*Αγώνες ρεβάνς για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ, ακολουθεί παράταση και εάν χρειαστεί πέναλτι.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του Βαντούζ – Λέφσκι Σόφιας.

Πρώτο παιχνίδι: Κλάσβικ – Ζαγκλίρις 1-2

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ (Λιθουανία, 189)

Το καλύτερο που μπορούσε να κάνει, το έκανε κόντρα στην Κλάσβικ η Ζαλγκίρις, που έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον 2ο γύρο μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα. Οι Λιθουανοί κατάφεραν να προηγηθούν στο 40′ με τον Άνταλ, οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν έψαξαν το γκολ και στο 60′ έφτασαν στην ισοφάριση με πέναλτι. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αντιδράσει και η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Εμποτζί με κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 1-2. Αυτή μάλιστα ήταν και η τέταρτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για το συγκρότημα του Βάλντας Ουρμπόνας, που ανέλαβε την ομάδα στα τέλη Ιουνίου.

“Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και η αντίπαλος περίμενε να κάνουμε το λάθος για να μπορέσει να μας απειλήσει. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, όμως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια κλειστή άμυνα. Πιστεύω πως στη ρεβάνς θα βρούμε πιο εύκολα διαδρόμους. Είχαμε χρόνο για να αναλύσουμε το πρώτο ματς και τα λάθη που κάναμε, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και αν παίξουμε όπως ξέρουμε είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε”, ανέφερε ο τεχνικός Ουρμπόνας.

Η Ζαλγκίρις επέστρεψε στο Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από απουσία πέντε ετών, ενώ αυτή είναι η έβδομη φορά που συμμετέχει σε αυτά. Στο πρωτάθλημα το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διακοπή (επαναρχίζει στις 4 Αυγούστου), βρίσκεται μετά το πέρασμα 18 αγωνιστικών στη δεύτερη θέση και στο -7 απ’ την πρωτοπόρο Σούντουβα, έχοντας ωστόσο παιχνίδι λιγότερο.

Έχασε το πρώτο παιχνίδι ο βασικός φορ Τόμας Σζίμκοβιτς, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά και υπολογίζεται για το σημερινό ματς,

Προηγούμενο ματς: Με 1-2 επικράτησε της Κλάσβικ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι η Ζαλγκίρις.

Στατιστικό: N/G τα 6/7 τελευταία παιχνίδια της.

Το Ζαλγκίρις – Κλάκσβικ παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΛΑΣΒΙΚ (Νησιά Φερόε, 436)

Είχε εξ αρχής δύσκολη αποστολή κόντρα στην ποιοτικότερη Ζαλγκίρις, η Κλάσβικ πλήρωσε ακριβά τα πολλά λάθη της άμυνας της και μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα, γνωρίζει πως έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Καλύτεροι οι Λιθουανοί που έφταναν ευκολότερα στην περιοχή της και κατάφεραν από στημένα να βρουν δίχτυα, ενώ το μοναδικό γκολ της Κλάσβικ σημείωσε με πέναλτι στο 60′ ο Μπιαρτάλιο. “Οι παίκτες μου έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασαν. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, ωστόσο δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψουμε με το καλύτερο αποτέλεσμα”, ανέφερε ο τεχνικός Τόμανσεν.

Πέρσι η Κλάσβικ κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον προκαταρκτικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της Μπιρκιρκάρα (1-1, 2-1). Δίνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν το παρών στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και τέταρτη συνολικά. Πρόκειται μάλιστα για την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη χώρα της (17 πρωταθλήματα), ωστόσο από το 1999 και έπειτα δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο. Από τις 28/06 η Κλάσβικ δεν έχει υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα λόγω της διακοπής του, ενώ η επανέναρξη του είναι προγραμματισμένη για τις 27/07.

Προηγούμενο ματς: Την ήττα με 1-2 από τη Ζαλγκίρις γνώρισε η Κλάσβικ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Στατιστικό: n/g τα 4/5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (δες το στην Goalbet).