ΣΑΣΟΥΟΛΟ

Την προσπάθεια για κατάκτηση της έκτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν, συνεχίζει η Σασουόλο η οποία επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα την προηγούμενη βδομάδα. Αφού γνώρισε την ήττα από τις Τζένοα (1-0 εκτός έδρας) και Φιορεντίνα (3-1 εκτός έδρας), και μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Σαμπντόρια (0-0 εντός έδρας), το συγκρότημα του Ντι Φραντσέσκο (ο οποίος την προηγούμενη βδομάδα ανανέωσε τη συνεργασία του με το σύλλογο) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τορίνο, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 2’ με τον Σανσόνε, με τους γηπεδούχους να απαντούν πέντε λεπτά αργότερα με τον Μπρούνο Πέρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 75’, ο Πελούζο έβαλε μπροστά στο σκορ και πάλι την Σασουόλο. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις αυτής ο Τρότα. Στις έξι τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν οι «νεροβέρντι» για την ίδια διοργάνωση σημείωσαν δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Στις τρεις σημειώθηκε no-goal, ενώ στις δύο σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. «Κόντρα στην Ελλάς Βερόνα θα δώσουμε μία εξαιρετικά σημαντική αναμέτρηση που θα κρίνει αν καταφέρουμε να προκριθούμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Σασουόλο.

Προηγούμενο ματς: Με τους τρεις βαθμούς της νίκης επέστρεψε η Σασουόλο από την έδρα της Τορίνο επικρατώντας με 3-1, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Σημειώθηκε under 2,5 στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Σασουόλο για το πρωτάθλημα.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ

Και μαθηματικά τον υποβιβασμό της στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου γνώρισε την προηγούμενη βδομάδα η Ελλάς Βερόνα, παρά το γεγονός πως κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας με ανατροπή της Μίλαν (2-1). Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην αναμέτρηση με τον Μένεζ στο 21’. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 72’, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πατσίνι. Η ολική ανατροπή των δεδομένων υπέρ της Ελλάς Βερόνα ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σιλιγκάρντι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μίλαν, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση.

Πριν από αυτή την αναμέτρηση το συγκρότημα του Ντελ Νέρι είχε γνωρίσει τρεις σερί ήττες από τις Νάπολι (3-0 εκτός έδρας), Φροζινόνε (2-1 εντός έδρας) και Έμπολι (1-0 εκτός έδρας). Μόλις μία φορά σε 17 αναμετρήσεις κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης μακριά από την έδρα της η Ελλάς Βερόνα. Στις υπόλοιπες σημείωσε επτά ισοπαλίες και εννέα ήττες (11-29 τα γκολ). «Δεν θα πάμε στην έδρα της Σασουόλο για να γίνουμε …θυσία. Αν είχαμε κερδίσει κάποιες αναμετρήσεις που ήταν στα μέτρα μας στον πρώτο γύρο τώρα θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την παραμονή μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των Βερονέζων.

Προηγούμενο ματς: Νικήτρια αναδείχθηκε η Ελλάς Βερόνα στην έδρα της επικρατώντας με 2-1 της Μίλαν, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Ελλάς Βερόνα πανηγύρισε μόλις μία νίκη στα 20 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.