυσκολότερα της χώρας, αν όχι το δυσκολότερο, τα πήγε χάλια, τερματίζοντας τελευταία και χωρίς νίκη (!) στον όμιλο της, με εννιά ήττες σε 12 αγώνες, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη χαμηλότερη κατηγορία. Ταυτόχρονα αποκλείστηκε πολύ νωρίς από το κύπελλο Βραζιλίας! Γι’ αυτό και άλλαξε προπονητή, με τον Αλαν Ααλ να αναλαμβάνει στα τέλη Φλεβάρη, έναν τεχνικό που έκανε πολύ καλή χρονιά πέρυσι στην κατηγορία με την Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας επίσης! Όπως όλες οι νεοφώτιστες ομάδες πρώτος στόχος είναι η άνετη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο προκύψει, θα δυσκολευτεί να τα καταφέρει.

Ναούτικο: Ομάδα που εδρεύει στο Ρεσίφε, στην πολιτεία του Περναμπουκάνο. Πέρυσι τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να πλησιάσει κοντά στην άνοδο, αλλά και ούτε κινδυνεύοντας με υποβιβασμό. Θα ήθελε φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει άνοδο, όμως μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Δεν έκανε πολλές μεταγραφές, μάλιστα πήρε κυρίως αρκετούς δανεικούς. Αλλά παραμένει ο έμπειρος επιθετικός και ηγέτης της, Κιέζα. Στον πάγκο της είναι ο Φελίπε Κονσεϊσάο που ανέλαβε την ομάδα στα μέσα Φλεβάρη, φεύγοντας από την Σαπεκοένσε. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έχει φτάσει στον τελικό και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της, αλλά στο κύπελλο Βραζιλίας αποκλείστηκε από τον θεσμό.

Οπεράριο: Ομάδα που εδρεύει στην Πόντα Γκρόσα, στην πολιτεία Παρανά. Πέρυσι τερμάτισε στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά χωρίς να είναι πολύ μακριά, μόλις στο +5, από την ζώνη του υποβιβασμού, αν και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα σε κάποιο σημείο της σεζόν. Και το ίδιο θα προσπαθήσει και φέτος, αν και το έργο της σαφώς και θα είναι πιο δύσκολο και ίσως εμπλακεί στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν άλλαξε και πάρα πολύ το ρόστερ της, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ο Κλαουντινέι Ολιβέιρα, που ανέλαβε σχετικά πρόσφατα. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί που αποκλείστηκε, κάτι που της συνέβη και στο κύπελλο Βραζιλίας.

Πόντε Πρέτα: Ομάδα που εδρεύει στο Καμπίνας, στην πολιτεία του Σάο Πάουλο. Πέρυσι τερμάτισε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα, καταφέρνοντας να ανέβει αρκετά σε αυτόν, παρόλο που υπήρξαν και στιγμές που κινδύνευσε με υποβιβασμό. Εχει αλλάξει αρκετά το ρόστερ της, χωρίς να έχει κάνει κάποια σπουδαία μεταγραφή, έχοντας και αρκετούς δανεικούς από ομάδες της πολιτείας της που παίζουν στην μεγαλύτερη κατηγορία. Στον πάγκο της έχει τον Χέλιο Ντος Ανζος, ο οποίος ανέλαβε φέτος την ομάδα. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα, ένα από τα δυσκολότερα της χώρας, αν όχι το δυσκολότερο, δεν τα πήγε καθόλου καλά, τερμάτισε ουραγός του ομίλου της και υποβιβάστηκε στην χαμηλότερη κατηγορία, ενώ αποκλείστηκε και από το κύπελλο Βραζιλίας!

Σαμπάιο Κορέα: Ομάδα που εδρεύει στο Σάο Λούις, στην πολιτεία Μαρανχάο. Πέρυσι τερμάτισε στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού, σε μία σεζόν με πολύ μεγάλα σερί, ξεκινώντας από χαμηλά, έφτασε κάποια στιγμή να διεκδικεί και άνοδο, αλλά τελικά έμεινε άνετα στην κατηγορία. Προχώρησε σε πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, χωρίς να πάρει κάποιον πολύ γνωστό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να κάνει έντονα τη διαφορά. Και φέτος αναμένεται να παλέψει για την παραμονή ως το τέλος της σεζόν. Στον πάγκο της έχει τον Λέο Κόντε που ανέλαβε πριν λίγες μέρες. Και παρόλο που αποκλείστηκε από το κύπελλο Βραζιλίας, έχει κατακτήσει την πρώτη φάση του πολιτειακού της πρωταθλήματος και είναι στα ημιτελικά στην δεύτερη φάση.

Σαπεκοένσε: Ομάδα που εδρεύει στο Σαπέκο, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα. Υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία ως ουραγός, 20η στο βαθμολογικό πίνακα, αμέσως μετά την χρονιά που ανέβηκε. Μάλιστα έκανε μόνο μία νίκη σε όλο το πρωτάθλημα! Βέβαια έχει γίνει ευρύτερα γνωστή από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, όπου χάθηκε σχεδόν όλη η ομάδα, μόλις πριν πέντε χρόνια! Αλλαξε αρκετά το ρόστερ της, χωρίς κάποιο μεγάλο όνομα να έρχεται. Στον πάγκο της είναι ο Τζίλσον Κλέινα, ο οποίο ανέλαβε πριν λίγες μέρες, στις 22 Μαρτίου. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα τερμάτισε στην 5η θέση στην κανονική διάρκεια, αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά των πλέι οφς, ενώ έχει αποκλειστεί και από την συνέχεια του κυπέλλου Βραζιλίας! Αν και υποβιβάστηκε φέτος, φαντάζει αρκετά δύσκολο να διεκδικήσει νέα άνοδο, μάλλον θα τερματίσει κάπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σπορτ Ρεσίφε: Ομάδα που εδρεύει στο Ρεσίφε, στην πολιτεία Περναμπούκο. Υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία ως 19η του βαθμολογικού πίνακα, μένοντας μόνο μία χρονιά στην πρώτη εθνική μετά την άνοδο της. Και πάλι στόχος είναι η άνοδος, αλλά δείχνουν να υπάρχουν και καλύτερες ομάδες από αυτήν που μπορούν να την διεκδικήσουν. Στον πάγκο της είναι ο Τζιλμάρ Νταλ Πότζο, που ανέλαβε φέτος, ενώ από τις μεταγραφές που έκανε, ξεχωρίζει το γεγονός πώς ίσως και να είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που πήρε πέντε ξένους ποδοσφαιριστές, όλους από διαφορετική χώρα της Νοτίου Αμερικής! Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έχει φτάσει στα προημιτελικά και εξακολουθεί να το διεκδικεί, αλλά έχει αποκλειστεί από το κύπελλο Βραζιλίας.

Τομπένσε: Ομάδα που εδρεύει στο Τόμπας, στην πολιτεία Μινάις Τζεράις. Πέρυσι έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος της τρίτης εθνικής κατηγορίας, χάνοντας τον τίτλο με συνολικό σκορ 1-4 από την Ιτουάνο (1-1 εντός, 3-0 εκτός), έχοντας κερδίσει ήδη την άνοδο της στο εθνικό επίπεδο. Φυσικά λείπουν τα μεγάλα ονόματα, δεν κινήθηκε έντονα στο μεταγραφικό «παζάρι», με πιο σημαντική της μεταγραφή να είναι η απόκτηση του επιθετικού Κέκε από την Κρουζέιρο. Στον πάγκο της είναι ο Εμερσον Μαρία, που ανέλαβε φέτος, πριν έναν μήνα περίπου, με την ομάδα να κινδυνεύει να υποβιβαστεί στο πολιτειακό της πρωτάθλημα. Αλλά τελικά όχι μόνο δεν υποβιβάστηκε, έφτασε στον τελικό της «δεύτερης» τετράδας του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα συνεχίζει και στο κύπελλο Βραζιλίας. Όπως όλες οι νεοφώτιστες ομάδες πρώτος στόχος είναι η άνετη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο προκύψει, θα δυσκολευτεί να τα καταφέρει.

Βάσκο Ντα Γκάμα: Ομάδα που εδρεύει στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, στην ομώνυμη πολιτεία. Πέρυσι τερμάτισε στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να καταφέρει σε κάποιο διάστημα να διεκδικήσει την άνοδο. Ισως και να έκανε τις καλύτερες μεταγραφές, αφού εκτός από τον έμπειρο μέσο Νένε που έμεινε στο ρόστερ, όπως και ο δικός μας γνώριμος, Λέο Μάτος, πήρε ορισμένους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές από την Ιντερνασιονάλ, όπως τον Αργεντίνο μέσο Σαραφιόρε, αλλά επαναπάτρισε και τον μέσο Μπρούνο Ναζάριο από την Χόφενχαϊμ. Στον πάγκο της έχει τον Ζε Ρικάρντο που ανέλαβε από τον περασμένο Δεκέμβρη. Στο πολιτειακό της πρωτάθλημα έφτασε στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Φλαμένγκο, ενώ αποκλείστηκε και στο κύπελλο Βραζιλίας. Ισχύει ό,τι και για Κρουζέιρο και Γκρέμιο, αφού αυτές οι τρεις ομάδες θεωρούνται τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας και όλοι περιμένουν από αυτές να ανέβουν, διαφορετικά θα πρόκειται για μεγάλη αποτυχία.

Βίλα Νόβα: Ομάδα που εδρεύει στην Γκοϊανία, στην πολιτεία της Γκοϊάς. Πέρυσι τερμάτισε στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα, στην 9η θέση του, σε μία σεζόν που εξελίχθηκε μέτρια γι’ αυτήν, αφού ούτε κινδύνευσε ουσιαστικά κάποια στιγμή, αλλά ούτε διεκδίκησε κάτι περισσότερο. Και φέτος τα πράγματα δείχνουν δύσκολα γι’ αυτήν, αφού δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά, παρόλο που υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Στον πάγκο της είναι ο Χίγκο Μαγκαλάες, ο οποίος ανέλαβε πέρυσι ως υπηρεσιακός τεχνικός αρχικά και στη συνέχεια προβιβάστηκε σε πρώτος προπονητής. Στο πολιτειακό πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ συνεχίζει και στο κύπελλο Βραζιλίας.

Διάβασε επίσης

Φόρμουλα 1

Formula 1: Αφιέρωμα 2022

Η μεγάλη εβδομάδα έφτασε και το ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς φαντάζει συναρπαστικό . Ο κόσμος της Formula 1 ακόμα...

MLS: Preview της σεζόν 2022

Ξεκινάει το Σάββατο (26/02) η 26η έκδοση του MLS με τρεις αναμετρήσεις, συνεχίζεται με οκτώ παιχνίδια την Κυριακή και...