Προγνωστικά Μπάσκετ: Over η Φενέρμπαχτσε, Under η Τενερίφη

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
μπάσκετ slider

5107. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (20:30, COSMOTE SPORT 8)

Δεύτερη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του τουρκικού πρωταθλήματος. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις τρεις νίκες, με τη Φενέρμπαχτσε να προηγείται 1-0. Η Φενέρμπαχτσε έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο (94-69), το δεύτερο και το πέμπτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια γίνονται στο σπίτι της και το τρίτο και τέταρτο (αν χρειαστεί) στο γήπεδο της Νταρουσάφακα.

Ισοπεδωτική ήταν στο πρώτο ματς η Φενέρ, που διέλυσε την Νταρουσάφακα με 94-69, την Τρίτη, εντός έδρας, κι έκανε το 1-0 στη σειρά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο ματς και μετά το 7-8 δε βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ, με τη διαφορά να ανοίγει στους 12 (47-35) λίγο πριν από το ημίχρονο, στους 16 (72-56) με το τέλος της τρίτης περιόδου και στους 27 (94-67) λίγο πριν από το φινάλε. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και κανείς παίκτης δεν έπαιξε για περισσότερα από 24 λεπτά, ενώ οι 11 από τους 12 που χρησιμοποίησε πέτυχαν καλάθι, με κορυφαίο τον Μαχμούτογλου (14π) και διψήφιους τους Ντουβερίογλου (10π), Χένρι (10π, 8ασ) και Βέσελι (10π, 6ρ).

Φενέρμπαχτσε – Νταρουσάφακα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μέτρια προς κακή βραδιά ήταν τα περισσότερα αστέρια της «Ντάτσκα», με εξαίρεση τους Μπουθ (19π) και Κοπέν (16π, 5ρ, 5ασ), και με ελλιπή αμυντική προσήλωση θα ήταν… θαύμα να κάνει το «διπλό». Απολύτως δίκαιη η ήττα της, που ήταν η 13η στα έσχατα 14 μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τα δύο σύνολα στο δεύτερο ματς, οπότε ο «άσος» και το Over 84,5 πόντοι της Φενέρ, στο 1,90, στη Winmasters θα μπει στο δελτίο μας.


5090. ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ (22:00, COSMOTE SPORT 7)

Πρώτη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος. Τη πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει τις δύο νίκες. Η Μπανταλόνα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, οπότε το πρώτο και το τρίτο (αν χρειαστεί) παιχνίδια γίνονται στην Καταλονία και το δεύτερο στο γήπεδο της Τενερίφης.

Η εκτός έδρας νίκη στη Βιτόρια, την τελευταία αγωνιστική, με 89-81 επί της Μπασκόνια, στις 14 Μαΐου, έδωσε την τέταρτη θέση στην Μπανταλόνα, με συνέπεια να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά με την Τενερίφη. Οι Καταλανοί δεν είχαν σταθερότητα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, αφού μέτρησαν τέσσερις αποτυχίες στα έσχατα οκτώ, ενώ με τους νησιώτες βρέθηκαν τρεις φορές αντίπαλοι με απολογισμό ένα θετικό αποτέλεσμα (79-72, εκτός, στις 23 Οκτωβρίου) και δύο αρνητικά (74-58, εντός, στις 12 Φεβρουαρίου και για το Κύπελλο, 64-62, στη Γρανάδα, πέντε ημέρες αργότερα). Παραμένει αμφίβολος ο φόργουορντ Μποτζιάνσκι.

Μπανταλόνα – Τενερίφη στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τρεις ήττες στα πιο πρόσφατα πέντε η Τενερίφη έχασε την τέταρτη θέση, ενώ με την επικράτησή της επί της Ανδόρα, με 77-75 στις 14 Μαΐου εκτός έδρας, απέφυγε την έβδομη και τη φιναλίστ της Ευρωλίγκας Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Είχε αρκετά βαρύ πρόγραμμα και οι 12 ημέρες ξεκούρασης ήταν απαραίτητες προκειμένου το συγκρότημα του Τσους Βιδορέτα να γεμίσει μπαταρίες.

Οριακό φαβορί η γηπεδούχος, με τη φιλοξενούμενη να έχει ήδη νικήσει μία φορά φέτος στην Καταλονία. Θα αποφύγουμε το σημείο και θα προτιμήσουμε το Under 77,5 πόντοι της Τενερίφης, στο 1,93 στη Stoiximan, καθώς αναμένουμε αγώνα χαμηλού ρυθμού.