*Πρώτα παιχνίδια για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον ηττημένο του Λουντογκόρετς – Βιντεότον.

ΖΡΙΝΣΚΙ (Βοσνία, 257)

Πάλεψε στα ίσα την πρόκριση της στον επόμενο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Ζρίνσκι, ηττήθηκε 1-0 από τη Σπάρτακ Τρνάβα στη Σλοβακία και στον αγώνα ρεβάνς στην έδρα της το τελικό 1-1 με του Σλοβάκους την υποχρέωσε σε αποκλεισμό και υποβιβάστηκε έτσι στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ευρωπαϊκό παλμαρέ της Ζρίνσκι, πάντως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “πλούσιο”, καθώς η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε τη σεζόν 2010-11, όταν κατάφερε να φτάσει μέχρι τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί συνάντησε την Οντένσε με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα εντός έδρας και ηττήθηκε 5-3 εκτός. Στις τελευταίες τέσσερις σεζόν δεν κατάφερε να πάρει ούτε… μισή πρόκριση, μετράει 4/4 αποκλεισμούς κατά σειρά από Μάριμπορ, Σιράκ, Λέγκια Βαρσοβίας και πέρυσι ξανά Μάριμπορ.

Ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα και το Σάββατο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σλόμποντα Τούζλα (0-1). «Καλούμαστε να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια με τη Βαλέτα. Έχουμε προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο πρέπει να το δείξουμε από το πρώτο παιχνίδι», υποστήριξε ο κόουτς Άντε Μίσε. Εξέτισε ο Τσίριακ (Μέσος, 1, 0), δεν αναφέρονται προβλήματα απουσιών.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Σλόμποντα Τούζλα.

Στατιστικό: Under 2.5 τα πέντε απ’ τα έξι τελευταία παιχνίδια της Ζρίνσκι. (δες το στην Bwin)

To Ζρίνσκι – Βαλέτα στην Bwin
Bwin
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΒΑΛΕΤΑ (Μάλτα, 291)

Από την άλλη πλευρά, η Βαλέτα πήρε σημαντικό αποτέλεσμα (0-0) στην Αλβανία με την Κουκέσι, στον αγώνα ρεβάνς στη Μάλτα ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της άξιζε την πρόκριση, προηγήθηκε στο 67’ (1-0), θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι, δέχθηκε όμως το εκτός έδρας γκολ στο 84’ της συνάντησης (1-1) και δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα λεπτά που απέμεναν. Υποβιβάστηκε, έτσι, στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ζρίνσκι από τη Βοσνία. Έχει το ρόλο του αουτσάιντερ και αυτό ίσως την κάνει πιο επικίνδυνη.

Συμμετέχει για όγδοη φορά στα προκριματικά της εν λόγω διοργάνωσης, πέρσι αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο από την καταφανώς ανώτερη Ουτρέχτη (0-0, 3-1), ενώ σε καμία από τις προηγούμενες φορές δεν μπόρεσε να περάσει στον 3ο προκριματικό. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2017 ο Ντανίλο Ντόνσιτς, το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από γηγενείς, υπάρχουν κι αρκετοί ξένοι, μεταξύ αυτών τρεις Αργεντινοί και δύο Ιταλοί. Δεν έχει υποχρεώσεις ακόμη για το εγχώριο πρωτάθλημα η Βαλέτα, αυτές ξεκινούν μέσα Αυγούστου. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Κουκέσι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στατιστικό: G/G τα πέντε απ’ τα έξι πρόσφατα παιχνίδια της Βαλέτα

Αριστείδης Χατζηγεωργίου