Το 2014 η Ελλάδα υπέγραψε μία ευρωπαϊκή σύμβαση για τον παράνομο στοιχηματισμό. Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Η σύμβαση αυτή δέσμευε τη χώρα μας να ακολουθήσει το ευρωπαϊκό μοντέλο για τους χειραγωγημένους αγώνες. Δηλαδή όσα ύποπτα ματς έστελνε η Sportradar, έπρεπε να διερευνώνται από μία ειδική πλατφόρμα, με την οποία θα συνεργάζονταν η ευρωπαϊκή αστυνομία και η ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα αλλάζουν αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε. Πρωθυπουργός ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως η σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης παρέμεινε ανενεργή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε επιτέλους τη σύμβαση στη Βουλή, η οποία την ψήφισε τον Σεπτέμβριο του 2020. Όλα τελείωσαν; Είστε γελασμένοι!

Παρότι η σύμβαση ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, εξακολουθεί να μην μπορεί να λειτουργήσει. Ακόμη δεν καταφέραμε να φτιάξουμε αυτήν την ειδική πλατφόρμα που θα εντοπίζει τους απατεώνες του στοιχήματος.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν προχωρούν, άλλο τόσο προχωρούν οι επιτήδειοι. Γιατί ο κλέφτης είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον αστυνόμο.

Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει η περίφημη σύμβαση; Να συνεργαστούμε με άλλες 15 χώρες στο θέμα της ανταλλαγής των πληροφοριών μέσω δικαιοσύνης, αστυνομίας και στοιχηματικών εταιριών. Δυστυχώς δεν έχουμε κάνει το παραμικρό.

Ξέρετε που καταλήγουν όλες αυτές οι εκθέσεις της Sportradar που τις χρυσοπληρώνει η ΕΠΟ; Στο εισαγγελικό αρχείο. Απελπισμένος δικαστικός λειτουργός έλεγε στη στήλη ότι όσες εκθέσεις και να έρθουν από το εξωτερικό για διεφθαρμένα ελληνικά ματς, την ίδια κατάληξη θα έχουν!

Μόνο τα ποινικά δικαστήρια στην Ελλάδα κατάφεραν να προσεγγίσουν το θέμα. Στο περιβόητο μικρό Koriopolis υπήρξαν έξι καταδίκες ποδοσφαιρικών παραγόντων με βάση τα στοιχεία της UEFA και της Sportradar. Όμως μαρτυρίες δεν κατάφερε να βρει η ελληνική δικαιοσύνη γιατί τα στόματα έμειναν κλειστά.

Σε μία περίπτωση που τα στόματα άνοιξαν, τα αδικήματα είχαν παραγραφεί. Έτσι συμβαίνει συνήθως με τους χειραγωγημένους αγώνες και οι επιτήδειοι γλεντάνε…

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα