*3η αγωνιστική

*Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

*Η Γκενκ αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τουρκική ομάδα στην Ευρώπη, ενώ η Μπεσίκτας απέναντι σε βελγικές ομάδες μετρά 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Σε έναν απόλυτα ισορροπημένο όμιλο μέχρι στιγμής, η Μπεσίκτας μετρά 1 νίκη και 1 ισοπαλία. Ξεκίνησε δυναμικά, επικρατώντας εντός έδρας με σκορ 3-1 της Σάρπσμποργκ, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μάλμε με σκορ 2-0. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν άξιζε την ήττα, αφού αυτή ήρθε χάρη σε ένα αυτογκόλ στο ξεκίνημα της επανάληψης και μια εκτέλεση πέναλτι λίγο αργότερα. Τα παιχνίδια με την Γκενκ στις δύο επόμενες αγωνιστικές είναι και τα πλέον καθοριστικά στη μάχη της πρόκρισης.

Στο μεταξύ στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με αντίπαλο την Γκεζτέπε και με σκορ 2-0. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 19΄ αλλά ο Μπέτο απέκρουσε την εκτέλεση του Οζιακούπ. Οι γηπεδούχοι ήταν τελικά αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Ζερόμ λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους και μετά από ασίστ του Κάστρο. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Γουάλας έκανε και το 2-0, από την ασίστ του Εμίρ. Η Μπεσίκτας προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ για να μπει και πάλι στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι μετά από 9 αγωνιστικές είναι στην 5η θέση και στο -4 από την πρωτοπόρο Γαλατασαράι. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι εκτός τέθηκε ο πλάγιος μπακ Αντριάνο, ενώ αμφίβολοι δίνονται ο μέσος Λιάλιτς και ο στόπερ Πέπε.

Στατιστικό: Μετρά 4/6 under στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 από την Γκεζτέπε, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Το Μπεσίκτας – Γκενκ παίζει στην Tipbet
Tipbet λογότυπο
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΚΕΝΚ

Γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα, από την Σάρπσμποργκ με σκορ 3-1 στη Νορβηγία κι ενώ είχε ξεκινήσει με το δεξί στον όμιλο, κερδίζοντας εντός έδρας με σκορ 2-0 την Μάλμε, στην πρεμιέρα. Η ήττα από την νορβηγική ομάδα είναι και η μοναδική στα 20 φετινά επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με τον Μόρτενσεν μόλις στο 5΄, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Τροσάρ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ωστόσο η Σάρπσμποργκ ήταν καλύτερη στην επανάληψη και πήρε τη νίκη με τέρματα των Ζαχάριασεν  (54΄)και Μόρτενσεν (63΄).

Στο πρωτάθλημα συνεχίζει αήττητη την εντυπωσιακή της πορεία, κερδίζοντας εντός έδρας την Έουπεν με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα του αγώνα και άνοιξαν το σκορ στο 18΄ με τον Τροσάρντ που επέστρεψε φουριόζος μετά τον τραυματισμό του και μετά από ασίστ του Ποθουέλο. Ο νεαρός Βέλγος μεσοεπιθετικός πέτυχε και δεύτερο γκολ για την ομάδα του στο 65΄κι αφού νωρίτερα η Γκενκ είχε σπαταλήσει πολλές ευκαιρίες. Η Έουπεν μείωσε στο 81΄ με τον Κεϊτά και μετά από ασίστ του Μάρε, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα. Έτσι η Γκενκ μετά από 11 αγωνιστικές παραμένει στην κορυφή και στο +3 από την Κλαμπ Μπριζ που την ακολουθεί. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι μεγάλη είναι η απουσία του Τροσάρντ που έμεινε εκτός, ενώ εκτός τέθηκαν και οι μέσοι Μπέργκε και Ζέγκροβα.

Στατιστικό: Μετρά 6 σερί over στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1 επί της Έουπεν, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος.

Γιώργος Μάντζιος