* Πρώτα παιχνίδια για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης.

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τη Φίτεσε στο 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΡΑΣΙΝΓΚ (Λουξεμβούργο, -)

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Ρασίνγκ θα δώσει το παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί να τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος Λουξεμβούργου, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς (εννέα νίκες, οχτώ ισοπαλίες, εννέα ήττες/ 41-40 τα γκολ), ωστόσο κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο της ιστορία της επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι της Χόστερτ, εξασφαλίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν από δέκα χρόνια, και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2008/09 συμμετείχε στον 1ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στον οποίο γνώρισε βαρύτατο αποκλεισμό με συνολικό σκορ 10-1 από την Κάλμαρ. Στην τεχνική ηγεσία της Ρασίνγκ βρίσκεται από το 2017 ο Πάτρικ Γκρέτνικ. Τέσσερις ποδοσφαιριστές αποχώρησαν ως ελεύθεροι, πρόκειται για τους Σάντος (ΜΕ), Γκέρμαναουντ (ΤΕ), Χουρέμοβιτς (ΜΕ) και Μπερναρντέλι (ΑΜ). Αποκτήθηκαν ισάριθμοι, οι Μπιρκ (ΑΜ), Ντος Σάντος (ΑΜ), Ατάιντε (ΜΕ) και Σιμάγιερ (ΕΠ).

Προηγούμενο ματς: Η Ρασίνγκ επικράτησε εκτός έδρας στη διαδικασία των πέναλτι της Χόστερτ για το Κύπελλο Λουξεμβούργου.

Στατιστικό: Η Ρασίνγκ κράτησε ανέπαφη την εστία της στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στην Betshop)

Δείτε τα προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

Το Ρασίνγκ – Βιτορούλ παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΒΙΤΟΥΡΟΥΛ (Ρουμανία, 219)

Το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε την περασμένη σεζόν μέσω του πρωταθλήματος Ρουμανίας η Βιτορούλ, η οποία κατέκτησε την 4η θέση στα πλέι οφ συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς. Στην κανονική διάρκεια με του 44 βαθμούς που συγκέντρωσε είχε καταταγεί 5η. Η φετινή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πέρσι ξεκίνησε την πορεία της από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο γνώρισε τον αποκλεισμό από τον ΑΠΟΕΛ.

Στη συνέχεια αναμετρήθηκε με τη Σάλτσμπουργκ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, από την οποία τέθηκε νοκ άουτ. Από το 2014 στην τεχνική ηγεσία της Βιτορούλ βρίσκεται ο παλαίμαχος θρύλος του ρουμανικού ποδοσφαίρου, Γκέοργκι Χάτζι. «Θέλουμε να κερδίσουμε την πρόκριση κόντρα στη Ρασίνγκ, θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχει φαβορί στο ζευγάρι, θα είναι λάθος να πιστέψουμε πως εμείς είμαστε αυτό. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, οπότε περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 53χρονος προπονητής. Παρελθόν αποτέλεσαν οι Γκανέα (ΑΜ) και Τσιτσαλντάου (ΜΕ) που μετακόμισαν στις Αθλέτικ Μπιλμπάο και Κραϊόβα, αντίστοιχα, έναντι συνολικά 2.000.000 ευρώ. Παράλληλα, αποκτήθηκαν έξι ποδοσφαιριστές, οι πέντε από την εγχώρια αγορά.

Προηγούμενο ματς: Η Βιτορούλ επικράτησε με 3-1 της Ραντόμιακ Ράντομ σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: Σημειώθηκε NG στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Βιτορούλ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Παναγιώτης Κιστογλίδης