Betarades.gr: Τα κορυφαία προγνωστικά στοιχήματος.

*Τρίτος γύρος για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη ζώνη της Αφρικής. Σε αυτή τη φάση των προκριματικών συμμετέχουν 20 ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε πέντε γκρουπ των τεσσάρων. Όποια ομάδα τερματίσει στην πρώτη θέση του κάθε ομίλου θα πάρει και την πρόκριση για τα τελικά.

*Πέμπτος όμιλος: Αίγυπτος, Γκάνα, Κονγκό, Ουγκάντα

*Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς στο Ταμαλέ, την πόλη όπου διεξάγεται η αναμέτρηση, επικρατεί καύσωνας.

ΓΚΑΝΑ

Το φαβορί για την κατάλυψη της πρώτης θέσης του ομίλου και της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η Γκάνα, πράγμα που μένει να το αποδείξει και εντός αγωνιστικού χώρου. Τα “Μαύρα Αστέρια” δίνουν κανονικά το παρών στα τρία τελευταία Παγκόσμια, έχοντας κάνει το ντεμπούτο τους το 2006, στα γήπεδα της Γερμανίας. Παράλληλα, το 2010, στη Νότιο Αφρική έκαναν την καλύτερη τους πορεία, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το σύνολο του Άβρααμ Γκραντ προέρχεται από μια εξαιρετική παρουσία στον όμιλο του για το Κόπα Άφρικα, όπου σε έξι παιχνίδια παρέμεινε αήττητο (4-2-0), τερματίζοντας και στην πρώτη θέση του ομίλου του, πάνω από Μοζαμβίκη, Ρουάντα και Μαυρίκιο, έχοντας παράλληλα τέρματα 14-3. Στα παιχνίδι αυτά, ο Ισραηλινός τεχνικός είχε την ευκαιρία του να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και συστήματα, καθώς οι αντίπαλοι δεν ήταν και ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Πλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Εκτός αποστολής για το παιχνίδι αυτό βρίσκονται οι Αντρέ Αγιού (ΕΠ), Ραμπιού (ME), Αντομά (ME) και Ντάνκαν (ΜΕ).

Προηγούμενο ματς: Ήττα 1-0 από την Ρωσία σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: Under 2.5 τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Σε μια καλή εμφάνιση ελπίζει μόνο η ομάδα της Ουγκάντας, η οποία γνωρίζει πως έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο μπροστά της. Ωστόσο, έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά και την πρόκριση που πήρε στο Κόπα Άφρικα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της, μαζί με την Μπουρκίνα Φάσο, έχοντας αμφότερες από 13 βαθμούς μετά από έξι παιχνίδια (4-1-1), με ίδιο απολογισμό τερμάτων 6-2. Ως ένα ανεκπλήρωτο όνειρο χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της μια συμμετοχή στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς άπαντες γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι πολύ απίθανο να συμβεί. Την περασμένη Τρίτη, η ομάδα του Σέρβου τεχνικού, Μίτσο Σρεντόγεβιτς αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση το Τόγκο, από το οποίο και ηττήθηκε πολύ δύσκολα με σκορ 1-0. Θετικά τα συμπεράσματα που έβγαλε από την αναμέτρηρη αυτή ο Σρεντόγεβιτς, που όπως δήλωσε: “το αποτέλεσμα του αγώνα δεν θα έχει καμία επίδραση για το ματς με την Γκάνα”. Για το σημερινό παιχνίδι η Ουγκάντα έχει μια πλήρη αποστολή, χωρίς προβλήματα απουσιών.

Προηγούμενο ματς: Ήττα 1-0 από το Τόγκο σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: N/G και Under 2.5 τα έξι από τα εφτά τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.