Προγνωστικά Τένις: Μονομαχία τίτλου και Νο.1 μεταξύ Ρουντ και Αλκαράθ

Spyros_Betarades
Σπύρος Ματσούκης
Ανανεώθηκε:
Τέννις slider

Κάσπερ Ρουντ – Κάρλος Αλκαράθ

Ο Νο.4 του κόσμου Κάρλος Αλκαράθ θα παίξει τον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας του χάρη στην εντυπωσιακή νίκη του κόντρα στον Τιαφόε στα πέντε σετ το βράδυ του Σαββάτου. Ο Ισπανός πλέον μετράει τρία συνεχόμενα ματς των πέντε σετ μετά από αυτά κόντρα στου Τσίλιτς και Σίνερ, και 14 ώρες μέσα στο court μόλις στους τελευταίους τρεις γύρους. Ο νεαρός Ισπανός έγινε γνωστός στο κοινό στο περσινό US Open με μια πορεία μέχρι τα προημιτελικά, που σταμάτησε δυστυχώς λόγω τραυματισμού, αλλά μέσα σε ένα χρόνο όχι μόνο ξαναέφτασε στο ίδιο στάδιο αλλά θα διεκδικήσει και τον πρώτο του τίτλο Grand Slam. Πρόκειται ξεκάθαρα για το μελλοντικό νούμερο ένα στον κόσμο, ο οποίος φέτος μέσα σε μια εξαιρετική χρονιά κέρδισε τέσσερις τίτλους σε διάστημα τριών μηνών στο χώμα σε Rio Open, Barcelona Open και δύο διοργανώσεις Masters στο Μαϊάμι και στη Μαδρίτη. Μεταξύ των πολλών επιτευγμάτων του φέτος, ο Αλκαράθ έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ραφαέλ Ναδάλ στην ίδια διοργάνωση στο χώμα και ήταν ο νεότερος νούμερο πέντε στον κόσμο από τον Ναδάλ το 2005.

Από την άλλη ο No.7 στον κόσμο Κάσπερ Ρουντ φτάνει στον δεύτερο τελικό Grand Slam της καριέρας του και μάλιστα την ίδια σεζόν, αφού τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Ναδάλ στο Roland-Garros τον Ιούνιο. Ο 23χρονος ξεπέρασε στα ημιτελικά ένα πολύ μαχητικό Κατσάνοφ στα τέσσερα σετ για να επιβεβαιώσει τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχε είδη σημειώσει στην πορεία του μέχρι εδώ, όπως οι νίκες απέναντι στους Πολ και Μπερετίνι. Ο Ρουντ έχει κερδίσει τρεις τίτλους ATP αυτή τη σεζόν στο αγαπημένο του χώμα στο Μπουένος Άιρες, τη Γενεύη και το Γκστάαντ για να ανεβάσει έτσι το σύνολο της καριέρας του στους εννέα αφού κέρδισε πέντε στους πέντε τελικούς την περασμένη σεζόν.

Ο Ισπανός πέρασε όλα τα τεστ με επιτυχία αυτή την εβδομάδα κερδίζοντας περισσότερους θαυμαστές κατά την διάρκεια της διοργάνωσης και πιθανότατα θα χαίρει μεγαλύτερης υποστήριξης στο σημερινό τελικό. Ο Αλκαράθ κέρδισε τον Ρούντ φέτος στον τελικό του Miami Open κερδίζοντας τον τίτλο και οδηγώντας πλέον το μεταξύ τους head-to-head με 2-0 νίκες. Ωστόσο με τόσα πολλά να διακυβεύονται στο σημερινό ματς τα νεύρα, η πίεση και το άγχος είναι αδύνατον να μην κάνουν την εμφάνιση τους και από τους δύο πλευρές.

Όποιος και αν είναι ο κατακτητής του τίτλου θα γίνει όχι μόνο πρωταθλητής Grand Slam αλλά θα ανέβει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από την Δευτέρα και έτσι η νίκη έχει διπλή σημασία σε αυτόν τον τελικό. Το ματς αναμένεται αρκετά αμφίρροπο όπου σίγουρα λίγοι πόντοι θα κρίνουν μόνο τον νικητή, όμως με τον Αλκαράθ να δείχνει εξαρχής πως είναι γεννημένος πρωταθλητής θα τον εμπιστευτούμε σήμερα για την νίκη και την άνοδο του στην κορυφή του αθλήματος.

Εκτίμηση: Αλκαράθ & Over 32.5 γκέιμς (1.95)

Δείτε τα Προγνωστικά Tένις

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ