*5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

*Κεκλεισμένων των θυρών.

*Στον πρώτο γύρο: Μπράγκα – ΑΕΚ 3-0

*Μόλις μια νίκη πήρε η ΑΕΚ στα τελευταία εννέα εντός έδρας ματς για το Γιουρόπα Λιγκ (1-5-3), δέχτηκε γκολ στα οκτώ!

*Στο 2-0-2 το εντός έδρας ρεκόρ της ΑΕΚ κόντρα σε ομάδες της Πορτογαλίας.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΑΕΚ – Μπράγκα στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ ΑΝΑΛΥΣΗ

Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ερχόταν απ’ την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα απ’ τη Ζόρια, που προκάλεσε εσωστρέφεια και έντονη κριτική, όφειλε να δείξει κάτι διαφορετικό, το έκανε πειστικά στην Αρκαδία και πήρε μια δίκαιη νίκη. Ήταν ανώτερη απ’ τον Αστέρα σ’ ολόκληρο το παιχνίδι, είχε δημιουργικότητα και ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι, απειλήθηκε μόνο σε δυο-τρεις περιπτώσεις, στο φινάλε θα μπορούσε να πάθει τη ζημιά, καθώς έμενε στο «εύθραυστο» 1-2.

Τέταρτη σερί νίκη για την ομάδα του Καρέρα στο πρωτάθλημα, έχει πέντε νίκες στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές (5-1-1), με 19 πόντους είναι τρίτη στη βαθμολογία. Είχε προηγηθεί η απρόσμενη εντός έδρας ήττα 0-3 απ’ τη Ζόρια για το Γιουρόπα Λιγκ, αποτέλεσμα που εν μέρει μπορεί να θεωρηθεί πλασματικό, αφού η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα από νωρίς (48’). Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μια ντροπιαστική ήττα, η οποία εκτός απροόπτου οδηγεί σε οριστικό αποκλεισμό την «ένωση».  Μηδαμινές οι ελπίδες πρόκρισης, η ΑΕΚ πρέπει να κάνει 2/2 νίκες με Μπράγκα και Λέστερ (εκτός έδρας), ενώ περιμένει μη νίκη της Μπράγκα  στο εντός έδρας ματς με τη Ζόρια. Επιστρέφει μετά από δύο μήνες ο Λιβάι Γκαρσία, εκτός οι Τσιγκρίνσκι και Σάκχοφ (τιμωρημένος).

“Παρότι έχουμε λίγες ελπίδες πρόκρισης θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε την Μπράγκα. Είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά όσο είσαι ζωντανός έχεις ελπίδες. Έχουμε δύο ακόμα ευρωπαϊκούς αγώνες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό”, είπε ο Καρέρα, που επεσήμανε ότι μάλλον θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς ακολουθεί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βλέπουν ενδεκάδα οι Γαλανόπουλος, Αλμπάνης και Χνιντ.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 1-2 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο Λιβάγια το 0-1 στο 13’, ισοφάρισε ο Αστέρας με τον Μπαράλες στο 44’. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος, σκόραρε με τον Ανσαριφάρντ στο 58’ για το 1-2 και είχε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

ΑΕΚ Στατιστικά

*Μετράει 9/14 2-3 Goal σ’ όλες τις διοργανώσεις (δες το στην Stoiximan).

*G/G στα 6/9 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

ΜΠΡΑΓΚΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Κρατά την κατάσταση στα χέρια της, με νίκη σήμερα θα είναι σίγουρα στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, της αρκεί ακόμη και η ισοπαλία αν συνδυαστεί με μη νίκη της Ζόρια κόντρα στη Λέστερ. Σε κάθε περίπτωση, η Μπράγκα θα παραταχθεί απόψε από θέση ισχύος, έχουσα και το 3-0 με την ΑΕΚ στις αποσκευές της, κάτι που την ευνοεί σε πιθανή ισοβαθμία. Έρχεται απ’ το εντός έδρας 1-0 επί της Φαρένσε, ένα δίκαιο αποτέλεσμα, παρότι διαμορφώθηκε με γκολ στα τελευταία λεπτά. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε πολλές ευκαιρίες, είχε και δοκάρι.

Κάνει τρομερά πράγματα στο πρωτάθλημα, έρχεται από έξι σερί νίκες και πλέον είναι δεύτερη με 18 πόντους, στο -4 απ’ την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σε ό,τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, την περασμένη εβδομάδα πλησίασε σε μια τεράστια νίκη κόντρα στη Λέστερ, προηγήθηκε τρεις φορές, η τελευταία εκ των οποίων στο 90’, ωστόσο ισοφαρίστηκε ισάριθμες και έμεινε στο 3-3. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές απουσίες. Εξαιρετική εκτός έδρας η Μπράγκα στο Γιουρόπα Λιγκ, έχασε μόλις δύο φορές στις τελευταίες εννέα εξόδους (6-1-2).

“Θα μπούμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, ποτέ δεν είναι εύκολος ένας αγώνας στην Ελλάδα, αλλά θα κρατήσουμε τις ιδέες μας”, είπε ο κόουτς Καρβαλιάλ. Έμειναν εκτός αποστολής οι Ρουίς Φόντε, Γκαϊτάν, Μόουρα και Ρολάντο.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 1-0 επί της Φαρένσε. Το γκολ ο Μουσράτι στο 87’. Σώθηκε απ’ το VAR στο πρώτο ημίχρονο (οφσάιντ το γκολ της Φαρένσε), ωστόσο στο δεύτερο μέρος ήταν κυριαρχική, είχε πολλές ευκαιρίες και δοκάρι.

ΜΠΡΑΓΚΑ Στατιστικά

*Εχει 5/9 N/G στα τελευταία της παιχνίδια.

*Εχει 8/11 over 2,5 στα τελευταία ματς.