Τεράστιο πρόστιμο σε στοιχηματική εταιρία!

Ανανεώθηκε:
νεα της αγορας ειδησεις στοιχημα

Μια από τις πιο γνωστές στοιχηματικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο δέχτηκε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο για παραβάσεις της νομοθεσίας.

Το νούμερο είναι τεράστιο, καθώς φτάνει τα 3,2 εκ. €!

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Ο λόγος για την Betfred, στης οποίας τη μητρική εταιρία, Petfre Limited, επιβλήθηκε το πρόστιμο 2,8 εκατομμυρίων £ από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Αγγλίας. Ο λόγος ήταν μια σειρά από αστοχίες που έχουν να κάνουν με την κοινωνική ευθύνη και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML).

➡️ Ποιες ήταν οι παραβάσεις

Τα αδικήματα που έφεραν το πρόστιμο σημειώθηκαν το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Δεκεμβρίου 2020.

Σε μια περίπτωση, ένας πελάτης έχασε 70.000 £ μέσα σε διάστημα 10 ωρών μία ημέρα μετά το άνοιγμα του λογαριασμού του.

Ο πάροχος επικοινώνησε με έναν άλλο πελάτη, όταν κατέθεσε 20.700 £ και έχασε 10.200 £. Ωστόσο, η επόμενη συνομιλία με αυτόν τον πελάτη έγινε τέσσερις μήνες αργότερα, όταν είχε έκανε κατάθεση 323.715 £ και έχασε τα 69.371 £.

Έτσι, η Petfre παραβίασε τις παραγράφους 1 και 2 του κώδικα πρακτικής κοινωνικής ευθύνης, ο οποίος έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση με τους πελάτες.

Δες τα πιο δυνατά προγνωστικα στοιχηματος σήμερα!

Η Επιτροπή είπε ότι η εταιρεία δεν έλαβε υπόψη τους κινδύνους της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Συμπεριλαμβανομένης της μη ύπαρξης των κατάλληλων πολιτικών, διαδικασιών και ελέγχων για την καταπολέμηση αυτών των κινδύνων. Δηλαδή, έλλειψη εκπαίδευσης των εργαζομένων, μη επαρκής ανάλυση των συναλλαγών και ελέγχου πελατών και πηγής κεφαλαίων.

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς αναλαμβάνουμε δράση για την επιβολή κυρώσεων», δήλωσε η Λιάν Όξλεϊ, Διευθύντρια Εφαρμογής και Πληροφοριών στην Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών. Πρόσθεσε επίσης:

«Αναμένουμε από αυτή την επιχείρηση και άλλες στοιχηματικές εταιρίες να εξετάσουν αυτήν την υπόθεση προσεκτικά. Και αν χρειάζεται να κάνουν περαιτέρω βελτιώσεις για να αποδείξουν την ενεργή τους συμμόρφωση.

Όπου τα πρότυπα δεν βελτιώνονται, θα ακολουθήσει αυστηρότερη επιβολή».

Πρόσφατα, η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών επέβαλε πρόστιμο 400.000 £ στην Betway για μάρκετινγκ σε παιδικές ιστοσελίδες. Το σήμα της εμφανίστηκε σε μια ιστοσελίδα της Γουέστ Χαμ για παιδιά, σε δραστηριότητα χρωματισμού.

Μάθε τα πάντα για το app της στηχημαν