* 10η αγωνιστική

* Στον πρώτο γύρο: Γιβάσκιλα – ΚΠΒ-Ζ 0-0

ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ

Αφού κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Χάκα (2-0 εκτός έδρας), και μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Καζάανι (2-2 εντός έδρας), η Γιβάσκιλα επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα την προηγούμενη βδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Μάνινεν γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Ούλου. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με το γκολ του Μορίν στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 71’. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Λάινε ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους.

Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε ο Μορίν με το δεύτερο προσωπικό γκολ του από την άσπρη βούλα του πέναλτι, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Συμβόλαιο συνεργασίας με τη Γιβάσκιλα υπέγραψε (και πάλι) ο Γιασίν Αμπαχασίνε, ο οποίος δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην αποστολή σήμερα. Ο 28χρονος Φινλανδός επιθετικός αποχώρησε από το σύλλογο την 1η Ιανουαρίου και έμεινε χωρίς ομάδα όλο αυτό το διάστημα. «Αν το βάλει στόχο, μπορεί να βρεθεί στο top-5 επιθετικών της χώρας», υπογράμμισε ο προπονητής της Γιβάσκιλα, Μίκο Μάνινεν.

Προηγούμενο ματς: Την εκτός έδρας ήττα με 2-1 γνώρισε η Γιβάσκιλα από την Ούλου για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Η Γιβάσκιλα αγνοεί τη νίκη στα πέντε συνολικά εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα (δες το στην Goalbet)

Το Γιβάσκιλα – ΚΠΒ-Ζ παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΠΒ-Ζ

Τρεις νίκες πανηγύρισε η ΚΠΒ-Ζ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Κορόνεν επικράτησε των Ούλου (1-0 εντός έδρας), Κλούμπι 04 (2-1 εντός έδρας) και Κότκα (1-0 εντός έδρας), ενώ παράλληλα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Χέλσινγκφορς (2-0 εκτός έδρας). Την προηγούμενη βδομάδα κόντρα στην Κότκα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Καρμολάτσεμπ, έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’.

Στις τέσσερις συνολικά εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε η ΚΠΒ-Ζ για την ίδια διοργάνωση σημείωσε μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Στις δύο σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ, ενώ παράλληλα σημειώθηκε GG. Πριν από δύο χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου του 2016 χρονολογείται η τελευταία εκτός έδρας νίκη της ΚΠΒ-Ζ επί της Γιβάσκιλα σε όλες τις διοργανώσεις (1-0). Δεν αποκλείεται να βρεθεί στην αποστολή του προπονητή της ΚΠΒ-Ζ ο αμφίβολος Χινεστρόζα (ΑΜ, 8/0). Νοκ άουτ τέθηκε ο Νισίσεν (ΜΕ, 8/1) λόγω ίωσης.

Προηγούμενο ματς: Η ΚΠΒ-Ζ επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Κότκα για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Σημειώθηκε NG στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ΚΠΒ-Ζ για το πρωτάθλημα.

Παναγιώτης Κιστογλίδης