ΒΑΡΜΠΕΡΓΚΣ

Τυχερή θα πρέπει να αισθάνεται η Βάρμπεργκς, η οποία κατάφερε να πάρει τον απρόσμενο όπως αποδείχθηκε βαθμό (1-1) στην έδρα της Ασιρίσκα. Πίσω στο σκορ από το 38’ γλίτωσε τουλάχιστον ακόμη 4-5 από το δεύτερο τέρμα και κόντρα στην ροή του αγώνα «έκλεψε» το βαθμό στο 80’ της αναμέτρησης. Απογοητευμένος από αυτά που βλέπει από την ομάδα το ο κόουτς Βάλεμαρκ, προσπαθεί να επαναφέρει το καλό κλίμα που επικρατούσε στην αρχή της σεζόν. Συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-3-2). Αποτέλεσμα των κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων ήταν να οπισθοχωρήσει αρκετά στον βαθμολογικό πίνακα. Από τρία ανεπιτυχή αποτέλεσμα προέρχεται στην έδρα της, μετρώντας μία ισοπαλία και δύο ήττες. Υποδέχεται την φορμαρισμένη Σίριους και στόχος είναι να βάλει τέλος σ’ αυτό το σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη. Επιστρέφει ο Μζι (ΜΕ 1/0) και έτσι το απουσιολόγιο έμεινε «λευκό».

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Ασιρίσκα.

Στατιστικό: Τρία συνεχόμενα Under 2.5 μετράει η Βάρμπεργκς στα τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

ΣΙΡΙΟΥΣ

Εντυπωσιακή ήταν την περασμένη αγωνιστική η Σίριους, η οποία σκόρπισε 6-0 τη Ντέγκερφορς, εντός έδρας. Δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα, πιο σοβαρή στη συνέχεια ανέβασε στροφές και πήγε με το ασφαλές 2-0 (42’, 43’) στα αποδυτήρια. Πέτυχε άλλα τέσσερα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (49’, 78’, 81’, 87’), ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της. Τρίτη συνεχόμενη νίκη, και έκτη σερί αγωνιστική που διατηρεί το αήττητο της (3-3-0). Πάτησε μόνη στη δεύτερη θέση, εκεί όπου θέλει να παραμείνει για ν πάρει την άνοδο, κάτι που δεν κατάφερε πέρσι στα μπαράζ με τη Φάλκενμπεργκ. Νικάει και τα προβλήματα που αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Συγκεκριμένα παραμένουν εκτός οι Μαριπού (ΑΜ 6/2), Πέρσον (ΜΕ 6/0) και Μπάλα (ΜΕ 5/1).

Με «διπλό» στο Βάρμπεργκ θα πιάσει για πρώτη φορά κορυφή, έστω για μία ημέρα, περιμένοντας τα χαρμόσυνα νέα από το Γκέτεμποργκ, εκεί όπου η Έργκριτε φιλοξενεί την πρωτοπόρο Χάλμσταντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει αήττητη στις μέχρι τώρα εξόδους της με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση για τη Σίριους 6-0 επί της Ντέγκερφορς.

Στατιστικό: Τέσσερα διαδοχικά Over 2.5 μετράει η Σίριους στα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα.