*2ος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Πιούνικ την ερχόμενη εβδομάδα.

*Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση μια εκ των Μακάμπι τελ Αβίβ – Ραντνίτσκι.

ΤΟΜΠΟΛ ΚΟΣΤΑΝΑΪ (Καζακστάν)

Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κακή κατάσταση της Σαμντρέντια και με δυο νίκες (0-1, 2-0) επί των Γεωργιανών, η Τομπόλ εξασφάλισε την πρόκριση στο 2ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρσι τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, εξασφάλισε όμως το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς η Ορνταμπάσι δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στη διοργάνωση.

Επέστρεψε έτσι στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12, έχει δώσει συνολικά 26 παιχνίδια στις διεθνείς διοργανώσεις, μετρώντας 11 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 11 ήττες.

Το πρωτάθλημα του Καζακστάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το συγκρότημα του Νικιτένκο να βρίσκεται στην 3η θέση μετά το πέρασμα 19 αγωνιστικών, αλλά και στο -16 από την κορυφή, έχοντας συμπληρώσει παράλληλα έξι παιχνίδια αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις. Απουσίες δεν αναφέρθηκαν για τον τεχνικό Νικιτένκο που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Τομπόλ και Ίρις στο πρωτάθλημα.

Στατιστικό: under 2.5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

Το Τομπόλ – Πιούνικ παίζει στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΠΙΟΥΝΙΚ (Αρμενία, 326)

Μπορεί να μετρά μόλις 26 χρόνια ζωής, η Πιούνικ ωστόσο έχει καταφέρει να μετατραπεί μέσα σε λίγα χρόνια σε μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην Αρμενία. Συνολικά έχει στην κατοχή της 14 πρωταθλήματα, οκτώ Κύπελλα, αλλά και εννέα Σούπερ Καπ εντός συνόρων. Η περσινή σεζόν ωστόσο θεωρείται ως αποτυχημένη, καθώς κατέλαβε την 5η θέση στο πρωτάθλημα, εξασφάλισε όμως το ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω της τιμωρίας της 4ης Σιράκ.

Συμμετέχει από το 2002 ανελλιπώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετρά συνολικά 47 παιχνίδια σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ (12-8-25), ωστόσο ποτέ δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον 2ο προκριματικό γύρο. Φέτος κατάφερε με σοβαρές εμφανίσεις, αλλά και δυο νίκες επί της Βαρντάρ (1-0, 0-2) να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Χωρίς υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα το συγκρότημα του Αντρέι Ταλαλάγιεφ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 05/08. Αν και ο τεχνικός Ταλαλάγιεφ ήλπιζε πως θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, τελικά όμως προέκυψε πρόβλημα με τη βίζα πέντε παικτών και συγκεκριμένα των Ντιαρασούμπα, Μπαλντέ, Κονάτε, Κάντιο και Ντρογκόγεβιτς η συμμετοχή των οποίων παραμένει αμφίβολη.

Προηγούμενο ματς: Με 0-2 επικράτησε της Βαρντάρ στο Γιουρόπα Λιγκ η Πιούνικ.

Στατιστικό: n/g τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Interwetten).