*Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη χρονικά ήταν το 1990 και για τη φάση των ομίλων, με την Ουρουγουάη να επικρατεί με 1-0. Ακολούθησε αυτή του 2010 και για τους “16” της διοργάνωση, με τη “σελέστε” να παίρνει και πάλι τη νίκη, αυτή τη φορά με 2-1.

*Τις 14 συνολικά παρουσίες φτάνει μαζί με τη φετινή, η Ουρουγουάη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δίνει συνεχώς το παρόν από το 2010 και έπειτα, επίδοση που πετυχαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία, καθώς είχε τέσσερις σερί παρουσίες και το διάστημα 1962-1974.

Δείτε τα προγνωστικά Μουντιάλ

*Με τη φετινή συμμετοχή της, η Νότια Κορέα φτάνει τις έντεκα συνολικά παρουσίες στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή είναι η 10η διαδοχική της, δίνοντας κανονικά το παρόν από το 1986 και έπειτα.

*Η Ουρουγουάη είναι η μοναδική ομάδα που έχει δυο παίκτες στο ρόστερ της, οι οποίοι σκόραραν και στα τρία προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Αυτοί είναι οι Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι. Ο πρώτος χρειάζεται μόλις ένα τέρμα για να πιάσει τον Όσκαρ Μίνγκες, που έχει οκτώ συνολικά και είναι ο πρώτος σκόρερ της Ουρουγουάης στη διοργάνωση.

*Τρία τέρματα έχει πετύχει μέχρι τώρα ο Σον Χεούνγκ-Μιν στα δυο προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα (ένα το 2014 και ακόμη δυο το 2018). Αν σκοράρει και στο φετινό θα γίνει ο δεύτερος παίκτης της Νότιας Κορέας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, μετά και τον Παρκ Γι-Σουνγκ (2002, 2006, 2010).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες της Ουρουγουάης

Προηγούμενο ματς: Νίκη 0-2 επί του Καναδά, σε φιλικό προετοιμασίας. Προηγήθηκε με τον Ντε Λα Κρους μόλις στο έκτο λεπτό, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 33′ από τον Νούνιες.

Συνεπής με το ραντεβού της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ουρουγουάη, συμμετέχει για τέταρτη διαδοχική φορά φέτος, φτάνοντας παράλληλα τις 14 συνολικά παρουσίες στην ιστορία της. Δυο φορές μάλιστα κατάφερε να φτάσει και στην κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο αμφότερες ήταν το 1930 και το 1950. Στην τελευταία της συμμετοχή, το 2018, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Γαλλία, με 0-2.

Ζορίστηκε αρκετά κατά τη διάρκεια των προκριματικών, γεγονός που ανάγκασε την ομοσπονδία να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τον εμβληματικό Όσκαρ Ταμπάρες, μετά από 15 χρόνια συνεργασίας μαζί του. Το “λάδι από τη φωτιά” ανέλαβε να βγάλει ο Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος πήρε τα ηνία στις αρχές του έτους και έκανε το 4×4 στα προκριματικά, φέρνοντας τη “σελέστε” στην τρίτη θέση των προκριματικών, πίσω από τις Βραζιλία και Αργεντινή.

Για μια τελευταία φορά θα δώσουν το παρόν στην εθνική οι Φερνάντο Μουσλέρα, Ντιέγκο Γοδίν, Μάρτιν Κάσερες, Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι, καθώς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα βάλουν τέλος στην καριέρα τους με το εθνόσημο. Στην 26αδα βρίσκεται και ο Ρόναλντ Αραούχο, παρότι ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα έχει να αγωνιστεί από τα μέσα του Σεπτέμβρη, έχοντας αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού. Έχει κάνει αρκετά θετικά βήματα για να επιστρέψει στη δράση, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να δώσει το παρόν στη σημερινή πρεμιέρα. Αμφίβολος δίνεται ωστόσο και φορ της Βαλένθια, Έντινσον Καβάνι.

“Για ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι μας. Αυτά που ακολουθούν στη συνέχεια δεν είναι κάτι που με απασχολεί για την ώρα. Υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις μας, όμως το πιο σημαντικό για εμάς τώρα είναι να κερδίσουμε τη Νότια Κορέα”, δήλωσε ο κόουτς Αλόνσο.

Ουρουγουάη Στατιστικά

*No Goal τα επτά τελευταία παιχνίδια της.

*Under 2.5 τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες της Νότιας Κορέας

Προηγούμενο ματς: Νίκη 1-0 επί της Ισλανδίας, σε φιλικό προετοιμασίας. Το τέρμα που σημείωσε ο Σονγκ Μιν-Κιου στο 33′, στάθηκε αρκετό για να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα.

Για δέκατη διαδοχική φορά και ενδέκατη συνολικά στην ιστορία της, η Νότια Κορέα δίνει κανονικά το παρόν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά και πιο αξιόλογη πορεία της είναι αυτή του 2002, όταν και ήταν οικοδέσποινα μαζί με την Ιαπωνία και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Στις υπόλοιπες, έφτασε μια φορά μέχρι και τη φάση των “16”, το 2010, ενώ σε όλες τις άλλες έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων.

Στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, στα γήπεδα της Ρωσίας, ξεκίνησε με δυο ήττες την πορεία της κόντρα σε Σουηδία (0-1) και Μεξικό (1-2), για να τελειώσει την πορεία της με νίκη επί της Γερμανίας (2-0). Εξασφάλισε το απευθείας εισιτήριο για το Κατάρ, μετά και τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στον όμιλο της στα προκριματικά, όπου σε δέκα παιχνίδια είχε ρεκόρ 7-2-1 και έμεινε στο -2 από το πρωτοπόρο Ιράν.

Από τον Αύγουστο του 2018 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδος ο Πορτογάλος Πάουλο Μπέντο, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε και από τη χώρα μας αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό. Από τους 26 συνολικά παίκτες που κλήθηκαν στην αποστολή, οι εννέα αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ξεχωρίζει φυσικά ο εξτρέμ της Τότεναμ, Σον Χεούνγκ-Μιν, ενώ στις επιλογές είναι και οι δυο παίκτες του Ολυμπιακού Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ (μέσος) και Χουάνγκ Ουί-Τζο (επιθετικός).

“Γνωρίζουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες με αυτούς τους αντιπάλους που θα παίξουμε. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι και στην ιστορία της διοργάνωσης, έχουμε προκριθεί μόλις δυο φορές στα νοκ άουτ. Γι’ αυτό και δεν πιστεύω ότι έχουμε πίεση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δώσει κανονικά το παρόν ο Σον Χεούνγκ-Μιν, ο οποίος θα αγωνιστεί με ειδική προστατευτική μάσκα, μετά και το κάταγμα που υπέστη στο παιχνίδι της Τότεναμ με τη Μαρσέιγ.

Νότια Κορέα Στατιστικά

*No Goal τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.

*Over 2.5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.

Ουρουγουάη – Νότια Κορέα στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Live Updates και Match Center για το παιχνίδι Ουρουγουάη – Νότια Κορέα ΕΔΩ