Ανάλυση - Προγνωστικά

Προκριματικά του Κόπα Άφρικα 2017, που θα φιλοξενηθεί από την Γκαμπόν. Υπάρχουν 13 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Την πρόκριση στα τελικά παίρνουν οι 13 πρώτοι των ομίλων και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι, που συμπληρώνουν τις 16 ομάδες μαζί με τη διοργανώτρια Γκαμπόν. Η Γκαμπόν συμμετέχει στο 9ο γκρουπ, όμως τα παιχνίδια της έχουν φιλικό χαρακτήρα και δε λαμβάνονται υπόψη στην τελική βαθμολογία.

Βαθμολογία 12ου ομίλου: Ζιμπάμπουε 8β (4αγ.), Σουαζιλάνδη 5β (4αγ.), Γουινέα 5β (4αγ.), Μαλάουι 2β (4αγ.).

ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ

Οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα η Σουαζιλάνδη είναι πολύ θετικές, άσχετα αν ήρθε η βαριά ήττα με 4-0 από τη Ζιμπάμπουε το σύνολο του Μπουλούνγκα δείχνει να πιστεύει στην πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση, ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να χάσει βαθμούς η Ζιμπάμπουε (φιλοξενεί το Μαλάουι), ένα πολύ δύσκολο σενάριο. Παρόλα αυτά όλοι στην ομάδα χαρακτηρίζουν το παιχνίδι με τη Γουινέα ως «τελικό». Στα τελευταία επίσημα παιχνίδια της ανεξαρτήτου διοργάνωσης τρέχει ρεκόρ 2-2-2.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 4-0 από τη Ζιμπάμπουε για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Στατιστικό: Άσφαιρη στις τρεις από τις τέσσερις πρόσφατες αναμετρήσεις της η Σουαζιλάνδη.

ΓΟΥΪΝΕΑ

Από την πλευρά της η Γουινέα περνάει δύσκολες στιγμές το τελευταίο διάστημα, μετά την ξαφνική αποχώρηση του Φερναντέζ από τον πάγκο της ομάδας. Δεν ανακοινώθηκε ακόμη ο αντικαταστάτης του Γάλλου την ώρα που η δίνει πολύ σημαντικά και κρίσιμα παιχνίδια για την πρόκριση στα τελικά του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στη Γαλλία. Την προηγούμενη αγωνιστική των προκριματικών πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Μαλάουι, επικρατώντας το με 2-1. Πλέον δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης κόντρα στη Ζουαζιλάνδη, διότι σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας και νίκης της Ζιμπάμπουε (υποδέχεται το Μαλάουι) τότε θα αποχαιρετήσει οριστικά. Στο 3-1-2 το σερί της στα πρόσφατα επίσημα παιχνίδια της.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη 2-1 επί του Μαλάουι για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Στατιστικό: 9/11 G/G μετράει η Γουινέα στα τελευταία εκτός έδρας επίσημα ή φιλικά παιχνίδια της.