--> «Στην Κύπρο έχουν στηθεί παιχνίδια που κρίνουν τίτλους»!
+30

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 24 / 03 / 2019

ΚΟΥΠΟΝΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

«Στην Κύπρο έχουν στηθεί παιχνίδια που κρίνουν τίτλους»

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ισπανικής El Mundo για την πορεία της επιχείρησης Κορτές

Υπό τον τίτλο «Μεγάλη επιχείρηση ενάντια στην απάτη στο ποδόσφαιρο» η ισπανική εφημερίδα “El Mundo” δημοσίευσε χθες ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρεται στην πορεία και εξέλιξη της επιχείρησης Κορτές. Η τελευταία έχει στο στόχαστρο το δίκτυο που με επίκεντρο την Ισπανία στήνει παιχνίδια σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ άλλων και στην Κύπρο, όπου -σύμφωνα με το δημοσίευμα- στο παρελθόν στημένα παιχνίδια έχουν κρίνει τίτλους.

Αναλυτικά τα κυριότερα κομμάτια του δημοσιεύματος:

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μια νέα μεγάλη επιχείρηση κατά της απάτης στο ποδόσφαιρο, της επιχείρηση Κορτές, ως αποτέλεσμα της έρευνας πάνω στην έκθεση της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής λίγκας στην Ισπανία. Η αστυνομία υπολογίζει να προβεί σε πάνω από 20 συλλήψεις, από αντρικές ομάδες της Σεγούντα Ντιβισιόν και γυναικείες ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν. Είναι η δεύτερη φάση της επιχείρησης Πισάρο, η οποία διενεργήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και κατέληξε σε σχεδόν 30 συλλήψεις και απαγγελίες κατηγοριών.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα

Το δίκτυο έχει επίκεντρο την Ισπανία, αλλά πλοκάμια σε διεθνές επίπεδο. Αφορά στοιχήματα που παίζονται στην Κίνα. Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι σε υψηλότατα επίπεδο είναι μπλεγμένος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα που εργάζεται στην Κίνα και έρχεται σε επαφή με τους επικεφαλής του δικτύου. Μέχρι και €50.000 έχουν δοθεί σε παίκτες που αναμειγνύονται σε φερόμενα ως στημένα παιχνίδια. Αναμένεται πως μεταξύ των συλληφθέντων θα είναι τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές, οι υπόλοιποι θα είναι μεσάζοντες.

Στην αστυνομική έρευνα μετέχει και η Europol, καθώς υπάρχουν σύνδεσμοι του δικτύου σε Λιθουανία και Κύπρο, όπου σύμφωνα με τους ερευνητές, παιχνίδια που επηρεάζουν άμεσα τίτλους έχουν χειραγωγηθεί.

Στην πρώτη φάση, η οποία έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο, οι ειδικοί στην καταπολέμηση αθλητικής απάτης παρακολούθησαν το δίκτυο επί μήνες: ένα πολύπλοκο δίκτυο αφοσιωμένο στο στήσιμο αγώνων στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι επιχειρήσεις, τόσο στην πρώτη φάση όσο και στη νυν, διενεργούνται από πράκτορες της Μονάδας Εξειδικευμένων και Βίαιων Εγκλημάτων (UDEV, Unidad de Delitos Especializados y Violentos), η οποία αποτελεί παράρτημα της εθνικής αστυνομίας που καταπολεμά το οργανωμένο έγκλημα και έχει λάβει υπόψη της και τις έρευνες της ισπανικής λίγκας.

Οι ιθύνοντες του δικτύου «πιάνουν» εν ενεργεία παίκτες για να κάνουν τα παιχνίδια τους. Τους εξαγοράζουν, ώστε να αλλοιώνουν αποτελέσματα. «Υπήρξαν χιλιάδες τρικ, τα οποία χρησιμοποίησαν, όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τη βρωμοδουλειά», αναφέρουν πηγές. Ο στοιχηματισμός αφορούσε τα πάντα: αριθμό πέναλτι, αποκρούσεων, κόρνερ… Χειραγωγούσαν την εξέλιξη ή ακόμη και τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων. Οι ερευνητές, επί του παρόντος, αναλύουν παιχνίδια της προηγούμενης περιόδου και της νυν.

Πηγή: omada.reporter.com.cy

Διάβασε επίσης

Κορυφαία εταιρία
bet365