+7

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 04 / 08 / 2020

Στημένα παιχνίδια από εγκληματική οργάνωση του Πειραιά!

Εγκληματική οργάνωση του Πειραιά “πούλαγε” προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά, είχε επεκταθεί σε φυλακές και επιδίδονταν σε στημένα παιχνίδια!

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα

Όχι μόνο σε νυχτερινά μαγαζιά αλλά και σε ψησταριές, ουζερί, καταστήματα ένδυσης-υπόδησης ακόμη και σε πανηγύρια και pet shops «πούλαγε» προστασία η εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κι εξαρθρώθηκε πριν λίγες ημέρες από την Αστυνομία.

Η δράση της ωστόσο, επεκτεινόταν και σε τοκογλυφίες, απάτες, κυνομαχίες, στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, στημένα παιχνίδια πόκερ, στημένες ιπποδρομίες ενώ τα μέλη του κυκλώματος δεν δίστασαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοιού και του lockdown στη χώρα να εξαπατήσουν εταιρεία αποσπώντας από αυτήν 240.000 χειρουργικές μάσκες , συνολικής αξίας 620.640 ευρώ.

Τα 11 άτομα που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στην πλειοψηφία τους πήραν το δρόμο για τη φυλακή αφού όπως προκύπτει από τη δικογραφία είχαν γίνει ο «φόβος και ο τρόμος» στην περιοχή.

Την προστασία τους πούλαγαν σε τουλάχιστον 32 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και πολύ γνωστά μαγαζιά όπως το YTON του Νίκου Βέρτη και το CAN CAN την περίοδο που εμφανιζόταν εκεί ο Θέμης Αδαμαντίδης. Όπως χαρακτηριστικά λέει σε μία από τις δεκάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία ο εμπλεκόμενος αστυνομικός στο κύκλωμα: «…τον Βέρτη τον έχουμε, ο Θοδωρής τον έχει. Ξέρεις, τον Βέρτη σα μαγαζί, οι μπράβοι και τέτοια. Τον έχει, τον έχουν αυτοί, ο Ζαχαρίας δηλαδή, και τον Αδαμαντίδη έχουνε.».

Στημένα παιχνίδια

Από την έρευνα και την ανάλυση των καταγεγραμμένων συνομιλιών προέκυψε η δραστηριοποίηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και στο χώρο του αθλητισμού «μέσω της παροχής συνοδείας προστασίας σε διάφορους αθλητικού συλλόγους, τραμπουκισμών αντιπάλων ομάδων εντός αθλητικών χωρών και πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με στημένα παιχνίδια» κυρίως της Β΄ Εθνικής και ερασιτεχνικών ομάδων. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά ενός μέλους του κυκλώματος για πρόεδρο ομάδας για τον οποίο λέει ότι «τον έχουν για ψόφο, γιατί στήνει παιχνίδια».

Το «ξήλωμα»

Η εξάρθρωση της οργάνωσης ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Είχε προηγηθεί συμπλοκή σε κατάστημα στη Σαλαμίνα όπου μέλη του κυκλώματος απαίτησαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά με πρόσχημα την παροχή προστασίας.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το περιστατικό, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, στις 28 Ιουνίου 2019 άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ανέφερε χαρακτηριστικά «Έχω μαγαζί στη Σαλαμίνα και μαζί με τους άλλους καταστηματάρχες έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τους μπράβους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούμε πια να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα έξοδα μας. … Μαζεύονται όλοι οι «φουσκωτοί» και τσακώνονται ποιος θα πρωτοπάρει τα λεφτά μας για την προστασία μας. Φοβόμαστε όλοι
να πάμε εδώ στην τοπική αστυνομία και αναγκαζόμαστε να δίνουμε ένα σωρό λεφτά για το γαμώτο.». Ο ανώνυμος καταγγέλλων έδωσε και κάποια τηλέφωνα από όσους εμπλέκονταν στον εκβιασμό των καταστηματαρχών και έτσι ξεκίνησε η παρακολούθηση.

Προστασία ακόμη και σε πανηγύρια

Βάση των συνομιλιών και των καταγγελιών προκύπτει ότι από το «στόχαστρό» τους δεν γλίτωναν ούτε τα πανηγύρια! Ακόμη και τα …petshop! Από ιδιοκτήτρια ζήτησαν 300 με 600 ευρώ απειλώντας την ότι « θα της το σπάσουν» αν δεν τα δώσει. Προέκυψε επίσης ότι ο φερόμενος ως αρχηγός συνήθιζε να ζητά από Ρομά, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με είδη ένδυσης – υπόδησης, χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της παροχής προστασίας και μάλιστα με «νταηλίκι», όπως σημειώνεται. Ενδεικτικά γίνεται αναφορά σε συνομιλία του όπου λέει σε ιδιοκτήτη επιχείρησης στην περιοχή του Σχιστού Περάματος: « το ξέρεις από δω και πέρα όποιος είναι εδώ, θα δίνει του λέω λεφτά και θα δίνει και το μισό εμπόρευμα, επειδή γουστάρω εγώ», «βάλε 10 ζευγάρια παπούτσια τώρα να φύγω για τα παιδιά.»

Ένας εκ των ιδιοκτητών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έφτασα στο σημείο να πληρώνω 250 ευρώ το μήνα για εφτά μαγαζιά δηλαδή συνολικά 1750 ευρώ.» Η κλεμμένη… άγκυρα και τα πλοκάμια και στις φυλακές

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος είχε επιρροή και σε διάφορα καταστήματα κράτησης, μεσολαβώντας προκειμένου έγκλειστοι «να αλλάζουν κελί ή πτέρυγα, να αναστείλουν ή να υλοποιήσουν την μεταγωγή τους σε κέντρα κράτησης …ή ακόμη και να αξιώσουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης εντός των φυλακών».

Σύμφωνα δε με τις Αρχές : « Η γκάμα των «εξυπηρετήσεών» του, απαρτίζεται επίσης από διευκολύνσεις φιλικών προσώπων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, για παράδειγμα, παροχή προνομιακής «κράτησης θέσεων»… Μάλιστα αποτελούσε πόλο έλξης ατόμων που ήθελαν να αναζητήσουν τα κλεμμένα τους οχήματα ..Άξιο λόγου είναι ότι σε μία περίπτωση, οι δράστες κλοπής μιας άγκυρας από σκάφος στο Πέραμα, απευθύνθηκαν σε αυτόν προκειμένου να την επιστρέψουν, γνωρίζοντας ότι είναι ο «κυρίαρχος» της
περιοχής…»

Κυνομαχίες

Η δράση του «αρχηγού» επεκτεινόταν και σε αγώνες κυνομαχίες ανά την επικράτεια.«… Σε μία αποθήκη – αυλή στο Πέραμα, έχει διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, στον οποίο εκτρέφει 10 περίπου σκυλιά για κυνομαχίες. … Ο κάθε αγώνας πραγματοποιείται έναντι στοιχήματος ενώ καταβάλλεται από τους συμμετέχοντες σχετική προκαταβολή ώστε σε περίπτωση που ένας αγώνας ακυρωθεί με ευθύνη ενός συμμετέχοντος ο έτερος αποζημιώνεται από αυτή.

Σε περίπτωση δε που κάποιος φορέας Φιλοζωικής Οργάνωσης ασχοληθεί με την διερεύνηση της εν λόγω οργάνωσης, ο αρχηγός του κυκλώματος κάνει σαφές εκφοβίζοντας τους με απειλές τόσο κατά της σωματικής ακεραιότητας τους όσο και της ακεραιότητας των υλικών αγαθών τους, ότι σε περίπτωση που επιδίωκαν την τιμωρία του ή αναφέρονταν στις πράξεις του με κίνδυνο να τιμωρηθεί θα υλοποιούσε τις απειλές….».

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα

Πηγή: dikastiko.gr

Διάβασε επίσης

interwetten

Χρυσός Χορηγός της Super League η Interwetten!

Υπογράφηκε η Σύμβαση Ανταποδοτικής Χορηγίας της Super League με την εταιρεία Interwetten, τριετούς διάρκειας, με έναρξη το Πρωτάθλημα αγωνιστικής...

Το μεγάλο… comeback του ΝΒΑ σε Live Streaming!

Τα παρκέ είναι έτοιμα… «Στολίστηκαν», γυαλίστηκαν για να υποδεχθούν ξανά τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ στο αποψινό, λαμπερό τζάμπολ!...