+41

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 25 / 05 / 2022

Διαδικτυακό στοίχημα: 17 οι νέες αιτήσεις για τις άδειες

στοιχημα διαδικτυακο

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις άδειες online τυχερών παιχνιδιών, που θα παραχωρήσει το επόμενο διάστημα το ελληνικό κράτος. Αναμενόμενο, καθώς δεν είναι, άλλωστε, λίγοι, εκείνοι που έχουν το κουπόνι του πάμε στοίχημα στην καθημερινότητά τους.

Με βάση πληροφορίες, οι αιτήσεις συνολικά ως σήμερα φτάνουν τις 17. Όλες πλην μίας κατατέθηκαν και για τους δύο τύπους άδειας που αναφέρονται στην ελληνική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, η άδεια τύπου Α αφορά τα διαδικτυακά τυχερά παίγνια και η τύπου Β τα υπόλοιπα live, όπως το καζίνο, ή εκείνα που κάνουν χρήση της RNG, δηλαδή γεννήτριας τυχαίων αριθμών.

Το τίμημα για κάθε μία άδεια τύπου Α ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και κάθε άδεια τύπου Β σε 2 εκατ. ευρώ. Και οι δύο τύποι άδειας, έχουν 7ετή ισχύ.

Αν όλα πάνε καλά, το Ελληνικό Δημόσιο έχει εξασφαλίσει έσοδα άνω των 80 εκατ. ευρώ, έναντι 75 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος του προϋπολογισμού. Μάλιστα η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η ελληνική πλευρά, είναι αέναα ανοικτή και δέχεται αιτήσεις αδειοδότησης χωρίς να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία στην εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η διαδικασία αδειοδότησης ξεκίνησε 5 Αυγούστου 2020 για τους υφιστάμενους παρόχους που κατέχουν από το 2012 προσωρινή άδεια και στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για τους νεοεισερχόμενους στην ελληνική αγορά.

Για την εξέλιξη αυτή, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση. Η ζήτηση ήταν υψηλή. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτή, θα εξορθολογήσει και θα επιφέρει τον έλεγχο του κράτους σε μια αγορά που κινούνταν στα όρια της νόμιμης λειτουργίας. Πλέον οι πάροχοι θα έχουν πλήρη λογοδοσία για τα έσοδά τους, αφού οι Η/Υ τους θα είναι συνδεδεμένοι μ τους Η/Υ της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά αυτή σήμερα λειτουργούσε υπό καθεστώς προσωρινών αδειών, όπου τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών ήταν κατά δήλωση των ίδιων των επιχειρήσεων. Έτσι οι Έλληνες πόνταραν κάθε χρόνο στο διαδικτυακή «θεά τύχη», χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να έχει κάποιο στοιχειώδη έλεγχο.

Ο αριθμός των αδειοδοτημένων παρόχων δεν πρόκειται να ανεβεί πολύ περισσότερο από το σημερινό, καθώς όλοι ερμηνεύουν ότι, όσοι ήταν να έρθουν, το έπραξαν. Με δεδομένο μάλιστα ότι η εγχώρια αγορά σήμερα είναι αρκετά συγκεντρωμένη σε τρεις – τέσσερις επιχειρήσεις, δεν θεωρείται και αρκετά ελκυστική. Εξάλλου το τίμημα εισόδου θεωρείται υψηλό, αφού κάθε είσοδος (με την απόκτηση των δύο των αδειών τύπου Α και Β) κοστίζει κατά μέσο όρο 5 εκατ. Ευρώ, όταν σε άλλες χώρες οι άδειες αυτές αποκτούνται αντί μερικών χιλιάδων ευρώ. Έτσι η διαδικασία που επελέγη ελκύει το ενδιαφέρον των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων παροχής τυχερών παιγνίων διαδικτύου.

Πηγή: liberal.gr

Λήδα Χούκλη
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω καταφέρει να κάνω το χόμπι μου, επάγγελμα. Από το 2010 που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Μέσα από τη θητεία μου σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, κυρίως της Αθήνας και ατελείωτες ώρες παρουσίας σε γήπεδα, εκδηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου. Με καθημερινή ενασχόληση με τον χώρο του ελληνικού αλλά και του... Διαβάστε Περισσότερα
Λήδα Χούκλη

Διάβασε επίσης

χρυση βιβλος τσαμπιονσ λιγκ

Champions League: Η χρυσή βίβλος

Φέτος, ο τελικός του Champions League είναι το Λίβερπουλ – Ρεάλ στο Παρίσι! Το Betarades.gr ετοίμασε για το… αρχείο...