*Διεθνής φιλική αναμέτρηση

ΑΥΣΤΡΙΑ

Την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και ει δυνατόν, σε συνδυασμό με νίκη, θέλει σήμερα η Αυστρία κόντρα στην Ολλανδία. Είναι το τελευταίο τεστ για την ομάδα της Κεντρικής Ευρώπης πριν την πρεμιέρα της στο Euro στις 14 του μηνός κόντρα στην Ουγγαρία. Ο Τύπος της Αυστρίας χαρακτήρισε το αποψινό παιχνίδι ως «πρόβα τζενεράλε», με τον κόουτς, Μαρσέλ Κόλερ, να δίνει και αυτός με τη σειρά του σημασία στο ματς. Ο έμπειρος προπονητής ζήτησε απ’ τους παίκτες του καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το νικηφόρο 2-1 επί της Μάλτας την περασμένη Πέμπτη, σκορ που διαμορφώθηκε με το απίθανο αυτογκόλ του Αλάμπα στο φινάλε.

«Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει και είμαι σίγουρος ότι θα παίξει καλύτερα. Είπα στους παίκτες μου ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με απάθεια μόλις μερικές ημέρες πριν την έναρξη του Euro. Είναι προφανές ότι κόντρα στην Ολλανδία θέλουμε τη νίκη και είναι σημαντικό να την κατακτήσουμε», είπε ο Κόλερ. Βασική ομάδα ετοιμάζει ο 55χρονος προπονητής, που θα επαναφέρει τους Άλμερ, Φουκς και Αλάμπα στην ενδεκάδα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση για την Αυστρία με 2-1 επί της Μάλτας την περασμένη Πέμπτη.

Στατιστικό: Από 7 σερί Over 2,5 προέρχεται η Αυστρία ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Τώρα και με Paysafe Card
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Σημάδια βελτίωσης έδειξε η Ολλανδία στο δεύτερο φιλικό της περασμένης εβδομάδας την Τετάρτη κόντρα στην Πολωνία. Προερχόταν απ’ το εκτός έδρας απογοητευτικό 1-1 με την Ιρλανδία την Παρασκευή, ήθελε κάτι καλύτερο και έδειξε ότι μπορεί να αποδώσει πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Βοήθησαν οι αλλαγές του Μπλιντ (Μπερχάους, Τετέ, Φαν Χίνκελ), καθώς οι «οράνιε» ήταν πιο κινητικοί, κατάφεραν να προηγηθούν στο 33’ με τον Γιάνσεν, ισοφαρίστηκαν στο 60’ και στο 76’ βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Βαϊνάλντουμ. Ήταν η δεύτερη νίκη στα τελευταία τρία φιλικά, όπου η Ολλανδία παρέμεινε αήττητη (2-1-0).

Υπενθυμίζεται ότι οι «οράνιε» προέρχονται απ’ την ανεπανάληπτη «σφαλιάρα» στα προκριματικά, καθώς έμειναν εκτός του Euro για πρώτη φορά μετά το 1984. Πλέον το μυαλό τους πηγαίνει στην έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ τον Σεπτέμβριο. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Στρούτμαν θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, ενώ ο Βιλένα αναμένει ακόμη το ντεμπούτο του (δε χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα δύο φιλικά), το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει λεπτά συμμετοχής απόψε. Πολλές οι απουσίες για τον Μπλιντ.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας φιλική επικράτηση για την Ολλανδία με 1-2 επί της Πολωνίας την Τετάρτη.

Στατιστικό: Από 7 σερί G/G προέρχεται η Ολλανδία σε φιλικό και επίσημο επίπεδο.