Η… επέτειος του Ολυμπιακού

Ανανεώθηκε:
Μπάσκετ προγνωστικά

«Τώρα σφίγγουν τα γάλατα» έγραφα χθες εδώ και αυτή η ατάκα επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων στην πρώτη δόση της τρίτης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Κολοσσός Ρόδου συνέχισε την παράδοση που έχει δημιουργήσει και άλωσε για πέμπτη απανωτή σεζόν το «Nick Gallis Hall», ο Απόλλων Πατρών έριξε στο κανναβάτσο την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε πολύ απέναντι στον Ηρακλή ώστε να κάνει σεφτέ στις νίκες, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες εντός και εκτός των τειχών.

Με το Περιστέρι να έχει ρεπό, λόγω της συμμετοχής 13 ομάδων στο Πρωτάθλημα, σήμερα διεξάγονται άλλα δυο ματς, ενώ η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ιωνικός Νικαίας.

Η αυλαία της σημερινής δράσης ανοίγει στις 17:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών στον αγώνα που φέρνει αντιμέτωπες τις δυο μόνες αήττητες του Πρωταθλήματος, μετά τις πρώτες δυο αγωνιστικές.

Οι Πειραιώτες πέτυχαν το 2-0 με ισάριθμες κατοστάρες απέναντι στην ΑΕΚ στο ΣΕΦ και εκτός έδρας με το Λαύριο έχοντας μέσο όρο 105.5 πόντους στην επίθεση και 75.0 στην άμυνα.

Ολυμπιακός-Προμηθέας | 1 & Over 163.5 @ 2.05
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας κατά την οποία ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στην παράταση και νίκησε τη Ζαλγκίρις, ενώ την Παρασκευή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από την πλευρά τους οι Πατρινοί επιβλήθηκαν του Περιστερίου εκτός έδρας και του ΠΑΟΚ στο «Δημήτριος Τόφαλος», έχουν μέσο όρο 86.0 πόντους στην επίθεση και 79.0 στην άμυνα και ετοιμάζονται για το μεθαυριανό ντεμπούτο τους στο Eurocup, εκτός έδρας με τη Βαλένθια.

Το ματς επέχει και έναν… επετειακό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι ο αγώνας Ολυμπιακός-Προμηθέας (86-59) στις 8 Μαΐου του 2019 υπήρξε ο τελευταίος που είχαν παίξει οι Ερυθρόλευκοι προτού αποσυρθούν από τις εγχώριες διοργανώσεις σηκώνοντας το λάβαρο του «μέχρι τέλους».

Δώδεκα ημέρες αργότερα δεν εμφανίσθηκαν στο ΟΑΚΑ όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του Α΄ γύρου των play offs και έκτοτε επί δυο συναπτές σεζόν απείχαν από τα δρώμενα εντός των τειχών και αγωνίζονταν μονάχα στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Προμηθέα μοστράροντας ρεκόρ 9-0, με πέντε νίκες στο ΣΕΦ και τέσσερις στην Πάτρα. Σε τέσσερα από τα προηγούμενα εννέα ματς επικράτησε με διαφορά άνω των 27 πόντων.

Στον αντίποδα, υπήρξε  δραματικός και εξελίχθηκε σε θρίλερ  ο δεύτερος ημιτελικός των play offs στις 26 Μαΐου του 2018, στο ΣΕΦ όπου οι οικοδεσπότες επιβλήθηκαν με 89-88, με ανατροπή και χάρη στο τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στα 14’’, ενώ στην εκπνοή αστόχησε ο Μοχάμεντ Φαγέ, ο οποίος αμέσως ξέσπασε σε λυγμούς!

Σε ρόλο συνδετικού κρίκου εμφανίζεται ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος διάγει την τρίτη σεζόν του με τον Προμηθέα, έχοντας προηγουμένως φορέσει επί έξι συναπτές περιόδους τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Επίσης ο Ισπανός προπονητής του Προμηθέα Λουίς Κασιμίρο είχε παίκτη του τον Σακιέλ ΜακΚίσικ για τρεις μήνες τη σεζόν 2017-18 στη Γκραν Κανάρια και μάλιστα η συνύπαρξη τους υπήρξε επεισοδιακή και κατέληξε σε βίαιο διαζύγιο.

Τρεις ώρες αργότερα (20:00) στο γήπεδο της Νεάπολης διεξάγεται ο αγώνας ανάμεσα στη Λάρισα και στο Λαύριο που βρίσκει τις δυο ομάδες στο 1-1.

Οι Θεσσαλοί έχουν νικήσει στην έδρα τους τον Κολοσσό ρόδου, ενώ ηττήθηκαν στα Άνω Λιόσια από την ΑΕΚ, με μέσο όρο 75.0 πόντους στην επίθεση και 79.0 στην άμυνα.

Οι φιναλίστ της περυσινής σεζόν, οι οποίοι την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Ουνικάχα Μάλαγα, νίκησαν στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ και ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό στην έδρα τους, με μέσο όρο 80.5 πόντους στην επίθεση και 90.5 στην άμυνα.

Στα προηγούμενα τρία μεταξύ τους ματς, το Λαύριο πλειοδοτεί στις νίκες με 2-1 (78-98, 66-58, 81-75), ενώ σε ρόλο «διπλού πράκτορα» εμφανίζεται ο εκ Γκάμπια ορμώμενος Ουσμάν Κρουμπάλι, που φορά τη φανέλα της Λάρισας, ενώ τη σεζόν 2015-16 αγωνίσθηκε στην ομάδα της Λαυρεωτικής.

Λάρισα – Λαύριο | 1 & Over 152.5 @ 3,20
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προγνωστικά στοιχήματος

Στο στοιχηματικό «δια ταύτα» τώρα…

Xθες πέσαμε μέσα στην πρόταση για τον συνδυασμό του διπλού στο ημίχρονο με τον άσο στο τελικό σκορ του αγώνα ΠΑΟΚ-Ηρακλής (72-69) με απόδοση 5.60, στο να βγει πρώτος σκόρερ ο Ολιβιέ Χάνλαν στο ματς Αρης-Κολοσσός (81-85) με απόδοση 2.87 και στο εύρος 148-161 πόντων στην αναμέτρηση Απόλλων-ΑΕΚ (84-68) με απόδοση 2.57.

Πάμε παρακάτω, λοιπόν…  

Στον αγώνα Ολυμπιακός-Προμηθέας θα πόνταρα στη νίκη των γηπεδούχων μαζί με το over των 163.5 πόντων με απόδοση 2.05, στο να σημειωθούν πάνω από 170 πόντοι με απόδοση 2.70, στο χάντικαπ -16.5 πόντων με απόδοση 2.07, στο over των 13.5 πόντων του Σάσα Βεζένκοφ και των 14.5 πόντων του Κέντρικ Ρέι με απόδοση 4.18 και στο να βγει πρώτος σκόρερ ο Βεζένκοφ με απόδοση 4.20.

Στο ματς Λάρισα-Λαύριο στέκομαι στις επιλογές της νίκης του Λαυρίου με απόδοση 1.70, της νίκης του μαζί με το over των 152.5 πόντων με απόδοση 3.20, στο εύρος 146-158 πόντων με απόδοση 2.72, στο χάντικαπ -5.5 πόντων με απόδοση 2.37, στο over των 11.5 πόντων του Θοδωρή Ζάρα και των 1.5 τριπόντων του Βασιλη Μουράτου με απόδοση 4.40 και στο να βγει πρώτος σκόρερ ο Τζέι Θριτ με απόδοση 4.70.