* Ημιτελικός ρεβάνς

* Στο 1ο παιχνίδι η Πόρτο επικράτησε 0-1.

* Σε περίπτωση νίκης της Γκιμαράες με ένα γκολ διαφορά ακολουθουν παράταση & πέναλτι.

* No Goal τα 4/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

* Πριν την ήττα της 7ης Απριλίου, η Πόρτο μετρούσε 11 σερί νίκες επί της Γκιμαράες!

* Στον 1ο γύρο (11/11): Γκιμαράες – Πόρτο 1-2

* Στο 2ο γύρο (07/04): Πόρτο – Γκιμαράες 1-2

✅ Δείτε εδώ όλα τα σημερινά παιχνίδια στο κουπόνι πάμε στοίχημα

ΠΟΡΤΟ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με τη Φαμαλικάο. Με Κάντις προηγήθηκε δύο φορές (9’ & 45+1’) η Φαμαλικάο, με αυτογκόλ (17’) και Ταρεμί (82’) ισοφάρισε η Πόρτο.

Τρεκλίζοντας οδεύουν στην τελική ευθεία της Liga Portugal οι “δράκοι”, το Σάββατο απέτυχαν να κερδίσουν σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν συγκάτοικο στην 3η θέση.

Νωθρή η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στη Φαμαλικάο, η εστία της οποίας δεν απειλήθηκε μέχρι την ανάπαυλα και η πρώτη ισοφάριση ήρθε με κόντρα σε σέντρα. Αντιθέτως η Πόρτο είχε θέματα στην καρδιά της άμυνας, δις τα στόπερ της έχασαν τον αντίπαλο φορ για το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε το σκηνικό, ανέβασε στροφές, πίεσε εντόνως τα αντίπαλα καρέ κι έχασε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες να γυρίσει το ματς. Δύο έχασε ο Ταρεμί, παρότι επέστρεψε στα γκολ μετά τις 2 Δεκεμβρίου, έχοντας παραγκωνιστεί λόγω της επικείμενης μεταγραφής του στην Ίντερ.

10 βράδια νωρίτερα πήρε προβάδισμα για τον τελικό του Κυπέλλου με το 0-1 στο “Αφόνσο Ενρίκες”, σε ένα από τα σπάνια ανοιξιάτικα παιχνίδια που δεν απειλήθηκε η εστία της.

“Δεν είναι για να σώσουμε τη σεζόν, μια ομάδα όπως η Πόρτο πρέπει να παλέψει για τίτλους και αύριο (σ.σ. σήμερα) έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε άλλο ένα εισιτήριο για έναν τελικό. Αυτή είναι η δουλειά μας.” δήλωσε ο κόουτς Κονσεϊσάο.

Πήρε δραστικά μέτρα ο 49χρονος τεχνικός μετά τη νέα “γκέλα”, έδιωξε από την προπόνηση τους Σάντσες (δεξί μπακ), Φράνκο (μέσος), Χάιμε (μέσος), Μαρτίνεθ (φορ) λόγω έλλειψης αφοσίωσης και όλοι τους δεν αναμένεται να αγωνιστούν ξανά ως το φινάλε της σεζόν!

Απόψε δεν είναι διαθέσιμος και ο αρχισκόρερ Εβανίλσον (φορ) λόγω τιμωρίας, ενώ τραυματίες είναι οι Κόστα (κίπερ), Καρντόσο (στόπερ), Μαρκάνο (στόπερ), Ζαϊντού (αρ. μπακ). Επιστρέφουν από τιμωρίες οι Πέπε (στόπερ), Μάριο (δεξί μπακ).

ΠΟΡΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* No Goal τα 5/8 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης

* Over 2.5 τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας

Παίξε Νόμιμα στην Novibet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Φαρένσε. Ο Ντουάρτε (9’) άνοιξε το σκορ για τη Φαρένσε και ο Φερνάντες (90+6’) ισοφάρισε για την Γκιμαράες.

Διεκόπη το νικηφόρο σερί (5/5) της Βιτόρια στο σαββατιάτικο παιχνίδι, έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην 3η θέση Πόρτο & Μπράγκα, αλλά η ψυχολογία του συνόλου παραμένει εξαιρετική για τη δεύτερη επίσκεψή της στο “Ντραγκάο” μέσα 10 ημέρες.

Δεν μπήκε με την απαραίτητη συγκέντρωση στο ματς με τη Φαρένσε, εκτέθηκε σε μετάβαση η άμυνά της για το γρήγορο 0-1. Ακολούθως είχε οριακά ακυρωθέν γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δεύτερο γκολ στο ημίωρο. Βελτιώθηκε η εικόνα της Γκιμαράες μετά την ανάπαυλα, δημιούργησε τρεις καλές στιγμές σε ροή αγώνα, πριν ισοφαρίσει με κεφαλιά του στόπερ της σε κόρνερ.

Όσον αφορά το Κύπελλο, στον 1ο ημιτελικό ήταν φοβική, ενδεχομένως αγχωμένη από την περίσταση και δεν κατάφερε να δημιουργήσει στο 0-1 της Πόρτο. Αντιθέτως, στις 7 του μηνός που έπαιξε δίχως άγχος στο “Ντραγκάο” έβγαλε δίκαιο διπλό (1-2), με θαρραλέο πλάνο στο πρώτο μέρος και αποτελεσματική άμυνα στο δεύτερο, επωφελούμενη κι από την αποβολή των γηπεδούχων.

“Πρέπει να φύγουμε από τη ζώνη άνεσής μας, να έχουμε μεγάλο θάρρος να αναλάβουμε το παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε να είμαστε στον τελικό. Πρέπει να τους πληγώσουμε.” δήλωσε ο κόουτς Πατσέκο.

Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει από τιμωρία ο Μανουέλ Σίλβα (στόπερ), αλλά ο Μέντες (εξτρέμ) τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο και θα μείνει εκτός για 6 μήνες. Απών για δεύτερο σερί κι ο Μάνγκας (μπακ/χαφ).

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Under 2.5 τα 6/9 τελευταία παιχνίδια της

* Goal/Goal τα 7/9 τελευταία εκτός έδρας

Πόρτο – Γκιμαράες στην Novibet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ