*22η αγωνιστική.

* Τρέχουν σερί με 3 under 2,5 στα μεταξύ τους, τα 2 ηταν under 1,5.

* Από τα 7 που έχουν γίνει μεταξύ τους την τελευταία δεκαετία, έχει εμφανιστεί μόνο ένα διπλό, της Θέλτα το 2022 με 1-0.

* Στον πρώτο γύρο: Τζιρόνα-Θέλτα 1-0 (28/10).

Δείτε τα προγνωστικά ποδοσφαίρου

ΘΕΛΤΑ

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε και στο κύπελλο από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ εντός, αυτή τη φορά με 1-2. Στο 2’ από τον Οϊαρθάμπαλ το 0-1, στην επανάληψη από τον Μπέκερ το 0-2 (66’), μείωσε απλώς στις καθυστερήσεις με τον Ντε Λα Τόρε.

Αποτέλεσμα που είναι απόλυτα δίκαιο, και αυτό του κυπέλλου, σε δύο παιχνίδια με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έδειξε να μην μπορεί να την κοντράρει σοβαρά. Τουλάχιστον πέτυχε ένα γκολ στο τέλος και έδωσε την εντύπωση ότι διεκδίκησε την πρόκριση, κάτι που δεν συνέβη, αφού η πρώτη πραγματική φάση που δημιούργησε ήταν μετά το 0-2 ενώ μετά το 1-2 το παιχνίδι αντί να… πάρει φωτιά, “έσβησε” εντελώς.

Το κύπελλο το ήθελε αλλά δεν ήταν πρώτος στόχος. Στην κατάσταση που βρίσκεται στη βαθμολογία, αδύνατον να μην είναι κύριος στόχος η παραμονή. Μπορεί να ξέφυγε από τη ζώνη, αλλά δεν τελείωσε με τον κίνδυνο, με ένα κακό αποτέλεσμα δικό της και ένα καλό για τις ομάδες που την ακολουθούν, κάλλιστα μπορεί να βρεθεί ξανά τρίτη από το τέλος.

Δυσαρεστημένος ο κόσμος με τους χειρισμούς του Μπενίτεθ όσον αφορά το κύπελλο, ήθελε να βάλει βασικούς και να το παλέψει περισσότερο. “Δημιουργήσαμε μετά από χρόνια όραμα, όλοι θέλαμε να διεκδικήσουμε έναν τίτλο, δεν τα καταφέραμε, λογικό να υπάρχει πικρία. Με το ρόστερ που έχουμε για ροτέισον, δεν μπορούσαμε κάτι περισσότερο, προσπαθήσαμε αλλά δεν μας βγήκε” η εξήγηση του κόουτς ο οποίος επέλεξε να ρίξει βάρος στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Τζιρόνα και δεν το μετανιώνει.

Επιστρέφει ο εξτρέμ Σέρβι.

Θέλτα Στατιστικά

* Έχει δεχτεί τουλάχιστον 1 γκολ σε καθένα από τα 7 τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τα 6 ήταν G/G, τα 5 με over 2,5.

* Χωρίς ισοπαλία στα 4 τελευταία στο “Μπαλαΐδος” σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τα μισά τα κέρδισε, τα άλλα μισά τα έχασε από την ίδια ομάδα, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Παίξε Νόμιμα στην NetBet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΤΖΙΡΟΝΑ

Προηγούμενο ματς: Ήττα από τη Μαγιόρκα με 3-2 στο κύπελλο. Βρέθηκε να χάνει με 3-0 από τα γκολ των Λάριν (21’) και Αμπντόν Πρατς (28’, 35’ πεν.), στο 67’ ήρθε ένα πέναλτι με αποβολή του στόπερ Ραΐγιο, το μετέτρεψε σε γκολ ο Στουάνι (68’), αλλά από ‘κει και πέρα κατάφερε απλώς να μειώσει περισσότερο στις καθυστερήσεις.

Πήγε να αλλάξει τα πάντα το πέναλτι με αποβολή, αλλά η αντίπαλος έδειξε αντοχή και δεν πανικοβλήθηκε όταν εκείνη είχε αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά και να πολιορκεί κατά διαστήματα. Σε γενικές γραμμές πάντως, η εμφάνιση καλή δεν ήταν, το μίνι ροτέισον που έκανε ο Μίτσελ, δεν του βγήκε σε καμία περίπτωση.

Τέλος το κύπελλο που ήταν μια καλή εναλλακτική για να κατακτήσει έναν τίτλο, όλα ή τίποτα όσον αφορά το πρώτο της τρόπαιο, στο πρωτάθλημα. Απόλυτα πειστική η τελευταία της εμφάνιση στη Λα Λίγκα, το 5-1 και μάλιστα με ανατροπή, κόντρα στη Σεβίλλη, μιλάει από μόνο του. Το ίδιο και η βαθμολογική της θέση, το γεγονός και μόνο ότι ανταγωνίζεται τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάτι πρωτοφανές για την πολύ μικρή ιστορία της στην κατηγορία.

Έκανε κακό στο ηθικό του Μίτσελ και των παικτών του ο αποκλεισμός στο κύπελλο, όπως παραδέχθηκε και ο κόουτς. “Για δύο ημέρες δεν ήμασταν καλά, αφού χάσαμε έναν στόχο, τώρα όμως μοναδική μας σκέψη είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι απέναντι στη Θέλτα, σε ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι που μας περιμένει” ανέφερε ο κόουτς των Καταλανών.

Συνεχίζει με τα ίδια προβλήματα, αμφίβολος αλλά με περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής ο στόπερ Έρικ Γκαρθία.

Τζιρόνα Στατιστικά

* Στα 7 τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετράει 5 G/G, τα 4 με over 3,5.

* Στα 7/9 τελευταία είχε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, της ξέφυγε η νίκη μόνο κόντρα στην Μπέτις εκτός.

Θέλτα-Τζιρόνα στην Netbet
netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ