* Η Σάντερλαντ παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ

Μετά την ήττα που γνώρισε από την Πρέστον (1-0 εκτός έδρας) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Σέφιλντ Γουένσντεϊ πανηγύρισε την πρόκριση από τον 1ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας, επικρατώντας εντός έδρας με 4-1 της Τσέστερφιλντ. Το Σάββατο (12/8) οι «κουκουβάγιες» αναδείχθηκαν ισόπαλες με την ΚΠΡ (1-1 εντός έδρας) για το πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Μάκι στο 23’. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γουίναλ.

«Έπρεπε να κάνουμε περισσότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Χάρηκα με τον τρόπο που αντιδράσαμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Κατά διαστήματα παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Είμαι χαρούμενος για το βαθμό, αλλά θέλαμε τη νίκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του συλλόγου, Κάρλος Καρβαχάλ. Πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου του 1997 χρονολογείται η τελευταία εντός έδρας νίκη της Σέφιλντ Γουένσντεϊ επί της Σάντερλαντ (2-1).

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες αναδείχθηκαν Σέφιλντ Γουένσντεϊ και ΚΠΡ στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην έδρα της πρώτης (1-1), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Σημειώθηκε under 2,5 στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με αντίπαλο τη Σάντερλαντ σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στην Bet365)

Δείτε τα Προγνωστικά Αγγλίας (Κλικ Εδώ)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Την πρώτη φετινή νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε την Κυριακή (13/8) η Σάντερλαντ, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1 της Νόριτς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 27’ με τον Γκραμπάν. Στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 60’ ο ΜακΓκίντι διπλασίασε τα τέρματά τους, προτού ο Γκραμπάν ανεβάσει ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα με το αυτογκόλ του Γκραμπάν στο 78’.

Ο 29χρονος Άγγλος επιθετικός, Λιούις Γκραμπάν, ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν σκοράροντας ήδη τρεις φορές στο πρωτάθλημα. Απόλυτα ευχαριστημένος από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του έμεινε ο Σάιμον Γκρέισον. «Γνωρίζαμε πως θα δώσουμε μία δύσκολη μάχη. Το γεγονός πως προηγηθήκαμε με 3-0 ήταν πολύ ευχάριστο. Ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα για εμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των «μαυρόγατων». Η Σάντερλαντ πανηγύρισε τη νίκη (4-2) στην τελευταία επίσκεψή της στην έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ πριν από δέκα χρόνια (20/1/07).

Προηγούμενο ματς: Η Σάντερλαντ επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Νόριτς, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Σάντερλαντ σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ σε όλες τις διοργανώσεις.

Παναγιώτης Κιστογλίδης