+25

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 04 / 07 / 2022

Η ιστορία και η εξέλιξή του ΚΙΝΟ μέσα στο χρόνο

Πριν από λίγα χρόνια το ΚΙΝΟ έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας και έγινε αμέσως ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των Ελλήνων. Στο παρακάτω άρθρο θα ασχοληθούμε με την ιστορία αυτού του τυχερού παιχνιδιού. Πότε «γεννήθηκε», από που προέρχεται και πως εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο για να φτάσει στη μορφή που το ξέρουμε σήμερα.

Η …γέννηση του ΚΙΝΟ

Καταρχάς θα πρέπει να αναφέρουμε πως το ΚΙΝΟ είναι ένα παιχνίδι αριθμών και η γέννησή του χρονολογείται πριν 3 χιλιάδες χρόνια. Όπως και άλλα τυχερά παιχνίδια, το ΚΙΝΟ κατάγεται από την Κίνα. Σύμφωνα με τις πηγές δημιουργός του φαίνεται πως ήταν ο Cheung Leung της δυναστείας Χαν. Σύμφωνα λοιπόν με τον θρύλο που σε τέτοιες περιπτώσεις συνοδεύει τα πράγματα και ακροβατεί μεταξύ αλήθειας και υπερβολής, ο Leung δημιούργησε το τυχερό αυτό παιχνίδι έχοντας ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για να σώσει την πόλη του, που είχε σχεδόν καταρρεύσει λόγω πολυετούς πολέμου. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν, πως το παιχνίδι (σ.σ: γνωστό ευρέως ως KENO) έκανε την εμφάνισή του με σκοπό να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Σινικού Τείχους της Κίνας.

Οι παραλλαγές ΚΙΝΟ

Πόσο σχέση έχουν όμως η αρχική version του ΚΙΝΟ, με τη σημερινή μορφή που έχει πάρει το παιχνίδι; Είναι πλέον επιβεβαιωμένο πως εκείνο το παιχνίδι έμοιαζε πολύ με το σημερινό. Μάλιστα ήταν βασισμένο σε ένα ποίημα με 1000 κινεζικούς χαρακτήρες, εκ των οποίων κανείς δεν επαναλαμβανόταν. Οι πρώτοι 120 είχαν χρησιμοποιηθεί σε αυτό το παιχνίδι, διαιρεμένοι σε ομάδες των 8 χαρακτήρων. Για να κερδίσει κάποιος έπρεπε να μαντέψει σωστά μία ολόκληρη ομάδα 8 αριθμών. Σήμερα η μοντέρνα παραλλαγή του παιχνιδιού παίζεται στην Κίνα με 80 αριθμούς αντί για 120.

Αρχικά η ονομασία του ήταν: «Το παιχνίδι του άσπρου περιστεριού». Ο λόγος; Οι νικητήριοι συνδυασμοί αποστέλλονταν στις γύρω περιοχές με περιστέρια. Χρόνο με το χρόνο, το ΚΙΝΟ άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές και παιζόταν τόσο στις μεγάλες πόλεις, όσο και στα χωριά, από πάρα πολύ κόσμο και τελικά με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το παιχνίδι να γίνει ευρέως γνωστό σε ολόκληρη την Κίνα. Αν και ταυτόχρονα στον υπόλοιπο κόσμο ήταν γνωστές οι λοταρίες, το ΚΙΝΟ πέρασε τον Ατλαντικό τον 20ο αιώνα.

Online ΚΙΝΟ

Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας εδώ και χρόνια και το ΚΙΝΟ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό. Διεξάγονται πολλές κληρώσεις ανά λεπτό σε αυτό, παράλληλα η διαθεσιμότητα είναι τεράστια, ενώ υπάρχουν και παραλλαγές σε αυτό. Πολλές από τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες προσφέρουν περισσότερα από ένα ΚΙΝΟ για να επιλέξουν οι παίκτες το αγαπημένο τους θέμα, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλαπλές διαφορετικές επιλογές. Αξίζει να σημειώσουμε πως η γκανιότα είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το επίγειο παιχνίδι, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους παίκτες. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει προσφορά όλο το 24ώρο.

Video ΚΙΝΟ

Η εν λόγω παραλλαγή του ΚΙΝΟ λειτουργεί ακριβώς όπως τα live παιχνίδια. Η ταχύτητα είναι μεγάλη, γεγονός που μπορεί να παρασύρει εύκολα τους παίκτες. Με το πάτημα και μόνο ενός κουμπιού, τα νούμερα εμφανίζονται τάχιστα στην οθόνη σας. Συνήθως, το ελάχιστο ποντάρισμα ανέρχεται στα 50 λεπτά (0.50€). Το Video KINO απαιτεί την απόλυτη προσήλωση των παικτών, αφού είστε εσείς και το δικό σας προσωπικό μηχάνημα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αυτό μπορεί να σας απορροφήσει αρκετά.

Live ΚΙΝΟ

Πρόκειται για το επίγειο παιχνίδι, το οποίο βρίσκουμε σε όλα τα νόμιμα επίγεια καζίνο. Η κλήρωση σε αυτή την παραλλαγή του ΚΙΝΟ γίνεται κάθε δέκα λεπτά, κάτι που σίγουρα δεν αρέσει σε όλους τους παίκτες. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς μπορείτε να διατηρήσετε πιο εύκολα τον έλεγχο. Το Live ΚΙΝΟ είναι περισσότερο διαδεδομένο στο εξωτερικό, παρά στην χώρα μας.

Πρώτος σταθμός του ΚΙΝΟ η Αμερική

Όπως είναι αναμενόμενο ο πρώτος αποδέκτης ήταν η Αμερική και συγκεκριμένα οι ΗΠΑ που… μυήθηκαν στο ΚΙΝΟ από τους Κινέζους μετανάστες. Το όνομά του τότε ήταν Κινεζική Λοταρία και αρχικά μπορούσαν να το παίξουν μόνο Κινέζοι, κυρίως λόγω του ότι οι λαχνοί έφεραν κινεζικούς χαρακτήρες. Ωστόσο ήταν θέμα χρόνου (γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα) αυτοί οι χαρακτήρες να αντικατασταθούν από αριθμούς και το παιχνίδι έγινε πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους Αμερικανούς.

Λαχνοί ΚΙΝΟ με …άλογα!

Αν και οι ΗΠΑ ήταν αρκετά ανεκτικές σε ό,τι αφορούσε τα τυχερά παιχνίδια, το 1931 απαγορεύτηκαν οι Λοταρίες στη Νεβάδα. Βέβαια, αυτή η απαγόρευση δε θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ, καθώς σχεδιάστηκαν λαχνοί ΚΙΝΟ με άλογα, με κάθε αριθμό να αντιπροσωπεύεται από ένα άλογο, με αποτέλεσμα κάθε παιχνίδι να είναι και μία… «ιπποδρομία».

Όταν η Κυβέρνηση έβαλε φορολογία στα τυχερά παιχνίδια, το ΚΙΝΟ νομιμοποιήθηκε και ο επόμενος… σταθμός του ήταν η Ευρώπη, εκεί όπου αγαπήθηκε πολύ και εκτόξευσε τη δημοφιλία του.